Jari Mikkelsen

Case study: Pakketab målt i Gram

Hey Yoel. Og resten af V2

Jeg læser af og til din blog, da jeg synes de er ganske spændene. ?

Jeg er tilfældigvis kunden fra Gram, og i sidste ende sikkert ret urellevant for casen og resultatet, var mit scenarie en smule anderledes end du beskriver, omend detaljer forbyttet tror jeg.

En onsdag går det galt så vidt jeg husker. Om morgenen inden jeg går i seng, ser jeg gerne et lille afsnit på min netflix. Som jeg falder ganske nemt i søvn på ? og da jeg vågner om efter middagen og lige vil se afsnittet færdoig, er mine chromecast død. Jeg prøver i stuen på mit smart tv (samsung tizen os) men ak, ligledes får jeg bare en fejl. Og der opdager jeg det faktisk er alle mine streaming tjenester der er døde, pånær stofa tv og plex! Viaplay, netflix, yousee app, youtube, you name it. De er døde. Pånær på min ipad, og pc Wooot!

Jeg resetter alt jeg ejer af netværksudstyr, inkl chromecasts, tv, min egen netgear r6300 og kviknets router som kører bridge mode (modem). Lige lidt nytter det. Samt forsøger jeg også at skifte dns 8.8.8.8 og 1.1.1.1. (ja hvad ved jeg ?)

Da weekenden nærmer sig, og mine børn kommer på besøg, og tv trangen ophober sig, og stofa tv (som kører dårligt nok i forvejen) også strjeker, fejlmelder jeg linjen, og får dog et negativt svar igen, at linjen ser fin ud og at fejlen lagde hos mig eller netflix. Men da alle tjenester var væk, udelukkede jeg den sidste del.

Jeg trods svaret, gav ikke op, og konfigurede jeg mit huawei 4G callme mobil router, og så virkede alt bare spot on!, men pga. Manglende data mængde til en weekends stream med 3 unger, prøvede jeg at tilluske mig underboens Stofa linje, met et langt kabel, og igen virkede det hele. Satte jeg kviknet på som isp igen, så var chomecasts, tv, og det hele dødt igen, pånær browsers, apps osv virkede helt fint. Så noget hul var der da igennem. Hvor ebay dog lige kom ind i billedet henne ved jeg ikke. Bruger den ganske sjældent. Og mindes ikke st have nævnt det.

Da jeg fejlmelder igen med disse info, og her forholdsvis kort lunte efterhånden (undskyld for dette!) kommer der hul igennem senere lørdag aften.

Jeg er forstående for at man ikke lige spotter sådan en relativt sjælden fejl med det samme. Og jeg har heller ikke selv oplevet et lign scenarie før. Men synes da lige jeg ville komme med min historie.

God weekend!

2. november 2018 kl. 09:37