Troels Bjerre Lund

Hver ottende corona-smittet bruger Smittestop-app

I den version, jeg selv har, som er til Android, kan man ikke se antallet af møder

Jo man kan, men man skal (ulogisk nok) ind under telefonens instillinger, og søge efter "COVID-19 Exposure Notifications". Der fortæller den hvor mange nøgler den har tjekket de sidste fjorten dage.

11. august 2020 kl. 21:56
AI kan reparere og gøre slørede billeder skarpe

Det er kun journalister, der oversætter fagtermer til dansk. Jeg ville forsvare den praksis, hvis det oversatte udtryk gav mening for lægmand, for oversættelsen er i hvert fald ikke til ære for fagpersonerne. Der er dog ikke noget "helisk" over et convolutional neural network; det er hverken en helix, og har heller intet med solen at gøre.

Tidligere i år kaldte i det for et falsionsnetværk (https://www.version2.dk/artikel/ansigtsgenkendelsessoftware-gaar-skridtet-videre-nu-virker-forklaedning-ikke-1080071). Det giver faktisk mening; dog kun for den brøkdel af befolkningen der ved hvad det fysisk betyder at false noget og samtidig har nok matematik i bagagen til at kunne koble det sammen med den matematiske operation foldning. Dermed er vi nærmere en insiderjoke end en god oversættelse.

Det fundamentale spørgsmål er: Bliver lægmand klogere af at journalisten leger tegn og gæt? Er det bedre at skrive "Til det bruges der et højt origaminetværk (deep convolutional neural network)" end at skrive "Til det bruges der et deep convolutional neural network". Hvis I virkelig ville hjælpe læseren, så ville I skrive "Til det bruges der et convolutional neural network (https://en.wikipedia.org/wiki/Convolutional_neural_network)".

3. januar 2018 kl. 20:48