Tommy Calstrup

Softwareopdatering resulterede i spøgelsesbilist på Storebæltsbroen

Heldigvis skete der ikke noget, men hvad nu hvis? Burde sådan en sag ikke behandles lige så alvorligt, som hvis det værste var sket? Og hvad med den stakkels bilist, som sikkert var skræmt fra vid og sans, under episoden, og derfor har brug for livs lang traume behandling? Tænker at en undskyldning på et par hundrede tusinde ville klæde firmaet Sund og Bælt.

2. december kl. 11:39
138.000 skyldnerne ville betale gæld til staten - men Gældsstyrelsen ville ikke tage imod dem

Nåh, ja, nu er 121 Millioner jo heller ikke værd, at inddrive, da det jo koster mere, at kontrollere, hvem der skal betale hvad. Eller gælder det kun aktieejere?

2. december kl. 11:29
Dansk Erhverv kræver én minister med ansvar for digitaliseringen

Hvis ministeren ligefrem skal have ansvar for området, så kan det blive en meget kort og dyr kariere.

29. november kl. 13:33
Teleselskaber går sammen om at komme spoofing til livs

Hvorfor i alverden er det kun store, og rige, selskaber og koncerner, der kan få deres numre sikrede? Hvorfor kan man ikke lukke for, at nogen som helst kan ringe fra et andet nummer, end deres eget? Jeg kan ikke komme i tanke om andre end svindlere, der kan have et behov for, at få deres telefonnummer til, at ligne noget andet.

29. november kl. 12:40
Danske børns data fra TikTok kan ende hos ansatte i Kina

Hvad er nyheden? TikTok brugeres data har da altid tilhørt Kina.

3. november kl. 13:33
Kommune vil erstatte lærere med it: »Der er ingen tvivl om, at det er en forringelse«

I Vejen kommune ved de ikke ret meget om børn og unge. Hvis en elev i 7. klasse får valget mellem en time med en lærer, og en time med en device, så taber læreren 9 ud af 10 gange, og indlæringen af ny viden ca. det dobbelte.

10. oktober kl. 14:06
Krigen i Ukraine øger cybertruslen mod danske energiselskaber: »Vi bør forberede os ekstra godt«

Burde kritisk infrastruktur ikke, som minimum, være i kronisk orange beredskab, og være topsikret mod alle tænkelige former for nedbrud?

7. oktober kl. 12:57
Forsyningssektoren forudser cyberangreb: Prisen for data er en øget it-trussel

Det er da ikke nogen nyhed! Det er vi jo mange, der har talt, råbt og informeret om, i mange år. Hver gang data bliver forbundet til internettet, så er det udsat for adgang fra utilsigtede personer, firmaer, organisationer, etc. Det har været almindelig viden, siden Gorm den gamle var ung. Desværre er fortjenesterne så store, at selv lig på bordet, ikke kan bremse tendensen.

3. oktober kl. 13:21
Tidligere KMD-topchef i strid modvind: Kritiseres for at understøtte Putin-propaganda

Men Eutelsat har fjernet internationale tv-kanaler som BBC World, CNN, Deutsche Welle, France 24 og TV5 Monde fra tv-udbuddet til de russiske seere efter krav fra de russiske myndigheder. Neutrale?

Og det er så her, vi har kernen, for hvis du villigt slukker for den ene part, så skal du være dobbelt klar til, også at slukke for den anden side, for ellers har du valgt side i sagen.

28. september kl. 14:29
Nets moderselskab vil frasælge NemID og MitID

Det vigtigste ved det her salg er vel, at man får sikret, at bruger data aldrig må overdrages til udlandet, uanset hvor mange gange de bliver solgt og splittet op.

28. september kl. 12:23
For 50 mio Rejsekort-prototype, tak!

Den letteste løsning vedrørende opkrævning er selvfølgelig at gøre det gratis. Det har man gjort i f.eks. Tallinn. Når man tænker på, hvad man sparer i vedligeholdelse af Rejsekortterminaler, billetautomater, billetkontrol osv., er udgiften ikke voldsom -- man kan få meget gratis transport for den halve milliard, det nye Rejsekort er budgetteret til. Et større problem kan være, at det får så mange flere (inklusive cyklister og fodgængere) til at bruge offentlig transport, at infrastrukturen ikke kan bære det.

Der er for nyligt (seneste år) lavet beregninger på, hvad det ville koste, at gøre offentlig trafik gratis i DK, og prisen endte på ca. 4 Mia/år, fratrukket udgifter til vedligehold af eksisterende betalingssystemer m.m. Det er jo småpenge, i det store regnskab, og nok pengene værd, hvis det ville lette på trafikken i de større byer. Desværre viste tallene fra Tallinn, at den største tilstrømning, af nye brugere, kom fra fodgængere og cyklister, mens det kun lettede biltrafikken med under 4 procentpoint, og så falder hele ideen og grundlaget for forsøget jo lidt til jorden.

5. september kl. 13:33
CSRB's opus 1

Genial tegning, mangler bare nogle flere af de der Nebraska projekter, og så det der projekt, som nogle studerende lavede i 1998, og som ingen har tænkt over siden, fordi det ikke har vist svaghedstegn endnu.

18. juli kl. 14:00
Efter skarp kritik fra Statsrevisorer: Energinet skal få styr på it-sikkerheden i år

Hvis en almindeligt ansat laver en kæmpe sikkerhedsbrøler, så falder der brænde ned, og vedkommende mister sin indtægt. Når højt betalte chefer laver brølere, som kan koste landet dyrt, så udtales der kritik, og nogen får en bonus, for at holde pressen hen, og måske endda i uvidenhed. Sker der en skandale, som kan koste ministeren en påtale, så får chefen 5 års løn, og fritstilles. Her er skaden sket, alle oplysninger om landets infrastruktur ligger frit tilgængeligt, for udenlandske konkurrenter, men ingen drages til ansvar, fordi skidtet stadig kører, og det skal cheferne naturligvis belønnes for.

18. juli kl. 13:35
CFCS advarer danske journalister om brug af smartphones

Mere overvågning giver bedre tryghed, det siger vores justitsminister jo :)

12. juli kl. 13:41
Forbrugerrådet Tænk: Ny lov siger klart nej til forbruger-fup i netbutikker

Tror ikke, der bliver rapporteret meget ind, da de fleste af ulovlighederne er blevet så almindelige, at de fleste ikke ser dem, som andet end lidt irriterende, længere.

12. juli kl. 13:07
Et af historiens største databrud: Mere end én milliard kinesiske borgeres personlige oplysninger lækket

Kan de data overhovedet bruges til noget, udenfor Kinas lukkede infrastruktur?

5. juli kl. 12:41
Ombudsmanden med markant kritik: It-fejl hos to regioner er i strid med loven

Alternativet her kunne være, at brevet var sendt til en forældre, som var frakendt myndigheden, og nu havde adgang til noget, der kunne bruges imod "systemet". Men hvorfor er det først nu, man begynder, at overveje en teknisk løsning, i en digitaliseret arbejdsgang? Burde det ikke have været tænkt ind, da man indførte den store forkromede vidunderløsning?

1. juli kl. 11:56
Privacy-browseren DuckDuckGo lader Microsoft spore brugerne

Nå, hvor går man så hen, hvis man vil være i fred? Eller skal vi bare leve med, at internettet er overtaget af big business?

31. maj kl. 12:37
Milliardbøde til Twitter: Videresolgte telefonnumre og mailadresser på 140 millioner brugere

Så mit privatliv er altså kun lige over $1 million værd, i følge FTC? Tænker at en uges karantæne fra internettet havde gjort større indtryk på Twitters tanker, om deres kunder.

30. maj kl. 14:53
Ekspert går i rette med hovedargument mod forsvarsforbehold: »Det er minimalt, hvad Danmark går glip af i øjeblikket«

Indtil vi får et rigtigt IT-ministerium, er det svært, at placere cybersikkerhed hos andre end forsvaret, eller justitsministeriet, da det jo både er inden- og udenrigs, sikkerheds- og forsvars relateret. At placere et ansvar, som skal varetages af mere end et ministerium, viser al erfaring, vil føre til forældreløst ansvar, som ingen af parterne tager på sig, uanset hvor mange penge, der følger med.

19. maj kl. 13:08