René Nielsen

André genskaber tekniske detaljer for at lære andre at lave spil: »Jeg havde aldrig troet, at jeg ville komme til at programmere selv«

Rigtig fin artikel og fedt at læse at selveste "Mix & Jam" faktisk bor I Danmark! Jeg har været kæmpe tilhænger af hans kanal, han har en sans for detalje man sjældent finder andre steder på YouTube!

Tak for det André!

4. august kl. 09:16
Værktøjskasse: Sådan skaber vi et mørkt tema med Stylebot og ‘no code’

Helt enig. Moderne websites bliver jo designet med det som udgangspunkt, sjovt V2 ikke har taget den beslutning.

22. april kl. 11:32
Dansk forsker kritiserer spiludvikleres Rusland-sanktioner: »De er performative«

...hvad angår piratkopiring.

Det skulle jo ikke undre nogen, hvis selv deres ISP tilbyder flere af disse ulovlige medier, så hvor hårdt vil det reelt ramme dem? Jeg ser faktisk nærmere den direkte modsatte effekt; nøjagtig ligesom med de biokemiske våben har russerne nu blot endnu en undskyldning for, at gøre nøjagtig som de altid har gjort.

Så jeg er fuldstændig enig i, der tale om alt for billige points. Det generelt en farlig cocktail når ubegavede politikere begynder at tale med medieliderlige virksomheder.

11. marts kl. 13:40
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Det ikke spørgsmålet om klygt eller intelligens men derimod snarere kedsomhed. Fortvivlen (det stille moment) skyldes formentlig nok, at der grubles lidt ekstra over hvilke muligheder der så er, for at underholde sig selv og forbydes de alle, hvad sker der mon så?

COD var en sjov sidebemærkning, men spændet er naturligvis bredt og rummer alle kategorier og spilgenre samt streamingtjenester. Jeg har talt med en god del forholdsvist unge russere på diverse platforme (b.la. Discord) og der ingen tvivl om, at det den samme udmelding der ofte gør sig gældende; om de så er fortvivlet eller ej.

Så om du kalder dem for keyboard warriors, pacifister eller unge russere gør reelt ingen forskel. Hvis der nok af dem og vi tvinger dem til at kede sig, så udgør de en potentiel mulig trussel.

Det faktum vil også gøre sig gældende selvom krigen ikke var til stede, der rigeligt med unge mennesker i verden som kan aktiveres - og der jo ligeså massere udfordringer at tage fat i - hvis man vel og mærket ikke er forblændet af en skærm.

En nærliggende opgave, kunne jo være at bidrage til at vinde den krig, ens land er i.

3. marts kl. 15:19
Ukraines vicestatsminister i opråb til Microsoft og Sony: Luk ned for russisk gaming

Og jeg siger det gerne igen:

** Lukkede man samtlige streaming- og gamingtjenester, så havde vi allerede fuld gang i tredjeverdenskrig og det med eller uden Putins hjælp. **

Så et forslag som her, for angiveligt at ramme "Rusland" som helhed, der vel og mærket p.t. har en bank der er i total nedsmeltning, dagsdato på randen til forfald, virker komplet tåbeligt.

Her os taget i betragtning, at emnet sandsynligvis for mange, kan fremstå fuldstændig irrelevant eller i mindste fald fredsbevarende men hvis formålet vitterlig er at få unge meninge russer til pludselig at spærre øjene ekstra op, så vil jeg vove den påstand, at tiltaget vil resultere i nøjagtig modsatte effekt.

De sidste par Call-of-Duty spillere vil få et indædt had og deres fix løst på gadeplan, nøjagtig som en hver anden Netflix-junkie af dét moderne teknologiske samfund, vi nu engang gennem generationer har hjulpet hinanden med at sammensætte.

Skydevåbenene (nu blot i fysisk format) vil for mange forsat virke mere familiære end naboen eller sågar præsidenten selv. Så skal vi virkelig yde selvhjælp til at slå hele den russiske befolkning ihjel, for én gal 'diktator' og hans ondsindede planer?!

Der hersker ingen tvivl om, der skal drejes på nogle tandhjul og det skal som altid gå mere end stærkt fordi, der som, så mange gange før er blevet sovet i timen...

Men vi skal omvendt være enormt varsomme med hvilke stramninger der foretages, hvis vi ikke tør sande konsekvenserne deraf på forhånd, men i stedet forsøger at føle os blindt og forhastet frem. Vi skulle nødigt se yderligere x-antal tusinde frivillige russiske soldater og sanktioner som nævnte giver yderligere belæg for russisk propaganda af dimensioner.

Snakker man med de unge russiske pacifister i div. spil og tilhørende platforme, så der ikke megen tvivl at hente, de kvitterer med: "I'm just playing videogames for now" Og spørger man kækt: "What happens if you cannot do that?" Så er svaret altid ens, først lidt stille fortvivlet betænkningstid, men så konsekvent: "Then I go to war, lol!"

2. marts kl. 22:33
Microsoft køber skandaleramt spilgigant i kæmpe milliardhandel

Som kæmpe RTS / Starcraft fan, ser jeg nu mulighed for at Microsoft potentielt genopliver franchisen og forsætter serien fremfor Activision / Blizzards sidste udmelding, som lød sig at franchisen ikke kun blev lagt på is men disideret afsluttet.

19. januar kl. 13:17
Hackere lækker FIFA-kildekode efter forfejlet afpresningsforsøg

Jeg troede virkelig EA var skurkene, jeg mener, deres elendige forsøg på at yde support og ikke mindst deres ligeså elendige markedsføring, fører altid til den ene skuffelse efter den anden... men, der måske lys forude.

FOR hvilket spilfirma, specielt med klassikere som FIFA, tør at risikere denne her slags afpresning? Jeg synes personligt det fedt EA siger fra, indtil videre ligegyldig deres begrundelse.

Eneste måde man kommer den slags ondskab til livs, er ikke at give dem en krone.

17. januar kl. 16:35
Cyberangreb på Danmark vil ikke overraske minister: »Vi er vidne til en helt ny form for krigsførelse«

Nu når vi alligevel taler om hacking som værende nyeste skud på stammen inden for moderne krigsførsel (selvom det har stået på lige siden afslutningen af den sidste verdenskrig for fuld skrue) hvad så med snakken om biologiske våben - er det slet ikke et aktuelt emne at drøfte her i det 21 århundrede?!

17. januar kl. 12:09
Unreal Engine viser fremtidens computergrafik: »Vi er ved at nå fotorealisme i realtid«

Troede ligesom efter cyberpunk at hans hype ville falde, bare en smule.. Nu mangler han bare at stå i spidsen for en ny NFT.

10. januar kl. 17:02
Årets it-konsulent har fået det ind med modermælken: »Juleaften fik jeg en programmeringsbog om C#«

som virkelig kan noget med IT, fik en bog som 11-14 årig. Den største opfordring til alle forældre, må være at gentage successen.

24. november 2021 kl. 13:21
Spiludvikler undskylder efter genudgivelse: »Spillene vil ramme det niveau af kvalitet, de fortjener«

Niels Henriksen: Netop og som jeg også påpegede i kommentaren, så det en del af problematikken - de har fået det for let og konsekvenserne er ret usynlige,for meget kan klares med et "undskyld".

Michael Hansen: Der har ikke været gennemgribende store issues, såsom login eller forbindelse. Dog har de haft udfordringer med performance fra flere brugere, når de med ders spritnye grafikkort markere 200 units, så daler FPS'en til 30 men så snart de slipper dem igen, farer den op.

Har du set deres roadmap for det kommende år? https://www.pcgamesn.com/wp-content/uploads/2021/11/age-of-empires-4-update-roadmap-2022.jpg

Her påtaler de nærmest udelukkende performance, bugfix og balance, menstort set intet nyudvikling. Den største feature på den front er "patrol", en kommando som i øvrigt fandtes i alle tidligere verisoner fra launch.

Netop performance og bugs samt ikke mindst balance er jo netop noget man fanger i test.

22. november 2021 kl. 15:12
Spiludvikler undskylder efter genudgivelse: »Spillene vil ramme det niveau af kvalitet, de fortjener«

Det synes at ligne den ære vi går imod med moderne spiludvikling.

Brugerne er blevet testerne, der er intet internt test og kvaliteten er fuldstændig derefter. De første par udvidelsespakker, er skiftes ud med hotfixes og day0 patches der højner kvaliteten af det digitale indhold, til det som er lovet og ikke mindst forventet af fans.

Rockstar har med deres remaster (2021, var remasterens år) gjort nøjagtig ligesom resterende. Man levere et produkt af ringe kvalitet, i håbet om ingen brokker sig. Gør de, så bruger man penge.

Det skammelig tedens indenfor feltet, som tidligere bevidner om forholdsvis høj kvalitet, jf. dataene blev skrevet på millioner af Floppies/CD'er/DVD'er - sådan er det, desværre ikke længere.

22. november 2021 kl. 13:36
EU fordømmer russiske hackerangreb på politikere og embedsmænd

Eneste forskel fra "dengang" og i dag er at vi mere bevidste om der foregår noget helt forkert, det ses deværre ofte i samtlige kommentarspor.

27. september 2021 kl. 21:32
Dokumenter afslører: Amerikansk politi har overvåget borgere på sociale medier i årevis

Politiet skal opføre sig ordentligt og passe deres arbejde. Efterretningstjenerne skal opføre sig ordentlig og passe deres arbejde. For gør de ikke det, så er der ingen klagemuligheder. Det Danmark.

11. september 2021 kl. 11:29
Rapport: Amerikanske myndigheder har brugt ansigtsgenkendelse massivt siden 2015

at der ikke er flere kommentar på sådan en artikel som denne.

2. juli 2021 kl. 21:49
Nationalbanken afviser alt i egen nyhed

To russiske kampfly flyver indover Bornholm to gange, men bliver til sidst udvist af danske F16 fly.

Danmark bliver vred og sender en besked afsted mod Rusland!

Russiske statshackere har angiveligt en bagdør ind i, ikke én af vores banker, men selveste nationalbanken.

Danmark bliver vred og fordrejer sandheden for befolkningen!

30. juni 2021 kl. 22:44
Dansk hotelbooking betaler stor løsesum til ransomware-banditter: »Det var det første vi gjorde«

»Folk der laver virus burde være i fængsel!,«

14. juni 2021 kl. 12:08
CNN: Corona har fordoblet antallet af alvorlige cyberangreb i Europa

CNN: Corona har fordoblet antallet af alvorlige cyberangreb i Europa

Jeg troede egentlig, udfordringen vi stod med var en vaccine som virker, men jeg kan da godt se hvis virussen også er begyndt at hacke og udføre terrorhandlinger på baggrund af egen politisk overbevisning, ja så situationen jo en hel anden.

13. juni 2021 kl. 14:40
Edge-nedbrud lagde mange danske og globale sites ned

Rigtig fine tiltag du nævner her, men indtil vi ser en egentlig konsekvens af det som skete i går, altså hvor det virkelig kan mærkes økonomisk for én eller flere af disse aktørerer, så tror jeg næppe foranstaltningerne indtræffer.

Det er nu egnag de færreste store virksomheder som tør træffe den store beslutning som det i virkeligheden kræver at gå med de små.

9. juni 2021 kl. 14:29
Globalt internet-nedbrud skyldtes programfejl, siger Fastly

Gad vide hvordan sagen her udvikler sig de kommende par dage?

I går fyldte den samtlige mediers forsider (foruden naturligvis TV2 selv) og i dag synes sagen nærmest at være forduftet (foruden naturligvis V2)

Ikke desto mindre, blev det i går påpeget som en af de største sikkerhedstrusler overhovedet, altså det faktum at vi har placeret alt for mange æg i samme kurv - og det endda på intenrationalplan. Det blev sammenlignet med ét af menneskeligehedens 'stolteste' bedrifter, nemlig Titanic; men her kunne man også have peget på et hvert andet babelstårn.

Hvis ondsindet folk (ofte betegnet som hackere) får adgang og dermed mulighed for at afpresse disse store leverandører af enten proxy- eller CDN-løsninger, vil det potentielt resultere i, at samtlige store websites går ned, alt fra Reddit til Det hvide hus's hjemmeside, ja selv danske.

Er det fremtiden? Ligesom man i et AI-scenarie kan forvente at el-biler kan redde os fra de mange daglige uheld på motorvejen, men samtidig resultere i enorme globale katestrofer på én gang, når tekniskefejl (formodentligt) en sjælden gang imellem indtræffer.

9. juni 2021 kl. 14:21