Morten Vinding

Mystisk slowdown skaber mistillid: Overvåger Apple vores mindste bevægelse?

Det eneste der er snæversynet her er da vidst din kommentar:</p>
<ol><li>Ingen andre end Apple har et system der er lige så elendigt. Microsofts servere kan gøre som det passer dem uden det berøre Windows maskiner i modsætning til Apple's som fik alle MAC's i verden til at være langsomme eller helt ubrugelige.

Er du sikker på at Defender ikke gør præcist det samme? Hvis ud kan føre bevis for det så tager jeg det gerne i mig igen

2) Du linker til "Appleinsider". Det er som at linke til FOX news hvis emnet var Trump. Du er dømt ude.

Tja nu er Trump jo så blevet uvenner med Fox... men jo apple insider er selvfølgelig farvede. Det betyder nu ikke at det de skriver er forkeret. Man skal som med alt andet nok være lidt kritisk.

19. november 2020 kl. 16:26
Mystisk slowdown skaber mistillid: Overvåger Apple vores mindste bevægelse?

Så er artiklen også noget ensynet.

Ja Apple laver et hash check på det der kører på en Mac. Men det samme er Microsoft Defender og mange andre antimalware begyndt på. Om det kan bruges til noget i ondsindet i praksis er der vist meget delte meninger om, her er i hvert fald en anden mening:https://www.google.com/url?q=https://appleinsider.com/articles/20/11/15/big-sur-telling-apple-what-app-youve-opened-isnt-a-security-or-privacy-issue&sa=D&source=hangouts&ust=1605722380931000&usg=AFQjCNELHQazTSGFlrwYmH9kKhjNjD7qmw

Bla. også om Apples fremtidige planer: "Apple certificate verification process improvements scheduled for the next year:

  • A new encrypted protocol for Developer ID certificate revocation checks
  • Strong protections against server failure
  • A new preference for users to opt out of these security protections"
18. november 2020 kl. 11:01
Justitsministeren blæser på EU-traktaten trods tre domme: »Telebranchen skal stadig logge og udlevere oplysninger«

Det har altid undret mig at ministre og direktører i offentlige virksomheder kan nægte at blive interviewet.

Fair nok hvis det er Local Eyes el. men når et større medie beder om et interview, så burde de have pligt til at stille op!

Det er, så vidt jeg ved, os der betaler deres løn!

11. november 2020 kl. 11:49
Svensk rammeaftale for cloud-tjenester droppet: Ingen leverandører kan leve op til kravene

"Vi er kommet frem til, at vi med de rette kravspecifikationer ikke ville få nogen tilbud."

Ja den syntes jeg også var underlig! Lydder lidt som min gamle mor, hvor udgangspunktet ofte også er: "det kan man sikkert ikke"

28. september 2020 kl. 12:45
Let's Twist again...

Ahr er de nu osse det?</p>
<p>Hvis jeg skal sætte et vindue i, så er det altså lettere at gribe ned i kassen med kiler (til sådan ca. et par kroner stykket) og tage de 8 kiler jeg skal bruge, end først at bruge en hel dag på at finde det rette filament, lave designfilerne, og udskrive de 8 kiler.

Nej 3D print kommer bestemt ikke til at erstatte alt. 3D filament er langt fra gratis, og selv mindre modeller tager LANG tid at printe.

Jeg vil næsten tro at en Knudsen Kile vil koste over 2kr i filament at printe.

Men til div. reservedele som ellers koster 50-200% af prisen på hele dimsen der er gået i stykker, der er det uovertruffent!

21. august 2020 kl. 13:27
Let's Twist again...

Der er mange der kun printer færdiglavede ting.</p>
<p>Men det man er gladest for er helt klart de ting man selv designer og printer, og som har en funktion.

Ja det er bare så forbandet svært når næsten ALT findes på thingivers.com Jeg købte en Cusineart kaffemølle på DBA for nylig: ups der mangler låget til beholderen, nå jeg kan nok lave et selv. Søger lige efter modellen på thingivers.com først: "skal det være sådan et, eller vil du hellere have det ser sådan her ud?"

Man skal du være meget opmærksom på materialets egenskaber, hvordan det vender når det printes i forhold til de kræfter det udsættes for etc. For der er mange slags plastic man kan printe med. Og der kommer ind imellem nye varianter.

Og det skal man så også selv om det er en fædrig model man har hentet ned. Det styres i sliceren, og der er MANGE parametre man kan skrue på!

21. august 2020 kl. 13:24
Coronaproever.dk under pres: Ukendte problemer skaber timelange køer

Det er en ren politisk betragning om hvad man vil beslutte der må lægges på af gebyrer - teknisk set er der intet unikt i Dankortet (man kan til nødt plædere for at der har været det rent historisk, bla. ud fra brugen af X.21, men der er altså løbet meget vand i åen siden, så den kan man ikke blive ved med at pudse glorien på).

Jeg har såmænd heller ikke påstået at der var noget unikt teknisk ved Dankortet...

Det kan du slet ikke stille op så simpelt, for det afhænger helt af omsætning og antallet af årlige transaktioner, hvilken indløseraftale man kan opnå, etc. - for mange mindre forretninger kan det bedre betale sig helt at droppe Dankortet da man så kan undgå Nets' perverse skat på betalingsterminaler og finde langt billigere løsninger.

Det har du ganske givet ret i. Og den mulighed har de jo så heldigvis også. Jeg syntes dog jeg har set en del mindre virksomheder der startede med en iZettle terminal, men ret hurtigt har skiftet til en dankort terminal. Så jeg forstiller mig at Dankortet terminalerne, på trods af deres høje pris, hurtigt tjener sig hjem igen.

Personligt er jeg bedøvende ligeglad med hvad folk betaler med, jeg gider bare ikke (indirekte) betale de høje gebyrer til andres internationale kreditkort. Mange med div. former for payback ala Norwegian's cashpoint ol. De penge kommer jo et sted fra: gebyrer!

18. august 2020 kl. 15:43
Coronaproever.dk under pres: Ukendte problemer skaber timelange køer

Ja især fordi du udelader en stor det af historien, nemlig at man her i landet politisk har pålagt et loft for gebyrer, også for debit kort med et udenlandskklingende navn, hvis bare de er udstedt her i landet.

Hmm du udelader så at lave kildereferencer.

Jeg kan ingen steder se at der er lagt grænser for gebyret på Visa kort udsted i DK. Men det skal vel nok passe. Problemet er nok bare at mange af de kort vi bruger faktisk IKKE er udsted i DK (fx. Norwegian's Visa kort).

Uanset lofter osv. så siger alle kilder jeg har kunnet finde, at Dankortet er det billigste, for alle parter (forbrugeren indirekte fordi det er billigere for butikkerne).

18. august 2020 kl. 14:56
Coronaproever.dk under pres: Ukendte problemer skaber timelange køer

eller Dankort til en udlænding</p>
<p>A debit card.

Ahh HELT så simpelt er det bare ikke. Se fx.:https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/privatoekonomi-og-aftaler/betaling/visadankort-hvilken-del-af-kortet

"Butikkerne betaler gebyrer for at modtage betalinger. Dankortet har faste, lave gebyrer bestemt ved lov. Ved internationale betalingskort er der intet loft over gebyrerne."

Og dét er en ret væsentlig forskel!

18. august 2020 kl. 14:19
Coronaproever.dk under pres: Ukendte problemer skaber timelange køer

Det må stå ringe til i andre lande.

Det kan jeg bekræfte at det gør.

Jeg skal bruge en adgang til Spaniens svar på eBoks: DEHú.

Til dette skal man bruge et certificat (tænker lidt som vi havde Digital Signatur) og dette opretter man på en side der kun virker med Internet Explorer eller FireFox før version 69!

18. august 2020 kl. 10:27
Ny funktion i Chrome Canary lover 28 procents forøgelse af batterilevetiden

Vil det så betyde Chrome kommer tættere på Safari, eller bliver den endog bedre? Jeg syntes jeg mærker en markant forringelse af batteri levetiden på min Macbook hvis jeg bruger Chrome.

Men egentlig bruger jeg mest Safari for at forsøge at begrænse mit informations flow mod Google...

9. juli 2020 kl. 13:29
Danske myndigheder har ingen mål for brugere af ny corona-app

Tjah, det nye Exposure Notification API fra Apple og Google kun er tilgængelig på iOS 13.5 og senere. Så hvis man vil bruge dette API på iOS / iPadOS så er man begrænset til de version hvor Apple har frigivet dette nye API. Min umiddelbare tanke er at Apple ikke frigiver nye features til gamle versioner af iOS - kun sikkerhedsopdateringer.</p>
<p>Google har valgt at gøre det tilgængelig på Android fra version 6 selv om seneste major version i dag er Android 10.

Og ældste iPhone der kan køre 13.5 er iPhone 6s fra oktober 2015. Mit bud er at det er meget få der dagligt bruger en iPhone ældre end det.

Android 6 er også fra oktober 2015. Men selv om den sikkert er kommet som opdatering til visse ældre telefoner, så plejer producenterne jo ikke ligefrem at være særligt flinke til det.

Jeg syntes sgu det er meget rimelige krav, og jeg er sikker på at både Google og Apple har gjort hvad de kunne for at få så mange med som muligt. Brug af bluetooth på den måde, uden at dræne batteriet lynhurtigt, kræver altså relativt ny hardware.

19. juni 2020 kl. 09:28
Tæt på hver anden husstand betaler for overflødig net-hastighed

Din router kan kun påvirke trafikken i upload retningen. På de fleste hurtige internetforbindelser er der overskydende kapacitet i den retning og derfor ikke noget at styre

Nahh vel ikke helt i praksis?

Min Mikrotik router kan da hvertfald godt begrænse båndbrede forbruget ned også. Men i praksis forgår det vel ved at den smider pakker væk ind til afsenderen har skruet langt nok ned til at det matcher den ønskede maks hastighed...

2. juni 2020 kl. 09:25
Tæt på hver anden husstand betaler for overflødig net-hastighed

En bruger kan klare sig med 30/30 i dag, men 100 Mb eller mere vil de fleste nok blive glad for en gang i mellem, og synes at de 20,- kr mre om måneden er givet godt ud.</p>
<p>En lidt større teknisk begavet, eller teknologisk udnyttende husstand vil når de har prøvet 500 Mb nok brokke sig over mindre.

Enig. 30/30 er lige akkurart nok til at streame 4K fra Netflix, men så er der godt nok heller ikke meget ekstra kapacitet. Men det er vel altsammen et spørgsmål om pris. Vi fik 100/100 ved årsskiftet, det var et KÆMPE spring fra den tavelige 13/1 vi havde tidligere!! Vi kan godt vælge en 250/250 for 100kr mere, eller en 500/500 for endnu 100kr mere, men i forhold til hvor ofte behovet er der, så syntes jeg ikke det er prisen værd. Med et cap på routeren så hvert device max kan trække 80Mbps, så er det i praksis ikke noget problem.

2. juni 2020 kl. 09:17
Tæt på hver anden husstand betaler for overflødig net-hastighed

Skal jeg uploade 2-3 GB hvad jeg nogle gange skal i forbindelse med arbejde, så er det rart der er ”nok” båndbredde.

Ja det vil så tage 4 minutter på en 100Mbps linie... Men ellers kan jeg godt følge dig. Jeg er faktisk blevet nød til at cappe ungernes computere, for stream kan SAGTENS fylde vores 100Mbps linie ud så det er umuligt at arbejde samtidig

29. maj 2020 kl. 16:05
Tæt på hver anden husstand betaler for overflødig net-hastighed

Når jeg henter et spil fra Steam f.eks., så henter den med 50+MB/s. Hvis jeg kun havde en 100Mbps forbindelse</p>
<p>med 100Mbps, så kan du også sagtens hente med 50Mbps+

Nej for nu skriver han jo 50+MB/s (det store B repræsnetere bytes og ikke bits, det er der desværre alt for mange der ikke er klar over).

29. maj 2020 kl. 15:20
Tæt på hver anden husstand betaler for overflødig net-hastighed

Sammen med den højere hastighed får jeg: Altid nyeste Waoo-udstyr Online Harddisk på 100 GB Hastighedsgaranti på 0,9G/0,9G Samt nedenstående services... Ved at spare 100 kroner/måned forsvinder disse.

Waoo de tager sig det godt betalt var?

For 100kr/mnd. kan jeg få: en server hos Contabo med 200GB SSD, 8GB ram og 4 kerner OG en ny Mikrotik fiber router og et nyt Ubiquiti accesspoint hvert andet år. (Og jeg må gerne beholde de "gamle" :))

29. maj 2020 kl. 13:17