Gert Agerholm

Tyskland forhandler Schrems-løsning: Microsoft bygger testversion på tysk jord

»Tysklands regering planlægger at blive fri for afhængighed af ene leverandører. De vil stadig gerne bruge cloud, men på en selvstændig måde. Det lyder rart, men ingen ved helt, hvad det betyder endnu. En måde at gøre det på er at samarbejde med Microsoft, der foregår i øjeblikket et forsøg på at bygge en cloud for den tyske stat, som er separeret fra Microsoft, «

Hmmm, man vil ikke være afhængig af ene leverandør, derfor forsøger man at lave en aftale med Microsoft, som allerede er ........ den leverandør man anvender. Hurra!!!!

17. maj kl. 16:33
EU-konkurrencetilsyn putter Teams under luppen

Det er helt rigtig at de bundler tingene. Man kan "købe" (månedlig/årlig leje) en Office uden Exchange mail og Teams, men for næsten intet mere får man en Exchange konto og der til hørende Teams, Teams er nemlig meget meget tæt integreret med Exchange, det er al planlægning foregår hvis man vi lkunne indkalde til et møde.

Merprisen er så lille at INGEN kan konkurrere her med. Microsoft udnytter der ved deres markeds andel for Office til at overtage hostet mail (MEGET tæt integreret med deres andre produkter) og video/chat møde aktivieterne.

30. december 2022 kl. 15:49
Næsten ingen vil tage Windows 11 i brug

Kender godt det trick.

Jeg har ikke selv prøvet, men har flere steder hørt at Microsoft har lukket for "det hul" hvis man installerer nyeste version.

16. november 2022 kl. 12:58
Næsten ingen vil tage Windows 11 i brug

Microsoft er gået alt for vidt med at "tvinge" brugerne. Hvorfor SKAL man have en Microsoft konto? Jo, for så kommer de over i Microsoft's Azure univers. De gør så meget ud af deres "ét login". Her efter er man låst inde i deres løsninger.

Det er forståeligt at de implementerer TPM2, men IKKE at det er tvang.

Vi leverer PC'er til industri løsninger. For at gøre det hurtigt og billigst muligt for kundeerne har vi image kopier som kan hentes ned på maskinerne. Vi kan derfor hurtigt og billigt klargøre en ny PC eller alle PC'er til et projekt. Med TPM2 tvang er det slut. Jeg kan ikke image kopiere tingene og "flytte" over på en anden maskine, det heder "begynd forfra". resultatet er markant øget installationstid og der med klart dyrere løsning, prisen for en leveret PC kan hurtigt stige med 20-30% uden at kunden får noget som helst ud af det. Derfor holder vi ind til videre fast i Windows 10.

Jeg ved ikke om det hul også er lukket, man har kunnet omgå krav om TPM2 ved at fjerne en DLL fil, har ikke forsøgt i nyeste udgaver. Men vi skulle helst ikke ud i sådanne løsninger.

15. november 2022 kl. 11:38
Mindre Office, mere 365: Microsoft-produkter skifter navn efter 32 år

Jeg forsøgte at slette det, det lykkedes åben baret ikke, for det er ikke helt korrekt. Man vil åben baret fortsat kunne købe en offline udgave som et engangs køb.

Det ændrer så ikke ved at LibreOffice stadig er et godt alternativ :-)

14. oktober 2022 kl. 15:01
Mindre Office, mere 365: Microsoft-produkter skifter navn efter 32 år

Slut med at købe produktet. Tidligere kunne man købe en Office uden hele tiden at skulle betale abonnement, det er nu lagt i graven.

Microsoft 365 startede for godt et årti siden som en slags abonnement-service. Her kunne kunder købe Microsofts programmer for et månedligt beløb. Inden da betalte man for produkterne med en engangsbetaling.

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/microsoft-sender-office-pakken-paa-pension

Endnu et argunemt for at bruge LivreOffice i stedet for, her får man alle nye versioner ganske gratis.

14. oktober 2022 kl. 13:13
Helsingør-sagen er nået til USA: Advarer mod Google-afhængighed (ComplianceTech)

Sagen er ved at blive meget ensidig. Der nævnes flere gange "Afhængig af...", Google's involvering er skummel osv.

Se lige realiteterne i øjnene, det offentlige DK incl. mange skoler er meget mere afhængge af en anden meget stor amerikansk gigant. Men det bliver ikke nævnt eller at man gør noget ved det.

Jeg vil mene at det er meget mere skummelt som denne sag.

29. september 2022 kl. 17:42
Uafhængige udviklere føler sig ramt: Apple fjerner apps, der ikke har været opdateret i to år

Jeg er ikke slev udvikler, men jeg vil mene at det må være god praksis at man har ting i lige gyldigt hvilken butik som også fungerer korrekt. Jeg er ofte nok vidne til software som efter min mening ikke er testet ret meget, der er ting som er indlysende, som ikke fungerer eller indlysende ting man ikke har taget højde for. Dette sker ikke kun ved gratis software men i høj grad også ved meget dyre professionelle software pakker. Udviklerne lever ofte i deres eget lille lukkede univers og kan ikke forestille sig at der også skal være plads til andet som nettop deres software.

Hvis Apple kommer med nye IOS versioner, hvilket sker hvert år, ny hardware osv. så bør det være i udviklerens interesse at det også fungerer her på. Hvis man oplever bøvl eller problemer kommer der lyn hurtigt negative vurderinger. Jeg installerer ikke noget som kun har fået 1 stjerne eller adskillige siger det fungerer ikke. En opdatering bør derfor være i udviklernes egen interesse, også ved gratis applikationer.

Ved at lave denne oprydning vil Apple nok sikre sig at tingene også fungerer. Hvis de ikke gør, så går det hurtigt ud over både Apple og udvikleren. "Det fungerer ikke på iPhone/iPad" osv. Det burde være i begge parter interesse. Dette tager selvfølgelig ikke højde for bugs i softwaren, men man sikrer at softwaren kan starte. Der er ikke noget mere irriterende som software som ved opstart ikke kan starte på grund af at der ikke er taget højde for nye verioner eller opdateringer i OS'et.

2. maj 2022 kl. 11:39
EU går i kødet på Microsofts cloud: Undersøges for at bryde konkurrenceregler

Problemet er for mig at se ikke om de teknisk giver plads til andre eller ikke, set fra et rent teknisk synspunkt er der plads. Udfordringene ligger for mig at se på andre fronter.

For det første er man i Windows 10/11 tvangsfodret med setup til OneDrive, det er meget svært at slippe af med det hvis man ikke ønsker at bruge OneDrive. Det er muligt at lave en uninstsall, men det er kun for det enkelte login, alle andre og nye login vil stadig have eller automatisk få setup til OneDrive samt services som automatisk starter. Der med er man "lokket" ind i deres cloud løsning.

Et andet punkt er deres Office365. Næsten alle mener at man ikke kan leve uden Office365, specielt erhvervslivet, og ja, det er en udmærket "kontor pakke". Så snart man er inde i Office365 folden, kan man for en meget lille merpris få hostet Outlook og Teams med i prisen. Den prisforskel er så lille at alternativer som Zoom ikke har nogen som helst mulighed for at kunkurrere på prisen. Microsoft udnytter der med deres "Offie position" til at komme ind på hostet mail og konference markedet.

Er det teknisk set vanskeligt for andre at komme ind? Nej, det kan man sagtens, men økonimisk trækker Microsoft tæppet væk under de andre.

5. april 2022 kl. 12:21
Apple-krav til iOS-udviklere: Kommission på 27 procent på tredjepartsbetalinger

Gad vide hvordan Apple vil håndtere omsætning skabt på baggrund af at personer klikker på link til app udbyder og foretager køb ad den vej?

Jeg vil mene at det får de svært ved.

8. februar 2022 kl. 15:21
Microsoft forsikrer om lovlige produkter, efter Stockholm dropper 365

"Logge på" er vist kodeordet her. I det øjeblik, du er tvunget til at have en konto, går det galt.

Det må du lige uddybe.

Hvis dokumenterne ligger på egen PC/server og USA kan "snage" i de dokumenter når man er logget på i Word (ikke eget AD i Azure) , så er der i den grad implementeret en spion adgang i Word. Det tvivler jeg på at der er.

En "tvungen" konto betinger IKKE at man har sine dokumenter liggende i Azure. Login er i det tilfælde ikke andet som en licens håndtering.

27. januar 2022 kl. 13:59
Microsoft forsikrer om lovlige produkter, efter Stockholm dropper 365

så længe man ikke logger på med en Microsoft konto.

Nu kender jeg ikke samtlige mekanismer, så jeg kan godt tage fejl. Med O365 kan man installere en fuld lokal udgave af Word, Excel osv. Her skal man logge på for at licensen fungerer. Hvis man så bare holder sig fra at gemme ting på OneDrive, gemme på lokal server / anden cloud tjeneste, så er der vel ikke noget kritisk i det.

Man skal så stadig holde tungen lidt lige i munden for den lokale O365 vil meget gerne gemme tingene på OneDrive. Det kan man ændre i indstillingerne, men det er ikke standard.

27. januar 2022 kl. 10:43
Europæiske softwarefirmaer er trætte af Onedrive-bundle: Kræver EU-sag mod Microsoft

Vi kender ikke den nøjagtge vinkel på sagen, men hvis det er Windows 10/11 som de skyder efter, så vi det blive svært. Problemet er efter min mening slet ikke Windows men Office365, du kan se mit begundelsen i mit selvstendige indlæg.

30. november 2021 kl. 13:25
Europæiske softwarefirmaer er trætte af Onedrive-bundle: Kræver EU-sag mod Microsoft

Det er muligt at det indgår, men man skulle i høj grad kigge på Office365 delen i stedet for Windows 10/11, det er efter min mening her forvridningen sker.

Microsoft har en pris for deres Office365. Det er ikke her "problemet" ligger. Uligheden opstår ved at man kan tilføje Teams og mail for et meget lille beløb, langt under hvad andre som f.eks Zoom kan tilbyde et abonnement.

Det betyder i praksis at hvis man kigger på pengene, så er der ingen som vil gå ud og abonnere på andet som Outlook og Teams hvis man allerede har en Office365 kontor pakke. Det er efter min mening her Microsoft udnytter deres domminerende position på Office markedet, hvilket man efter hvad jeg ved ikke må, udnytte et kvai monopol til at komme ind på andre områder.

Det undrer mig så også at der i alle Windows 10 og 11 installationer er henvisninger til Office og Teams, det skla aktivt fjernes hvis man ikke ønsker det. Det har så med sagennen Windows 10/11 og Teams at gøre.

30. november 2021 kl. 13:22
Apple-CEO kritiserer kommende EU-regler: »Det vil smadre sikkerheden i Iphone«

Jeg vil ikke under nogen omstændigheder købe en compuiter, som jeg ikke selv bestemmer over.

Så har du vel også insalleret Linux, kompileret og tilpasset kernel til dine behov og ønsker, ellers ligger du jo under fo rdet nogle har valgt for dig.

18. juni 2021 kl. 09:20
Video: Linux på Windows får grafiske programmer

Dette er givet vis bare et af de step som Microsoft efter sigende er igang med, udskiftning af NT Kernel med en Linux Kernel.

23. april 2021 kl. 14:56
Rusland gør Twitter langsommere

Lad dem bare prøve, så tror jeg de vil opleve en anden verden som de selv forestiller sig, det vil i den grad vække oprøret i befolkningen.

10. marts 2021 kl. 14:50
Rusland gør Twitter langsommere

Gad vide om Ruslan saver i den gren de selv siddder på. Jo flere af sådanne ting de indfører, des mere utilfredshed vil der være i befolkningen. Rusland sidder godt nok på næsten al intern nyheds information og kan af den vej "manipulere" med befolkningen, men den holder ikke i længden.

Utilfredsheden kan blive så stor at befolkningen i tilstrækkeligt stort omfang vender sig mod systemet.

Nogle vil måske mene at det ikke kan lade sig gøre, men historien har vist at det kan godt ske. Hvem havde forestillet sig 1 uge før modstanden i Rumæninen i 1989 at det kunne gå så hurtigt? Næsten ingen. Hvad med DDR?

Rusland burde lære af historien, historen har vist at personer som vil sætte sig på absolut magt ikke holder i længden.

10. marts 2021 kl. 12:28
Ny afgift på computere og smartphones sikrer kulturlivet 93 millioner

Man kan jo ikke bruge en defekt harddisk, så det må da være rimeligt at man får afgiften returneret eller modregnet ved nykøb.

15. februar 2021 kl. 12:40