Nikolai Jakobsen

Smittestop-appen er landet

Det sjove er at alm. Bluetooth funktioner kræver ACCESS_FINE_LOCATION, se <a href="https://developer.android.com/guide/topics/connectivity/bluetooth#Permi…;. Kan være derfor at udviklerne har givet for mange permissions.

Virker lidt som et catch-22.

Du skal have BLUETOOTH for at bruge exposure notification API.

Hvis du skal have bluetooth skal du have ACCESS_FINE_LOCATION.

Hvis du vil bruge exposure notification API må du ikke have ACCESS_FINE_LOCATION.

18. juni 2020 kl. 14:29
Smittestop-appen er landet

Her står at rettighederne BLUETOOTH og INTERNET er påkrævet, men ikke ACCESS_FINE_LOCATION (aka GPS)
....
Hvis dokumentationen fra Google er korrekt og jeg ikke har misforstået noget, så har Netcompany måske krævet for mange rettigheder i manifestet?

Interessant observation, det kunne godt ligne at det er korrekt, og at de ikke har behov for at anmode om ACCESS_FINE_LOCATION.

Fra dokumentationen du linkede: Your app must have the BLUETOOTH and INTERNET permission in its manifest, but your app doesn't require and can't include ACCESS_COARSE_LOCATION, ACCESS_FINE_LOCATION, nor BLUETOOTH_ADMIN.

18. juni 2020 kl. 14:19
Smittestop-appen er landet

Fandt ikke lige en edit knap...

Forklaringen her er at bluetooth scans kan bruges til at regne en lokation ud, ved f.eks. at scanne efter bluetooth beacons i forretninger eller lignende. Derfor kræver android at app udviklere der vil benytte det, skal anmode om location permissions.

Personligt har jeg byttet min sjæl og min data for at gøre nogen ting i livet lettere, så det vejer ikke så tungt på mig, men jeg forstår de store spørgsmål til privatliv.

Det er svært at inddrive rettigheder man har givet fra sig, men jeg har trods privatlivsspørgsmål installeret appen, og talt med folk mig om de burde gøre det samme.

Det er en hårfin grænse, men jeg har desværre haft et par corona tilfælde ved mine nærmeste, der var lidt for nær døden, og hvis udbredning af kontaktsporing kan hjælpe andre med at undgå det traume sælger jeg gerne lidt mere af min sjæl til Google og hvem der ellers lytter med.

18. juni 2020 kl. 13:54
Smittestop-appen er landet

Nu har jeg ikke rørt Android udvikling i noget tid, men jeg undre mig over at appen påkræver at placeringstjenester på telefonen er aktiveret.

Som jeg kan se det, bruger den ikke ens placering, og beskrivelserne for de tilladelser den anmoder om indikerer også kun bluetooth. På trods af dette, vil den ikke starte så snart jeg slukker for 'Location'.

Nogen der har en forklaring på hvordan 'Location' og 'Bluetooth' er bundet sammen? Forestiller mig det er mere en Google/Android ting end noget direkte relateret til appen.

18. juni 2020 kl. 13:42
Hvor er erhvervs-praktikpladserne?

Hvad er det for noget vrøvl om at man ikke vil ansætte danskere...

Ikke nok med at jeg, og ALLE mine andre DANSKE studiekammerater var i praktik som en del af uddannelsen, hvor mange efterfølgene fik studiejob, og dernæst fastansættelse, så er der mere end 60 åbne stillinger(i Danmark) alene hos det firma jeg er hos nu.

De har helt korrekt også en afdeling i Rumænien, af flere årsager. Selvfølgelig er det billigere arbejdskraft, men det er også et spørgsmål om bare at få flere folk ansat, fordi det går ikke hurtigt nok her hjemme...

Måske der er andre grunde til at de folk du taler om ikke bliver ansat...

5. marts 2018 kl. 08:52