Arne Skov

Regeringen vil have indsigt i techgiganternes algoritmer

Tænk hvis alle regler om maskinbeskyttelse havde startet med at man spurgte B&D om maskinerne kunne volde skade og kemisk regulering med at man spurgte BASF om der kunne tænkes at være fare ved deres kemiske blandinger. Det ville være et ønskescenarie for industrien, men ville næppe lede til nogen særlig god regulering. Man er nødt til fra DK og EU at sætte sig ind i hvilke metoder, der gør noget skidt og så melde klart ud, at anvendelse af den slags (del-)algoritmer er forbudt. Det kræver selvfølgeligt at man opbygger lidt ekspertice på området, ganske som man har gjort på arbejdsmiljø- og miljøområdet. Og forbudt som i forbudt, ikke forbudt som i "så kradser vi bødepenge ind".

3. februar kl. 13:41
RIP GratisDNS Tak for mange gode år

simply.com er ejet af team.blue Denmark A/S med dansk cvr nummer. Hvor kapitalen kommer fra har vel ikke nogen juridisk betydning.

2. februar kl. 17:33
RIP GratisDNS Tak for mange gode år

Tak til GratisDNS for mange års tro tjeneste. Jeg har ud over DNS også nået at blive rigtig glad for deres webhosting med cPanel og mange one-click installationsscript. simply hoster som nævnt ovenfor gratis DNS - one.com har en pakke med ret til 10 domæner som koster 189 kr/md (og andre pakker hvor pris pr domæne er højere) og det er så selvfølgelig incl. hosting af www og mail. Mochahost har en resellerpakke med ubegrænset domæneregistrering til ca 65 kr/md Hvis man har en konto hos DigitalOcean kan man så vidt jeg husker gratis tilføje alle de domæner man vil i DNS.

2. februar kl. 14:31
Bauhaus slås for at slippe ud af russiske hackeres kløer: Overvejer nu at betale løsesummen

Det må da være strafbart at finansiere kriminel virksomhed? Selv om man så "kun" køber en dekrypteringsnøgle.

24. juni 2021 kl. 15:43
Prøv nye styresystemer med Virtualbox

Selv om der er mange Linux distributioner, der fortjener at blive nævnt, så vil jeg tilføje en enkelt: Zorin OS (Debian/Ubuntu baseret) - den er velegnet, hvis man vil lokke Windows brugere til at bruge Linux.https://zorinos.com/

16. januar 2019 kl. 11:21
Microsoft stopper Windows 10-opdatering efter meldinger om slettede dokumenter

Microsoft gør helt sikkert hvad de kan for at undgå fejl i opdateringer. Men det er vel en stor opgave, så det kan altså gå galt. Men når det går galt og går ud over brugeres filer, så tror jeg det hænger sammen med en stigende grad af "vi ved bedst" filosofi i Windows' udviklingsteam: Der bliver tilsyneladende overhovedet ikke taget hensyn til brugernes produktivitet, når menuer skifter udseende, funktioner forsvinder, programnavne og settings skifter navne. Som om de blot tænker "Vi synes det er pænere på den måde". Og nu er turen så kommet til også at omfatte brugernes data! Hvordan i hede ..... kan udviklerne overhovedet drømme om, at foretage "oprydning" i brugernes data i forbindelse med en opdatering! (Jeg har beskrevet, hvad der gik galt her: http://www.okedb.dk/2018/10/13/alvorlig-fejl-i-windows-10-opdatering/ (hvis ellers min kilde har forstået det korrekt).

13. oktober 2018 kl. 12:30
Er CFCS pengene værd ?

Nogle gange er et plakiat bedre en grundforskning eller intuition. Særligt når man gerne ville have et forudsigeligt resultat indenfor til begrænset tidsrum.

Selvfølgelig er videreformidling af udenlandske erfaringer på forståeligt dansk en vigtig opgave, så bliv endeligt ved med det. Ambitionsniveauet hos CFCS ser dog ud til at være noget højere. I øvrigt, apropos dansk: Det hedder "plagiat" og "bedre end". "ville have" er konjunktiv og udtrykker et ikke opnået ønske - du mener formodentligt "vil have". Jeg forstår ikke anvendelsen af ordet "forudsigeligt" i denne sammenhæng: Forudsigelige resultater behøver man ikke bruge meget tid på, men måske mener du "synligt" eller "brugbart". Det hedder "indenfor et begrænset tidsrum" - hvilket jeg så ikke rigtigt forstår i sammenhængen: Det er vel ikke sådan, at man standser arbejdet, hvis ikke man har nået et resultat i løbet af to timer? Er det et udtryk for at det er vigtigere, at reagere hurtigt end at reagere korrekt?

5. juli 2018 kl. 13:52
Er CFCS pengene værd ?

25 procent af dem, der har it-sikkerhed som primær beskæftigelse, mener, at rådgivningen fra Center for Cybersikkerhed er dårlig eller meget dårlig

Måske er forventningerne hos de der primært arbejder med sikkerhed for høje. Der er jo mange tusinde brugere, der har brug for rådgivning - uden selv at være sikkerhedseksperter.

5. juli 2018 kl. 13:36
Dansk trader lænset for 130.000 kroners kryptovaluta af ukendte hackere

Bestemt underholdende historie. Er den korrekte betegnelse scam, hoax eller fake news? At hverken journalisten eller kilden blander sig i debatten virker meget mistænkeligt. Eller er det et forsøg på at få afdækket hvor fantasifulde vi er med hensyn til diverse sikkerhedsscenarier? Så vil jeg da godt bidrage: TCPfilter på en router kan godt udskifte diverse http adresser - jeg har ikke hørt om eksempler som dette, men hvorfor ikke. Mere om TCPfilter: http://www.okedb.dk/2018/06/10/mere-om-vpnfilter-routerangrebet/

5. juli 2018 kl. 13:28
The rise and fall of Facebook – kan GDPR gøre kål på dette monster?

Tak for en glimrende beskrivelse af Facebook med udgangspunkt i virksomhedsmodellen. Det fortæller jo tydeligt, hvorfor det aldrig vil lykkes at regulere Facebook til noget, der ikke har så voldsom en indflydelse på så mange mennesker og i den proces bruger de data som privatpersoner mere eller mindre ubekymret oplyser. Og i øvrigt tak for mange gode kommentarer. Og det siger jo også at alternativet til Facebook ikke er en anden mastodont, men er nødt til at være en decentraliseret tjeneste, hvor ejerskabet over data er reguleret af et kundeforhold eller en demokratisk struktur, fx beboerforeninger, lokalråd, fagforeninger o.s.v. Men disse decentraliserede strukturer skal selvfølgelig være i forbindelse med hinanden, så jeg stadig kan være ven med min fætter i Ringkøbing og min skolekammerat i DaDL og så videre. Og systemet findes, faktisk næsten for mange af dem. Fx diaspora* (der benytter OStatus protokollen) og Mastodon (der benytter ActivityHub), men der er dog flere ulemper ved disse, der gør dem mindre hensigtsmæssige. (Vi har skrevet lidt mere om det, inkl adgang til testsites, her: http://www.okedb.dk/?s=facebook+alternativ). Men det rigtige distribuerede alternativ skal nok komme: Facebook har vist at der er behov for sociale netværk og at en løsning, hvor en enkelt virksomhed kan få Jorden til at dreje den anden vej rundt, ved at sige "Hop", nok ikke er sagen.

2. juni 2018 kl. 12:44
Kafkask it-support: Microsoft har fastfrosset Grønlands hoveddomæne

Jeg er sikker på at Hjemmestyrets IT har gjort alt hvad der står i deres magt. Hvis nogen har behov for at tjekke dette og hint i en tilsvarende situation, har jeg nogle henvisninger her: http://www.okedb.dk/2017/07/21/mailserver-tjek/

22. februar 2018 kl. 12:51
Linus Torvalds om Intel-patch: Helt og aldeles skrald

Det er nok min fantasi, der ikke slår til, men kan Meltdown og Spectre overhovedet bruges til noget? Det giver adgang til dele af cache memory, som der ikke burde være adgang til, ja. Cache memory bestående af instruktioner og data på måske 1-2 MB som udskiftes hvert nanosekund. Det kriminelle program skal altså læse tilfældige data og analysere (med et program, som også fylder data og instruktioner ind i samme cache) om der er noget "brugbart" i et eller andet tidsrum, hvor det formodentligt kan mærkes på cpu'en ydeevne. Og derefter tage det "brugbare" og enten sende det et sted hen eller bruge det til at skaffe mulighed for at gøre grimme ting og sager på den maskine, hvor det kører. Jeg tror de kriminelle har enklere metoder til at fylde deres lommer.

23. januar 2018 kl. 14:59
Den globale cyberkrig udkæmpes i din hule hånd

Det forekommer en anelse besynderligt, at vi skal bruge milliarder på jagerfly når fremtidens krige kæmpes et helt andet sted. Lidt lige som opførelsen af Københavns Vestvold efter 1864 krigen. Den blev (heller) ikke nogensinde brugt til noget forsvarsmæssigt, da den var teknologisk forældet få år efter den var opført. Som en bekendt formulerede det: "Generaler har altid troet at den næste krig bliver udkæmpet på samme måde som den forrige."

28. december 2017 kl. 15:21
Nationalbanken: Det er livsfarligt at investere i bitcoins

Du forstår da at ødelægge julen ;-) - godt at mit "financial english" ikke er godt nok til at jeg kunne forstå det hele.

18. december 2017 kl. 18:09
Nationalbanken: Det er livsfarligt at investere i bitcoins

Hvis jeg for et år siden havde arbejdet x timer og tjent 5.000 kr som jeg brugte til at købe en bitcoin for, så ville jeg i dag have ca 100.000 kr. Jeg har altså "fået" 95.000 kr uden at røre en finger. Men hvis jeg køber noget for mine 100.000 kr så får jeg et eller andet som nogle andre har lagt investering og sved i at frembringe. Der er vel omkring 12.000.000 bitcoins i omløb. Hvis alle har haft den samme spekulationsgevinst (nogle har haft mere og nogle vel noget mindre) så er det 10.000 mia. kr som har købekraft, men som er opstået uden at nogen har skabt værdi. Eller nok til at købe hele Afrikas fødevareimport i 5 år, et helt land eller en hulens masse krigsfly. Hvad er det jeg har helt misforstået?

18. december 2017 kl. 16:01