Henrik Gudmundsson

Google husker hvor du var i går ... i sidste uge og for flere år siden

Kenn Nielsen har ret i at privatlivet ikke må opgives. Desværre er It-mastodonterne allerede gået alt for langt i den retning. Det må vendes ad politisk vej. Det er IKKE nok med alle de små mere eller mindre praktiske fif om diverse specialprogammer og forholdsregler man som IT-kyndigt individ evt. kan tage mod det.

Absolut ikke enig med Henrik Eiriksson i: "Hvis skyld er det? Ikke politikernes. De er ligeså naive på det punkt som resten af den brede ikke-it-specialiserede befolkning"

Det er ikke deres SKYLD men deres ANSVAR at regulere udbyttende erhvervsliv, det har det altid været. 'Naiv' er ikke et ord der står i det demokratiske samfunds jobbeskrivelse for politikere, tværtimod, de må på banen, herhjemme og i EU, nu.

25. februar 2017 kl. 09:16
Apps har fri adgang til at følge dine bevægelser
  1. Mærkeligt hvis et site som version2 først skriver kritisk om dette nu? Som lægeperson har jeg længe følt mig både forarget og magtesløs over dette virtuelle cyberslaveri, i hvert fald siden jeg fik min første smart phone for et par år siden. Det er dejligt at man kan købe telefoner og app tjenester, men prisen er alt for høj i tab af integritet. Utroligt at nærmest ingen politikere tager fat på det for alvor.
  2. Det fremstår lidt naivt i artiklen som noget man 'bør være opmærksom på' og kan fravælge. Men det kan man jo stort set IKKE med google/android apps hvis man vil bruge tjenesterne eller den telefon man har købt. Forleden ville jeg fx tage et billede med min android baserede telefon. Men det kunne jeg ikke få lov til før jeg havde givet adgang til min placering, kontakter mm! Hvad pokker er meningen? Jeg er selv naiv når jeg tror jeg lever i en demokratisk markedsøkonomi. Nej, jeg er reelt underlagt store og små mere eller mindre anonyme firmaers magt, og det her er helt sikkert kun begyndelsen.
24. februar 2017 kl. 13:32
Datagiganter har fri leg i Danmark, mens Datatilsynet jager de 'små' syndere

Tak for god artikel. Jeg synes imidlertid det vigtigste den bringer er de klare formuleringer indledningsvis om den digitale asymmetri og udbytning vi underlægges af de store datafirmer som google, facebook m fl. Sidstnævnte kan man jo bare undvære, men google er svære at komme uden om bl.a. fordi de også sidder på android og talrige apps kræver at man accepterer google vilkår. Det kan datatilsynet næppe hamle op med alene, men i hvert fald i EU må det være muligt at still langt skrappere krav til kapitalismens digitale Klondyke

Minimumskrav kunne være:

  • Der skal altid være mulighed for at fravælge registrering og tracking når det ikke er funktionelt nødvendigt for brug af eller betaling for en digital tjeneste
  • Virksomheder der kræver registrering af personlige oplysninger som ikke er funktionelt nødvendige skal betale for det; data er lige så meget ens personlige ejendom som formuen
16. februar 2017 kl. 13:17