Max Andersen

»Fuck Apple!«: Privacyfolk rødglødende efter Apples beslutning om at omgå kryptering – for børnenes skyld

Valget står i mellem at hjælpe børn med at stoppe aktivt pædofili og imellem et potentielt misbrug af en elektronisk enhed. (Er der ikke allerede ansigtsgenkendelse i iPhone, samt sortering af billeder baseret på ansigt?)

Der er nævnt søgninger efter kendte billeder, så det kunne være filhashes og ikke AI på eksisterende billeder der kunne være tale om?

Jeg har valgt iPhone og de pædofile vælger så noget andet.

10. august 2021 kl. 06:04
Nationalbanken afviser alt i egen nyhed

Det er efterhånden som at læse nationen på ekstra bladet med de følelsesmæssige kommentarer. Ingen ved noget men alle ved alligevel det hele. Tænk hvis de havde malware der forsøger at kontakte en C2 server men at pakkerne ikke kunne kontakte nogetsomhelst grundet firewall regler eller andre foranstaltninger? Tyv tror at hver mand stjæler. Giv dog NB noget kredit.

2. juli 2021 kl. 18:47
Dansk hotelbooking betaler stor løsesum til ransomware-banditter: »Det var det første vi gjorde«

Hvis man lukker firmaer der negligerer IT-sikkerhed, så dem der ikke gør ffår mere forretning, er det så ikke en win-win?

16. juni 2021 kl. 16:47
Fynsk far og søn dømt for cyberangreb på danske virksomheder

I teorien, så kan en web-server vel godt have mail-server på samme server og partition så en DoS er mulig?

4. juni 2021 kl. 18:01
DuckDuckGo kritiserer Google for at »udspionere brugerne«

Jeg har brugt DuckDuckGo også i nogle år, men når DuckDuckGo kommer til kort, virker Google altså bedre for mig

Det ville også overraske mig hvis der ikke var bare en lille forskel, med de midler de hver især har til rådighed.

19. marts 2021 kl. 18:50
Vi tog fejl om læsefejl på floppyer

Jeg synes at huske at der stod i DeskStar manualen at de var beregnet til ca. 8 timers daglig brug. Navnet er iøvrigt en dead giveaway og de fleste af os brugte dem sandsynligvis en del mere :)

18. januar 2021 kl. 06:27
Medie: Udsendte soldater deler lokation via fitness-app trods advarsler fra FE

Behovet for On Premise er lysende klart her, sålænge data ligger til fri afbenyttelse af alle i skyen. Forholder det sig sådan, at der ikke findes en mulighed hvor man kan "nøjes med" at downloade sine data lokalt og undgå ens data ligger i skyen og evt. bliver solgt til tredjepart?

14. juli 2020 kl. 06:58
Opdater med det samme: Ukendt hackergruppe udnytter ny zeroday i Firefox

Version er da vigtigt, da fedora-30 ikke er blevet opdateret endnu:https://apps.fedoraproject.org/packages/firefox

Iøvrigt virkede

sudo dnf upgrade --enablerepo=updates-testing --advisory=FEDORA-2020-2713adc57f

ikke for mig, men man kan kaste pakkerne på og håbe på det bedste:https://marius.bloggt-in-braunschweig.de/2020/01/09/fedora-30-firefox-72-0-1-im-koji-bereit/

Max

11. januar 2020 kl. 22:26
Tilbage til Librem 15 og Qubes OS i praksis

Hejsa,

Jeg må sige at min Librem13v2 ikke helt lever op til mine forventninger. Nok mere grundet mine egne fejl omkring hvad jeg er villig til at gå på kompromis med og hvad jeg ikke er. Dansk keyboard er et must for mig. og selv med 512GB NVMe Pro, 16GB ram og TPM synes jeg at den er lidt langsom i opstarten.

23. april 2018 kl. 19:56
Qubes 4.0 release - party!

XFCE ser da supercool ud på Qubes og slår da Gnome med flere længder på performance, så XFCE all the way. Qubes med XFCE er den flotteste "hypervisor" ever.

Jeg er blevet XFCE superfan grundet qubes og ville gerne Kali's XFCE, kun p.g.a. det. Har kørt med Xubuntu med XFCE lang tid på en forældet macbook, så jeg har kun ros til overs for noget der virker til det det skal.

2. marts 2018 kl. 22:04
Qubes 4.0 release - party!

Nybegyndere af Computere kan undgå at lære at maskiner er en stor bloatet kop usikker tjære. Principperne med at hver vindue kan høre til et temporært image er da nemt at lære.

Og bevares. Hardware der ikke virker er irriterende for både øvede og nbegndere, men kig på HCL listen og køb noget der virker og lær noget fornuftigt til at starte med. Der er ikke rocket science. Slet ikke hvis der arrangeres meetups, so i SSLUGS' gamle dage.

2. marts 2018 kl. 21:59
Qubes 4.0 release - party!

Du vil nok ikke kompromittere din Dom0 med AD, da den ikke har netværk og du skal bruge proxy og så er det allerede snavset.

Dine templates kan og det virker. JEG har en windows 7 på Q4RC4 og det spiller bare med lidt hacks :)

2. marts 2018 kl. 21:56
Qubes 4.0 release - party!

Jeg har lavet AD-integration til vore RedHat-servere, så kan hjælpe hvis det ønskes. RedHat havde en guide der virkede sådan da, så vi har justeret lidt og det ser ud til at spille med kerberos. Har det på RHEL6 og 7

2. marts 2018 kl. 21:53
Qubes 4.0 release - party!

Jeg har kørt 3.2 i et års tid på forskellige bærbare og er landet problemfrit på min Lenovo Yoga 2 Pro, som er fantastisk. Har investeret i en Purism Librem13v2, som er til reparation og som er mere sjov end effektiv i forhold til lette laptops. Jeg kører Qubes 4.0RC4 på arbejdet på en Lenovo M910T stationær med 512GB NVMe og 40GB ram og det spiller bare endda med 2 stk. Dell 4k skærme. Det burde alle have :). Jeg har forsøgt at lave rolling kali, men det fejler, grundet kali defaults og qubes-core-agent begge har xfce sammenfald, så det virker ikke. Jeg ville supergerne forsøge meetups, hvis folk er friske?

2. marts 2018 kl. 21:38