Lars Elmbæk

Forsikringsselskab vil overvåge bilister for farlig mobiladfærd via app

Big Brother is watching you.... hvor er privacy by default i denne overvågning? stopper overvågningen her eller går den videre. Synes efterhånden at vi nærmer os et samfund af overvågning og kontrol, det tidligere Sjovet og DDR ville have været imponeret over.

Ja det kan koste noget, hvis ting går galt. Men det berettiger ikke at alle mine handlinger og tanker overvåges. Hvis vi forsætter i dette spor, frygter jeg at vi ender med at vi mister vores selvstændighed og ret til frit valg.

1. februar 2019 kl. 11:13
Google ønsker Android Auto ind i fremtidens biler

Du kan downloade Android Auto her

31. januar 2019 kl. 12:38
Leder: Start nu med at overholde loven, Brian Mikkelsen

Efter 25. Maj er det muligt at få prøvet spørgsmål og sager hele vejen ned til Bruxelles og dernæst en dom til Danmark. En dom Danmark skal følge som medlem af EU.

16. marts 2018 kl. 13:42
Styrelse bag elevundersøgelse: Vi mente ikke anonym i persondata-retslig forstand

Jeg var også lidt fortørnet over, hvor tandløst der blev gået til sundhedsministeren i deadline i går vdr. Genome Centret. Det var til at krumme tær over. Men man forstår jo godt journalisten. Hvis hun havde været hårdere, var der jo nok et par politikere fra Bestyrelsen for DR der havde råbt op, og med de sparekrav der hænger over DR, skal der jo renses ud.. og ja .. der er det jo som regel de kritiske over for toppen der ryger først.

Sundhedsministerens forsøgte blot at lave røgsløring under sin gennemgang og forklaring. En ting der fik mig til at grine over den tilsyneladende totale mangel på viden og indsigt, var da Sundhedsministeren sagde at alle GEN prøver var pseudonomiseret .... hvad er det lige GEN data er i retslig forstand ? en 100% unik identifikator på et nulevende eller dødt individ.

15. marts 2018 kl. 16:47
Virksomheder vil helgardere sig med databehandleraftaler: »Vanvittige forslag«

Mads Bendixen, Persondataloven er dette spørgsmål fuldstændig irrelevant. Det skyldes at persondataloven som vi kender den i dag, efter den 25. maj ikke har nogen retsvirkning. Heldigvis er definitionen i persondataforordningen, hvis ikke enslydende, så næsten enslydende.

21. februar 2018 kl. 19:22
Dansk lov går stik imod udmelding fra europæisk datavagthund

Og så længe oplysningspligten ikke overholdes, holdes befolkningen blinde og uvidende, hvorved de ikke bliver opmærksomme på konsekvenserne af politikernes beslutninger før det er forsent. Derfor er det vigtigt at sager som disse bliver ført til dørs i EU's databeskyttelsesråd.

15. december 2017 kl. 11:06
Video: Her bliver MobilePay undertrykt af Apple Pay

Præmissen for artiklen er god, undersøgelsen er mangelfuld (mangler evidens), og artiklen forsøger dårligt nok at beskrive noget relevant. Gør nu det journalistiske arbejde ordentligt. Hvad med dem som ikke har iEnheder ...

31. oktober 2017 kl. 11:33
Beskat persondata

Hvad er det lige en skat skulle gøre anderledes og adfærds ændre som persondataforordningen ikke allerede gør.

Det du ligger op til er blot endnu en omkostning for forbrugeren, som i sidste ende kommer til at betale gildet. Virksomhederne er ikke afskrækket af en skat eller afgift de er fokuseret på hvad de kan få ind af kunder og omsætning.

Persondataforordningen, kræver allerede at der bliver taget stilling til hvilke data der skal anvendes og hvordan, hvor længe etc.

19. september 2017 kl. 14:14