Michael Andersen

Tidligere ansat: »Apple intimiderer alle, der overhovedet tør overveje at forlade dem«

Var Google Translate nede, da I skrev artiklen, eller er der kommet en ny slags chip jeg ikke har hørt om? :D

11. december 2019 kl. 13:35
Medie: Gå all in på auto-opdateringer

... flere gange har givet problemer med fejl og manglende kompatibilitet ...
... flyttet funktionalitet fra én licens-type over under en anden dyrer licenstype i en opdatering ...

Interessante problemstillinger som jeg da også selv er stødt på, og en ganske god grund til at vælge manuelle opdateringer (så man lige kan nå at opfange evt. støj fra andre, inden man selv bliver ramt at potentielle problemer).

Dertil kommer, at man på mobiltelefonen som regel ikke kan vælge hvilken version af et program man vil køre. Der er ikke noget med at opgradere en app, og så efterfølgende rulle tilbage til versionen før, hvis man ikke er tilfreds med opgraderingen. Nej, det er sidste nye version, eller bare ærgeligt.

11. marts 2019 kl. 14:38
Brøler med certifikater hos Sennheiser

Sune Marcher:

... men det er trods alt et SDK og ikke slutbruger-programmel.

Citat fra artiklen:

HeadSetup-software bruges til at opkoble Sennheiser-hovedtelefoner til softwarebaserede telefonløsninger fra forskellige udbydere.

Jeg synes netop det lyder som slutbruger software.

Og hvorvidt det installerede root certifikat kun bliver brugt til localhost trafik af applikationen er ikke relevant. Når du har installeret det, så er der trust til det, og så kan det også anvendes til at udstede falske certifikater til eksterne sider, som så giver mulighed for MITM angreb.

Man kan så diskutere, om programmet er udbredt nok til at udgøre en reel risiko (eftersom et evt. angreb skal målrettes mod de brugere der har det installeret), men det er en anden snak :)

29. november 2018 kl. 09:00
Amazon tvinges til at frigive optagelser fra Echo-højtaler

... jeg skal da helt klart ikke have noget microfoner fra Amazon inden for i mig hjem

Husk også det, når du går ned og køber nyt Samsung fjernsyn med stemmestyring, eller i det hele taget al elektronik (ikke kun fra Amazon) med stemmestyring. ;-)

12. november 2018 kl. 12:39
Efter EU-bøde: Google vil kræve 40 dollars pr. enhed fra Android-producenter

Den betydelige ekstraomkostning kan dog undgås, hvis producenterne også samtidig forhåndsinstallerer Chrome og Search, som Google tjener sine penge på.

Så man tager ét konkurrenceforvridende element, og erstatter med et andet.

Bevares, det interessante er som sådan ikke at de kræver at man skal bundle deres øvrige produkter for at opnå en "rabat", men om hvorvidt at de kræver af producenterne at de IKKE må bundle konkurrenternes produkter, som jo er det de er blevet fældet på, svjv.

22. oktober 2018 kl. 12:04
Regeringen vil digitalisere sundheds- og kørekort

Man skulle tro, at der fandtes noget standardsoftware til formålet. Man har jo kørekort i alle verdens lande, og tanken om at gøre det digitalt ligger lige til højrebenet.

Jeg har svært ved at se at der skulle være noget standard software som kan dække alle verdens kørekort, uden at skulle tilpasses.

Og digitalisering ligger lige til højrebenet? Det ved jeg nu ikke... hvorfor skal vi overhovedet have et kørekort? Var det ikke nemmere at politiet bare kan slå op i en database, at vi har været på kursus og tilegnet os viden om at køre bil, samt bestået en prøve (hvilket politiet allerede gør i dag, uanset om vi har vores kørekort med eller ej).

Det er heller ikke alle der har et kørekort, men identificerer sig med pas (hvilket heller ikke alle har) - skal det så også digitaliseres på mobilen?

Måske skulle man helt droppe kørekortet, og i stedet udstede ID kort til alle i stedet. Sat på spidsen kunne dette jo sådan set også droppes, og vi kunne i stedet blive registreret digitalt med biometriske kendetegn/billede m.m. (og hvorfor overhovedet binde det op på en mobil telefon?)

Men vi kommer ikke udenom, at digitalisering gør det mere besværligt/dyrt at skulle validere, at folk er den de udgiver sig for at være.

24. september 2018 kl. 10:44
Regeringen vil digitalisere sundheds- og kørekort

Og sammenligningen med MobilePay dur ikke...

Omend jeg er enig med resten af dit indlæg, så synes jeg nu altså min sammenligning med MobilePay holder ret godt. Hvis du lægger mærke til hvad sammenligningen gik på, så var det, hvorvidt man implementerer et system der er mere komplekst, mere besværligt at bruge, stiller flere krav til teknik, samt introducerer flere fejlkilder, end et allerede eksisterende system. Min sammenligning havde intet at gøre med hvem der finansierer det, eller om det er private/public regi.

24. september 2018 kl. 10:27
Regeringen vil digitalisere sundheds- og kørekort

Gad vide hvordan man kan validere om et givent ID er ægte eller ej?

På det fysiske kørekort er der alligevel nogle mekanismer og kendetegn, som er svære at duplikere, men hvordan validerer man, at et kørekort på mobilen er ægte, og ikke bare et skærmbillede (der evt. kan være manipuleret)?

Skal alle der vil validere ID nu til at rende rundt med en eller anden elektronisk dims*, der via telefonens NFC/bluetooth/whatever kan lave kontrol på det prænsenterede ID?

  • Vil sådan en dims kræve speciel adgang til et eller andet nationalt register? Kan alle der vil validere ID få adgang til dette? Skal man så også have adgang til Internettet for at kunne validere ID?

Jeg synes digitaliseringen er ved at tage overhånd. Det kan lyde smart, men reelt set øger man bare kompleksiteten unødigt, og gør noget mere besværligt end det behøver at være. Lidt ligesom MobilePay i butikkerne.

24. september 2018 kl. 09:48