Tommy Calstrup

Et af historiens største databrud: Mere end én milliard kinesiske borgeres personlige oplysninger lækket

Kan de data overhovedet bruges til noget, udenfor Kinas lukkede infrastruktur?

5. juli kl. 12:41
Ombudsmanden med markant kritik: It-fejl hos to regioner er i strid med loven

Alternativet her kunne være, at brevet var sendt til en forældre, som var frakendt myndigheden, og nu havde adgang til noget, der kunne bruges imod "systemet". Men hvorfor er det først nu, man begynder, at overveje en teknisk løsning, i en digitaliseret arbejdsgang? Burde det ikke have været tænkt ind, da man indførte den store forkromede vidunderløsning?

1. juli kl. 11:56
Privacy-browseren DuckDuckGo lader Microsoft spore brugerne

Nå, hvor går man så hen, hvis man vil være i fred? Eller skal vi bare leve med, at internettet er overtaget af big business?

31. maj kl. 12:37
Milliardbøde til Twitter: Videresolgte telefonnumre og mailadresser på 140 millioner brugere

Så mit privatliv er altså kun lige over $1 million værd, i følge FTC? Tænker at en uges karantæne fra internettet havde gjort større indtryk på Twitters tanker, om deres kunder.

30. maj kl. 14:53
Ekspert går i rette med hovedargument mod forsvarsforbehold: »Det er minimalt, hvad Danmark går glip af i øjeblikket«

Indtil vi får et rigtigt IT-ministerium, er det svært, at placere cybersikkerhed hos andre end forsvaret, eller justitsministeriet, da det jo både er inden- og udenrigs, sikkerheds- og forsvars relateret. At placere et ansvar, som skal varetages af mere end et ministerium, viser al erfaring, vil føre til forældreløst ansvar, som ingen af parterne tager på sig, uanset hvor mange penge, der følger med.

19. maj kl. 13:08
War, war what is it good for…absolutely tech

Det mest positive ved værnepligt er, at man i den alder, hvor man stadig er påvirkelig, bliver tvunget til, at være sammen med mennesker, som har andre livsopfattelser, og mål, end dem man blev lullet ind i hjemmefra, og man får lært, at folk fra andre landsdele også er en slags mennesker, selvom de taler på en sjov måde.

13. april kl. 15:08
Efter angreb på Microsoft og Nvidia: To teenagere sigtet for hacking for Lapsus$-gruppen

Script kiddies, er det første, der falder mig ind, når jeg ser aldersgruppen. Men deres fantasi fejler vist ikke noget, hvis de kan finde på, at tage chancen, og bare sende en klartekst forespørgsel til Meta og Apple, der siger "vi er fra regeringen, giv os lige alle jeres oplysninger!", og så rent faktisk få oplysningerne leveret.

12. april kl. 14:31
EU-datatilsyn går i kødet på Europol: Skal slette data om 250.000 borgere

»Lovens håndhævere har brug for de værktøjer, ressourcer og tid til at analysere de data, som lovligt er overført til dem«, siger Ylva Johansson til The Guardian.

Hvis de ikke har mandskab og værktøjet til, at gennemå alle de data, hvad skal de så bruges til? Hvilken type data er det, der stadig er aktuel, efter 6 mdr?

13. januar kl. 13:29
Regeringen: Tech-giganter skal fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer efter anmeldelse

Under alle omstændigheder lyder den AI mere artificial end intelligent. Så jeg synes du har bekræftet min mistanke om at det er AI'en snarere end AI, der er problemet her.

Det er der nok noget om, men hvor effektiv vil man have sin AI til at være, når man lever af likes og klik, mens klager kun skaber forstyrelser, og så endda i arbejdstiden ;)

12. januar kl. 15:03
Regeringen: Tech-giganter skal fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer efter anmeldelse

Jeg ved ikke, hvilken dokumentation du har for denne påstand, men hvis det er sandt, så ligger problemet nok ikke i AI, men snarere i den konkrete AI.

Et smut forbi Youtube, hvor der søges på materiale, som er Copyright beskyttet, f.eks. BBC udsendelser, og du kan finde dem, med diverse alternative hacks, som ikke bliver fanget af filtrene. På nogle lyder værterne som Mickey Mouse, på andre mangler bunden, toppen eller den ene side af billederne. Har også set eksempler, hvor videoerne er ændret til et andet format, så alt ser lidt slankt og højt ud, eller omvendt, og så er der de spejlvendte.

Nogle af de tilrettede videoer holder i nogle dage, andre i uger, mens de mest kreative, som ikke er til, at holde ud at se på, kan holde i måneder, før de forsvinder.

11. januar kl. 15:44
Formand for Djøfs Tech-kommission: Genbrug af it-udstyr skal være lovpligtigt

Mange store firmaer vælger containerløsningen, til udtjent udstyr, selvom det koster lidt. Tænker mest det handler om paranoia over hvad, der kan ligge af spor, på lagermedier?

Mobiltelefoner er ved at vinde frem, på genbrugsmarkedet, har set flere butikker, som reklamerer med, at de indsamler gamle udtjente modeller, også selvom skærmen er knækket, og opladeren mangler. De ryger så til tredielande, hvor det kan betale sig, at reparere skidtet.

11. januar kl. 15:24
Regeringen: Tech-giganter skal fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer efter anmeldelse

I hvert fald ikke ret længe ad gangen, nogen med adgang til videoen ændrer bare lidt i opløsningen, afspilnings hastighed, beskæring etc. og så kan AI ikke længere genkende filen, og den kan nu deles igen, med hvem som helst. Der skal ikke ændres ret meget i hverken foto eller video, før det kun er mennesker, der kan se, at indholdet er det samme.

11. januar kl. 13:50
Professor: Udviklere og ingeniører lades i stikken i debat om AI-etik

At der er forskel på mennesker, er ikke nyt, at det meste forskning er udført af hvide mænd, er heller ikke nyt, at medicin produkter hovedsageligt er testet på unge hvide mænd, kom lidt bag på en engelsk forsker, for ca. 5 år siden, da hun ville vide hvorfor smertestillende medicin blev solgt i lige de doser, som de nu kom i. Hendes forskning viste nemlig, at doserne passede meget præcist på, hvad en ung hvis mand, havde behov for, men ikke på kvinder, og andre etniske grupper.

Så er det kun skidt, at AI opdager, at der er forskel på mennesker, selvom den forskel er tabu? En Asiat på 45kg har næppe brug for samme mængde medicin, som en hvid på 110kg, måske de endda har brug for forskellig medicin, fordi der er mere end en forskel på dem.

7. januar kl. 12:00
Regeringen endelig klar med strategi for dansk cybersikkerhed: Her er hovedpunkterne i planen

Jeg tænker man burde starte med at lave teknologi, der ikke sutter ræv. Men det er nok osse kun i fairytale land man gør den slags.

Den teknologi findes allerede, og bruges nogle steder.

Problemet er, at alle delene også findes i billigere versioner, og de skaber mere omsætning i forhandlerbiksen.

Skal vi så forbyde discount? Hvem bestemmer, hvad der er godt og hvad der er not?

I den perfekte verden, ville dårligt hard- og software ikke eksistere, ligesom alle led, ud til sidste forbruger, ville vide hvordan man opsætter et fungerende netværk, som også er bare lidt sikkert.

Det, som bekymrer mig her er, at 270 mil kun forslår som en skrædder i Hel, hvis der både skal investeres i hardware og dygtige mennesker, med bare lidt viden om emnet.

15. december 2021 kl. 14:56
Kæmpebøde til kontroversiel ansigsgenkendelse: Datatilsyn straffer Clearview AI

Så det er der, Nick Hækkerup har fåt ideen om, at mere overvågning giver mere tryghed fra.

3. december 2021 kl. 13:49
Max Schrems melder centralt datatilsyn til politiet for afpresning

Hvor ser du at der er tale om forretningshemmeligheder? Det må være noget du selv har bygget oven på!</p>
<p>Der er tale om hørringssvar. Ikke andet.

For at få belyst sagen, må FB vel skulle fortælle hvilke data, de indsamler, i hvor store mængder og hvordan. Det kan vel næppe gøres uden, at der kommer noget, som måske er virksomhedskrittisk, på bordet, i en eller anden form.

1. december 2021 kl. 13:17
Max Schrems melder centralt datatilsyn til politiet for afpresning

Afpresning er måske et lige lovligt stort ord, lige her.

Jeg forstår godt, havd han mener, men hvis FB, eller andre, skal udlevere forretningshemmeligheder, for at belyse deres side, så forventer de vel en eller anden form for hemmeligholdelse af, hvad der kommer frem, under retsmøderne (lukkede døre). Udfaldet af hørringen/retsmøderne bør til gengæld være fuldt offentlig.

30. november 2021 kl. 13:47
Undersøgelse afslører stor ulighed: Hver fjerde dansker er digitalt udfordret

Det er ikke svært, at designe en pæn hjemmeside, men hvis dit tilbud SKAL kunne bruges af folk uden øjne, arme, og andre besværligheder, så kommer det hurtigt til at ligne en øjebæ, for os med alle sanser i behold.

24. november 2021 kl. 12:51
Når vi peger fingre ad Google og Amazon, peger de fleste fingre på os selv

Men data brokerne, som lever af, at gøre os til sporbare data, som sælges til hvem som helst,de bekymrer mig!

Det er fint, at der holdes øje med, hvem der sælger hvad, så jeg kan finde mine ønskede produkter i en fart, og ikke skal gætte mig til, hvor der findes friske grøntsager i dag. Men når jeg, via et CV nummer, kan købe en datapakke, for små 20.000,- som sætter mig i stand til at se, hvem der har sin daglige gang i FE's bygninger, hvor de tilbringer natten, og ad den vej gøre anonymiserede data meget personhenførbare, så har "systemet" fejlet, for ingen ved, hvem de her mellemmænd M/K er, hvad de ellers bruger de indsamlede data til, hvem der køber dem, etc.

Det er fint, at Google, via en lille cookie, ved, at jeg søger efter hvad der er sket i landet, når jeg skriver Egypten, og ikke er interesseret i en afbestillingsrejse der til, men det pisser mig af, at anonyme firmaer (mennesker) kan sidde og snage i, hvornår jeg sidst var på toilettet.

Så, lad os få de her firmaer frem i rampelyset, og fortæl alle, du møder, hvad de ved om dig, selvom du ikke har noget at skjule, og lad alle vide, hvad disse firmaer kan, med anonyme datasets.

16. november 2021 kl. 14:06
Seks mænd anholdt for ulovlig fildeling: »Det er meget tilfredsstillende«

Hvordan har rettighedsalliancen fået så stor indvirkning på SØIK at de kan få dem til at bruge tid på sådan noget her?

Det var en let lille opgave, som kunne løses hurtigt, med gode PR ressultater. Se her! Vi har fanget nogle fæle forbrydere, og her er nogle dimser, som man kan tage billeder af, som de brugte til deres forbrydelse, og her er et stort bundt fysiske pengesedler, som var byttet, for de kriminelle, dem må i også godt tage billeder af. En super PR gevinst for både SØIK, NC3 og Rigspolitiet, og måske et par politikere kan spinne sig ind på et af avisbillederne.

4. november 2021 kl. 14:03