Allan Eising

Din rådne CPE!

Jeg går ud fra at du mener ISP'ens lukkede management-netværk?

Jeg vil vove den påstand, at hvis du får adgang til det net, så har ISP'en langt større problemer.

Management netværk skulle helst gerne være helt isoleret, kun med tilgang for ISP'ens tekniske personel og -systemer via sikrede bastions (jump-hosts).

14. juni 2018 kl. 11:49
Din rådne CPE!

ISP-verdenen er desværre drevet af meget lav profit - med privat-kunder handler det hele om volume, og holde omkostningerne pr. kunde så lav så mulig. Det betyder desværre at det er nogle skrammel-produkter, der sendes afsted.

En gang var din CPE naiv. Det var en simpel router, der lige akkurat gav dig en IP-adresse, og så ikke specielt meget mere. Men så gik folk ned i elgiganten, og købte den billigste router de kunne købe, og ringede til kundeservice når det ikke virkede.

Jeg tror at dette har gjort at man har øget funktionaliteten på CPE'erne, på bekostning af kvaliteten. At man typisk skal levere VoIP og IPTV på samme dåse, hjælper ikke akkurat.

Det her er et af de problemer, jeg ikke har en løsning på. Det er fint, når man som Kramse kan installere OpenBSD på noget hardware man har købt og samlet selv, men det kan jeg ikke ligefrem anbefale min nabo, min ikke-tekniske kollega, eller min gamle mor.

Jeg kan heller ikke anbefale mine kollegaer (hvis jeg havde den indflydelse) i ISP-miljøet at sænke funktionalitets-niveauet (og dermed attack-vectors) i deres routere, for så køber folk bare noget skrammel i elgiganten, med samme udfordringer.

14. juni 2018 kl. 10:45
Dagen, hvor mobilnettet forsvandt

... mon ikke amerikanerne har en killswitch som kan slukke for alle iPhones i Kina? For tro ikke at kineserne render rundt med kinesiske mobiler. Specielt den kvindelige del af befolkningen i byerne har alle til hobe iPhone 6S eller nyere.

Det er jeg rimelig sikker på, at de har. Den hedder iCloud, og mon ikke den funktion, der tillader én at deaktivere sin telefon i tilfælde af tyveri kan bruges til det.

14. maj 2018 kl. 09:59