Henning Kjær

Interxion-direktør erkender: Mystisk kollaps i datacenter har ført til »seriøse« kontraktbrud

Undskyld! men det er en fornøjelse for en maskiningeniør fra den tunge industri, at læse om IT folk der møder den praktiske virkelighed og Murphys lov.

5. juli 2019 kl. 19:45
Skal cpr-nummer kobles direkte med DNA på Nationalt Genom Center?

Folketinget kan på et hvilket som helst tidspunkt beslutte at udvide brugen af Nationalt Genom Centers data. Jeg kan sagtens forestille mig at nogen på et tidspunkt ønsker politiet kan bruge centrets data til at opklare alle mulige lovovertrædelser. Holdningen hos mange er, at når man ikke har gjort noget ulovligt, må politi og andre gerne bruge dataerne, overvågningsvideoerne. Så anonym sæddonation bliver med tiden afskaffet.

13. maj 2019 kl. 10:45
Løkke fastslår igen: Danmark skal have ét EPJ-system

Hvis det altid er størrelsen af virksomheden/landet der er afgørende for om organisationer-systemer fungerer optimalt, ja så var Danmark lukket ned for længe siden. De store organisationer/systemer stivner og forældes. Det var det man så med kommunismen.

Kun at satse på ét EPJ-system i et helt sundhedssystem er for dem der aldrig laver fejl og aldrig vælger forkert. I 2 regioner valgte man efter bedste evne sundhedsplatformen, men vi venter stadig på succeshistorierne om den stigende produktivitet.

Hamborg myten. Er der overhovedet nogen der ved noget som helst om andre landes EPJ-systemer. Hvad med hele Slesvig-Holsten eller nogle af de andre tyske delstater. Holland? Belgien?

28. marts 2019 kl. 10:32
Løkke fastslår igen: Danmark skal have ét EPJ-system

Ingen bør have monopol på EPJ system til sygehuse. Danmark er stor nok til at have 2 forskellige systemer, så vi i fremtiden har mulighed for at sammenligne og vurdere EPJ systemerne. Valget af Sundhedsplatformen har vist at ikke alle chefer er gode/kvalificerede til at vælge EPJ systemer.

27. marts 2019 kl. 18:12
Kommuner: Vi har ikke brug for mere digital overvågning af borgerne

Kontooplysninger kan de allerede få, for hvis man siger nej til at udlevere kontooplysninger kan de tvinge mistænkte, og i øvrigt er man allerede under kraftig mistanke for snyd.

Myndigheder skal tvinges til at meddele de mistænkte, hver gang de indhenter oplysninger fra alle andre myndigheder/virksomheder, og hvilke oplysninger de indhenter og hvorfor.

Anonyme anmeldere af andre borgere skal betale et strafgebyr, hvis anmeldelsen er åbenlyst ubegrundet.

21. februar 2019 kl. 16:02
Roskilde køber norsk borgerservice-robot: »Ingen grund til at genopfinde dyb tallerken«

Har du et spørgsmål kan du selv starte en studiekreds til at læse og finde svar på kummunen hjemmeside. Det kan man let bruge ½ og hele timer på, hvor man med en kort telefonsamtale kan få et bedre svar.

Har politikerne de glemt, hvor mange af de unge de påstår ikke kan læse og skrive når de forlader skolen.

14. februar 2019 kl. 11:05
Google kan blive tvunget til at udlevere data om tusindvis af mennesker til politiet

Engang var man uskyldig indtil det modsatte var bevist, nu er vi som udgangspunkt alle skyldige indtil vi kan bevise vores uskyld. Noget andet er at tilstedeværelsen af en mobiltelefon i et bestemt område ikke beviser noget i forhold til en kriminel handling. den kriminelle havde måske ingen mobil med, eller havde den slukket.

8. februar 2019 kl. 21:16
Gladsaxe Kommune: Det er ikke et datalæk, de er blevet stjålet

Semantikken er ikke lige meget. Galdsaxe Kommune har mistet noget, men det er da ikke ligegyldigt hvordan. Hærværk, simpelt tyveri, tyveri, røveri, bedrageri, .... Der er mange måder at miste noget på og konsekvenserne er/kan være vidt forskellige for dem der mister noget.

1. februar 2019 kl. 18:00
Sundhedsreformens ufuldstændige business case og Sundhedsplatformens fremtid

Hamborg bliver tit nævnt som et område der kun bruger 1 system til 4-5 mill indbyggere, men er der overhovedet nogen der ved hvordan det fungerer i Hamborg. Der er efterhånden få danskere der kan tale og forstå tysk. Er Hamborg/Tyskland så digitaliserede som vi er her, eller har de stadig et postvæsen der fungerer. Min begrænsede erfaring med tyske mydigheder er, at de med sikre metoder er i stand til at indrive en fartbøde fra mig, bosiddende i DK.

27. januar 2019 kl. 00:06
Yousee lækker 4.800 kunders skjulte navne og adresser

Der er forskel på en menneskelig fejl og så én menneskelig fejl, og artiklen skriver ikke det er en enkelt menneskelig fejl. Uanset hvor mange procedurer man laver, laver mennesker fejl, og alle fejl udspringer af menneskelig aktivitet.

10. december 2018 kl. 11:00
Mogens Nørgaard: Danske politikere er bange for digitalisering

Jeg har ikke brug for at mine data kommer mere i "spil", og de data om mig der allerede er i spil, har ikke været til min fordel sådan som mit høreapparat, men kun til administrationens økonomiske fordel.

14. november 2018 kl. 17:51
Samling af borgerdata åbner helt nye muligheder for velfærdsinnovation

"... udvikling af nye innovative løsninger, der skaber VÆRDI for borgeren." Mindre ordflom og nogle eksempler på den slags velfærdsservices/værdi for borgeren, tak! Det har ingen værdi for mig at mine data kører rundt til alle mulige jeg er/har været i kontakt med.

2. november 2018 kl. 15:51
IT-værktøj sammenkører politidata og spotter udsatte familier: »Det gør en kæmpe forskel«

Kommunale myndigheder mangler ikke indberetninger, de mangler socialrådgivere (ikke sagsbehandlere) til at gøre noget ved det. På samme måde mangler politiet resourcer til at beskytte kvinder der stalkes af forsmåede mænd.

13. oktober 2018 kl. 10:48
Softwarerobotter i Københavns Kommune automatiserer over 5.000 produktionstimer

De har automatiseret 5.500 produktionstimer. Betyder det de hvert år har bortrationaliseret 5.500 arbejdstimer årligt/månedligt i Koncernservice?

Er en produktionstime her, det det samme som en mandetime, så 5.500 produktionstimer/år svarer til 3-4 medarbejdere.

12. oktober 2018 kl. 13:56
Her vil Google bygge 95.000 m2 ny datadrevet bydel

Iflg Wikipedia har Nørrebro en befolkningstæthed på 19.500 personer per km2. Det svarer til 51 m2 per person. Med 19 m2/person bliver smart city bare nogle få højhuse som Domus Vista eller Brøndby Strand.

14. september 2018 kl. 21:57
Her vil Google bygge 95.000 m2 ny datadrevet bydel

95000 m2 til 5000 beboere, giver kun 19m2/beboer. Er det nok?

14. september 2018 kl. 09:29
Fhv. CPR-chef til Lars Løkke: Sundhedsplatformen er en større skandale end IC4 og EFI

Nej Tak. Det er godt vi har forskellige systemer og dermed kan systemerne sammenlignes.

Hvad nu hvis de havde valgt Sundhedsplatformen, og indført det i alle regioner?

11. august 2018 kl. 00:54
Londons ansigtsgenkendelse giver 98 pct. falske hits: »Offentligheden forventer, at vi bruger det«

Ansigtsgenkendelse fungere ikke, men de bruger det fordi folk forventer det. "De ringe resultater afskrækker imidlertid ikke politichefen i London. Hun argumenterer med, at offentligheden forventer, at politiet tager den seneste teknologi i brug." Bruger de resourcer på andre teknologier der ikke dur? bare fordi nogle sælgere har solgt systemet til offentligheden.

7. juli 2018 kl. 14:24
Afgående Region H-direktør: Vi undervurderede Sundhedsplatformen

Et projekt er ikke færdigt før produktiviteten er genoprettet.

21. juni 2018 kl. 13:26
Storbank styrer kontanter med AI: Hver hævemaskine kræver sin egen analysemodel

De har kun 5 til 10 varer i "seddelbutikken".

For mig at se har supermarkeder en meget vanskeligere opgave med X x 1000 varer, og de klarer det fint.

26. april 2018 kl. 13:55