Brian Rasmusson

Dansk privatlivsfokuseret Google-alternativ lukker ned

Ideen var at skabe et reelt Europæisk alternativ til de amerikanske søgemaskiner. DuckDuckGo er ikke en "rigtig" søgemaskine i den forstand da de får deres resultater fra Yahoo og Bing. De har ikke deres eget søgeindeks. Det syntes jeg var en farlig forretningsmodel, da Yahoo/Bing kunne klippe forbindelsen, og så ville DDG ikke have nogen forretning længere. Vi forsøgte at lave den "europæiske DuckDuckGo", men med eget indeks. Dvs. vi havde vores egne crawlere, og vi kunne selv styre ranking af resultaterne - vi havde også planer om at åbne algoritmen op, så brugerne selv kunne justere på alle parametre, så de ikke endte i en "black box" ranking som på Google.

24. november 2018 kl. 22:31
Dansk privatlivsfokuseret Google-alternativ lukker ned

Vi holdt bevidst igen med markedsføringen, fordi vi ville have at vores indeks skulle være 'godt nok' først. Det blev det desværre aldrig, og nødløsningen - at få anonymiserede resultater fra Bing eller Yahoo ligesom DuckDuckGo mens vi arbejdede på at gøre vores eget bedre, lykkedes ikke. De ville ikke støtte en privatlivsfokuseret søgemaskine. De mente ikke det var nødvendigt nu GDPR var på plads (?).

22. november 2018 kl. 23:06
Udbredt SEO-trick hos netbutikker: Køber tusinder af links fra spam-blogs

Hej Henrik,

Jeres arbejde er super interessant! - og jo, det er et kæmpe problem at resultater kan skævvrides på denne måde.

Vi arbejder på en ny dansk søgemaskine, og en stor del af vores tid går med at detektere og fjerne web-spam. Vi er ret aggressive mht fjernelse af spam - vi har bl.a. alene i december måned fjernet over 2000 fake webshops som kører på .dk domæner, som bl.a. kinesere har overtaget ved udløb.

Jeg sender dig en mail med håb om at vi kan få et samarbejde op at stå.

God weekend, Brian

12. januar 2018 kl. 22:39
Kære webudvikler: Vær med til at sænke overvågningen

Jeg synes du er kommet fint omkring de former for tracking der foregår uden man nødvendigvis tænker over det.

Vi har under udviklingen af vores egen hjemmeside, som er baseret på Wordpress, fået lavet dele-knapper der ikke tracker brugeren. Snup dem her hvis du har lyst: https://github.com/privacore/sharebuttons-wp

24. februar 2017 kl. 12:15