Frans Josef Meyer

2022: Jagten på den gode forbindelse

Historisk har vi haft glæde af at kunne løse enkelte problemer for kunder ved at ændre peering, og vores Netnod-opkobling er netop blevet opgraderet til 100 G for nylig. Så vi har umiddelbart ingen planer om at udfase vores egne peeringer, tværtimod.</p>
<p>Og ja, vi kører også videre med vores egne recursors.

Godt - for jeg ser det som meget central styrke ved jeres produkt versus andre ISP'er.

17. januar kl. 10:30
2022: Jagten på den gode forbindelse

Yoel - tillykke med det! Det syntes jeg basalt lyder godt.

En ting "bekymre" mig - beholder I jeres egne peerings realtioner, eller fases de væk, og kviknet overgår 100% til bruge det setup som EWII benytter - som såvidt jeg kan se "blot" er TDCs ASN3292 ?

Ikke at TDCs direkte peeringer er svage - de er vel nok de mest omfattende set fra DK - måske kun overgåets af Telia (Telia Carrier) - det er bare noget andet....

Og fases jeres DNS også væk...?

16. januar kl. 23:11
Copenhagen Medical ramt af it-nedbrud: Nu kører systemerne igen

"Var det en fejl hos dem selv (eller deres leverandører) eller hos det offentlige ?"

Sentia's datacenter i Glostrup:

https://twitter.com/FransMeyer/status/1474000078624989192

24. december 2021 kl. 20:47
Konservative får kritik af Datatilsynet: Fortalte ikke borgere, at deres data lå hos partiet

"Statsansatte i Danmarks Statistik blev inviteret til musicals, landskamp og kagegilde Gennem syv år modtog ansatte i Danmarks Statistik gaver fra firmaet Geomatic, som har opbygget en forretningsmodel, der er afhængig af data fra den offentlige statistiktjeneste. Danmarks Statistik erkender regelbrud, mens Geomatic ikke mener at have gjort noget forker"

https://politiken.dk/indland/art6924824/Statsansatte-i-Danmarks-Statistik-blev-inviteret-til-musicals-landskamp-og-kagegilde

23. december 2021 kl. 10:42
Datamusems nye (midlertidige) lokaler

"men nu må alle virksomhederne i den danske IT-branche på banen også, så foreningen har designet nogle nye medlemskategorier som koster fra to til titusinde kroner om året, hvilket er det rene småpenge sammenlignet med hvad markedsføringsafdelinger normalt hælder ud af vinduet"

Hælder ud af vinduet...

Tja... efter nu at have omtalt dem som små-idioter, så kommer de sikkert løbende alle sammen med en pose penge...

7. november 2021 kl. 13:10
Juleønske: Herstedvester Radiostation

Herstedvestersenderen som min far omtalte den som og hvor han som Blikkenslagermester udførte en del kobberarbejde gennem årene.

"Vi var engang med skolen på rundvisning inde på senderen. En af de ansatte holdt et almindeligt lysstofrør i hånden, rakte det ind i nærheden af teknikken, og det begyndte at lyse!"

Det fortalte han også om... :-)

En af hans store kunder var i det hele taget P&T eller mere præcist: Post og Telegrafvæsenet.

Firmaet udførte også en del kobberarbejder på en underjordisk NATO bunker i Jylland, for at gør den "tæt".

Igennem mange år havde han nøgler til flere af radiokædetårne rundt omkring i landet som var driftet af P&T - for de var indmellem bemandet når der var vigtige live transmissioner - og derfor skulle der være køkken og WC faciliter, som skulle virke problemfrit.

https://danskradio.dk/radiokaedetaarne.html

Han døde i feb. 2020, 88 år, han var ikke særlig god til at smide ud, så når jeg en dag går kasserne igennem, og måsker finder en kopi af en gammel faktura på kobberarbejde på Herstedvestersenderen, med timelønninger, og materiale priser, kan I få den, hvis jeres projekt lykkes, så kan den jo hænges op i en plaket ramme, som en del af fortællingen om stedet.

20. december 2020 kl. 18:08
Ny WiFi-router - ét eller to SSID'er?

"Det er dog ikke alle DSLAM'er, der er opgraderet med VPlus."

Men det er planen fra TDC at det bliver de?

"Så grænsen er 5 dB."

Hvilken lednings afstand er det typisk?

Jeg er med på, at lokale forhold kan spille ind... så det er med forbehold at man kan sige noget om det.

18. februar 2020 kl. 21:38
Ny WiFi-router - ét eller to SSID'er?

VDSL2-Vplus ... dB?

Hvorgår dæmpningsgræsen på kobber for hvornår VDSL2-Vplus ikke tilbydes?

/Frans

18. februar 2020 kl. 18:00
WiFi-forventninger del 2: Ny laptop

Husk at Wifi er halv duplex - det glemmes oftes.

23. januar 2020 kl. 00:40
Hvad skal man forvente af WiFi?

UniFi serien er ikke interessant til en privat bruger med behov for 1 eller 2 AP'er - der er Amplifi serien mere relevant.

Yoel, du skulle prøve deres 'AmpliFi HD Mesh Router',

https://www.amplifi.com/amplifi-hd

https://amplifi.com/docs/AmpliFi_Datasheet.pdf

Og har du brug for at udvide dens dækning bruger man endnu 1 stk. 'AmpliFi HD Mesh Router' der så sættes i MESH mode - og virker som en AP, med wireless backbone bagud til den første 'AmpliFi HD Mesh Router''

(Jeg fraråde brugen af deres dedikeret "AmpliFi mesh point" )

AmpliFi serien har tillige en (gratis) lækker, enkel og meget brugervenlig, VPN funktion - til iOS og Android - via app.
Og man kan også lave HW baseret VPN - mellem lokale klienter på 2 eller flere AmpliFi:

https://help.amplifi.com/hc/en-us/articles/360037580194-Teleport-VPN-Router-to-Router

13. januar 2020 kl. 22:33
Ulovlig dataindsamling: Oplysninger om 180.000 danske unges sexliv er ikke anonym

"Mht. Sexus-undersøgelsen så tror de fleste af dem, der heltemodigt/naivt (alt efter temperament) vælger at besvare den, nok, at den er anonym, for det indtryk kan man godt få, hvis ikke man læser informationsmaterialet med juridisk lup."

Det er desværre ikke det eneste som er galt med Sexus-undersøgelsen:

Det er ydermere foruroligende, at det i forbindelse med Projekt Sexus-undersøgelsen ikke meldes ud, hvilke konkrete sammenhænge man ønsker at belyse. Hvis dette ikke er defineret på forhånd, åbnes der op for det, som i forskningssammenhæng populært kaldes for fisketure, nemlig at man kan søge efter sammenhænge, alene med det formål at få bekræftet forudindtagede holdninger til et givent emne

https://soberminoritetsforskning.wordpress.com/

30. januar 2018 kl. 01:54
Juleopgave del 2: Bedre WiFi

Men i virkeligheden er det Broadcom der står bag.

Jep - men det er jo dermed ikke hip som hap... PCer er jo heller ikke hip som hap blot fordi det er Intel som står bag CPU og chipsets... OS'et betyder en del - også der.

mht "PowerLine" konceptet, så er min erfaring at der væsenlig forskel på om det er gamle boliger med med ledningsnet fra 1930erne - eller om det er meget nye boliger evt. renoverede....

De nye AV2 med MIMO 2x2 - gør det rigtigt godt, men kræver jord - og dvs. de kræver typisk også at man bruger en "Hybrid adaptor fra Schuko/Pind -jord til Dansk-jord" fra LK el. lign.

http://www.homeplug.org/media/filer_public/ab/95/ab9554f0-fab0-4d98-a4b0-97e90b75f948/av2infographic.pdf

10. januar 2018 kl. 05:53
Juleopgave del 2: Bedre WiFi

Har udrullet en masse Wifi for kunder gennem tiden. De første setups skete tilbage i slut 90erne. i DK, SE, NO, EE, GL, FR, IT, ES, DE.

Aironet fra før de blev købt af Cisco - og senere alt muligt andet.

De senere år har jeg holdt mig primært til Ubiquiti -- både deres UniFi og nu også deres Amplifi. Det er gennemført godt lavet - og innovativt.

Ifm. Amplifi er de på vej med et spændende add-on: en VPN rejse bokshttps://www.amplifi.com/teleport/

8. januar 2018 kl. 03:12
Hvad er min pingtid?

"men der er 2 af de store erhvervs rettet og markedsdominerende ISPer som har droppet deres tidl. direkte peering mellem sig,"

Det løser sig selv.... for nu har den ene aktør købt den anden... :-)

29. juni 2017 kl. 12:11
Hvad er min pingtid?

""Hvorfor oplyser ISP'er ikke deres latency?""

Jeg savner mere at ISP'erne oplyser deres peerings relationer, særligt de nationale.

Jeg ved ikke hvor kendt det er - men der er 2 af de store erhvervs rettet og markedsdominerende ISPer som har droppet deres tidl. direkte peering mellem sig, hvilket resultere i at der nu sker et asymmetrisk trafik flow mellem dem via to 3. parter og selvom asymmetrisk trafik flow ikke kan undgås globalt, så er det dog at fortrække med et symmetrisk og national trafik flow, mellem aktøre, nationalt.

Hvis jeg som kunde hos en dansk XYZ ISP'er skal rundt om et IX i NewYork for at browse rundt hos dr.dk vil jeg anse det for en så uforventelig ting ved produktet at jeg bør være oplyst om det før indgåelse af abn.

Jeg var ude for at et mobil selskab fast sendte alt deres danske trafik rundt om et IX i udlandet, og tilbage til DK derfra, hvis man hev fat bestemte dansk hostet tjenester - men ikke alle, hvilket gav unødvendig høj latency til de pågældende, da jeg gjorde dem opmærksom herpå, rettet de det uden at "kny" - derimod er svaret fra de 2 erhvervs rettet og markedsdominerende ISPer, kort sagt: Nå!

Branchen burde selv oprette en gennemsigtighed politik og klar varedeklaration på det punkt .

Hvis jeg tager toget med DSB til Skive fra Kbh. - og på et stykke af vejen bliver befordreret af et Arriva tog, forventer jeg at de 2 er forbundet, så jeg ikke skal tage en taxa mellem en DSB station og en Arriva station undervejs, fordi de 2 selskaber ikke er på talefod, og ikke vil mødes på en fælles station. Og hvis det er således, så skal de pro-aktivt oplyse det på forhånd. Ikk? :-)

27. juni 2017 kl. 18:24
Hvad er min pingtid?

God artikel, Yoel !

Men er der ikke tillige en problematik omkring Interleaving / fastpath ifm xDSL?

https://en.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_digital_subscriber_line#Interleaving_and_fastpath

Fullrate tilbød (eller tilbyder) at slå den fra - men med risiko for en ustabil forbindelse, såfremt ens kobber er for ringe.

24. juni 2017 kl. 20:00
Nye tider: Danmark fandt dronningen på nettet

35 kr. om måneden for streaming af DR's kanalkompleks i HD-kvalitet.

Tak - men jeg har brug for DR, TV2 og TV2 News, i HD og helst i een app. - og det via en app. der køre direkte på Apple TV boksen v.4.

6. januar 2017 kl. 02:26