Lars Jacobsen

SYNSPUNKT Reglerne om etablering af varmepumper er rodede og uklare: Her er et forslag (Ing)

Tænker at forfatteren bare har glemt et (A) efter dB angivelsen. Men tallet skal jo være specifikt og konkret hvis man skal håndhæve det som grænse. Om niveauet så er 35, 32 eller mindre Tjaa det kan man så altid diskutere.

Noget tyder på at den lavfrekvente wruuum wruum wruum brummende resonans som sådanne anlæg kan afgive, er mere/meget generende selv ved lave lydtryk. Derfor kan det godt være at grænsen her skal helt ned på 20 som foreslået. Men der skal naturligvis angives en velbeskrevet målemetode.

Her er lige link til den omtalte beregner:https://ens.dk/ansvarsomraader/varme/stoejberegner-varmepumper

29. september 2022 kl. 12:59
SYNSPUNKT Reglerne om etablering af varmepumper er rodede og uklare: Her er et forslag (Ing)

Der er allerede grænser for støj og larm fra varmepumper. Men korrekt det er svært at måle/kontrollere, og er ofte suppleret med en subjektiv opfattelse af lytteren.

VP skal også testes efter en standard hvor støjniveau er en af parametrene. Og med dem i hånden har Energistyrelsen (og flere andre) udviklet helt fine simuleringsværktøjer der kan indikere om der potentielt er et problem med at overholde støjgrænserne i skel. (ifht. til naboer)

Men ja hvis simuleringen viser problemer er det meget svært at klage og myndighederne (kommunen) er sjældent til meget hjælp og melder pas.

28. september 2022 kl. 18:33
SYNSPUNKT Det skal være svært at sælge en stjålen cykel (Ing)

Helt enig med #3? Og ved Forsikring og Pension ikke at der allerede findes det det efterlyser:https://politi.dk/cykler-og-koeretoejer/tjek-om-en-cykel-eller-et-koeretoej-er-efterlyst/tjek-om-en-cykel-er-efterlystAltså et digitalt register over stjålne cykler. Og som man kan slå op i og jeg mener endda også der findes en (politi)app. Eneste forskel er nok bare det ikke sker med en streg/QR kode, men med stelnummeret. Hvis det også er ejerskabet af endnu ikke stjålne meldte cykler, de ønsker offentlig tilgængelig så nej tak. Omkostninger kommer slet ikke til at stå med med besparelserne, så her skal vi nok lige have en anden blokker på banen og belyse hvad “Bussiness casen”reelt er. Til det med at hvis man registrere alle cykler kan politiet nemt finde ejermanden. Jo men hvis man bare gjorde det omvendt at de cykler som politiet måtte finde eller beslaglægge, kom på en off. tilgængelig liste, kunne man som ejer bare slå sin cykel op der. (Eller. Forsikrings selskabet, der så kan levere den retur og dermed spare erstatningen) Man har jo dokumentation for ejerskabet, og burde derfor også nemt kunne få den udleveret. Resten sælges som sædvanligt på auktion, eller sælges som skrot/destrueres.

26. september 2022 kl. 17:30
Dødt link i ejendomsvurderinger kan blive dyrt for boligejere

Det kan du have ret i men det er ikke det som er "problemet her. Det er den manglende information til borgerne om at de skal reagere inden 4 uger, ellers er løbet kørt. Det er ikke just i overensstemmelse med forvaltningslov om at man skal informere borgerne, også om indsigelses frister mm. Det er her man har fejlet. At man sparer kr. på at udsende information elektronisk istedet for på papir, kan være OK. Men hvis nu man fik dem på papir, mon ikke der så var en indsigelses information med, og konsekvens ved overtrædelse af fristen. Det tænker jeg. Det har de tilsyneladende misset, i den elektroniske version. Utroligt at de så ikke bare sender en ny elektronisk besked med de manglende informationer, og så lade forfaldsdato gælde derfra.

7. september 2022 kl. 18:16
Justitsministeren overrasket over kortlivet telelogningslov: »Det er ikke et ønskescenarie«

Det er bla. nævnt her:https://www.version2.dk/artikel/syv-ud-af-ti-danskere-kan-blive-udsat-regeringens-maalrettede-logningMen dog fortsat uden at specificere eller definer hvad og hvordan i detaljer. Men hvis man f.eks. siger man vil lave "udvalgt indsats" i 49 % af landets komuner (eller måske bare 10 stk.) og man "tilfældigvis" vælger dem ud fra befolknings antal, så kan det være de påstår at der ikke er tale om masseovervågning, Men at resultatet er at der reelt er tale om 69% af befolkningen.

4. juni 2022 kl. 12:59
Velkommen til det nye Version2

Hvordan slipper man for mails hvis man en gang har valgt at blive notificeret om nyt i tråden (følg er disablet øverst) Der er godt nok et link med i hver eneste mail jeg modtager til at man kan "afmelde", men det link ender inde bag "betalingsmuren" på pro.ing.dk og her nægtes adgang da det kræver "højere retigheder".

23. marts 2022 kl. 11:14
Velkommen til det nye Version2

hvor finder man Blogs her på det nye site ? menuen kan linke til artikler, debat og alt muligt andet.

21. marts 2022 kl. 17:52
Velkommen til det nye Version2

indlejringen på ing.dk er ikke helt optimalt mht "mest læste" og "mest kommenterede" for det er nu en total top 10 (eller 5) og det er lidt ligemeget at den viser artikler fra 2010 og adre flere år gamle artikler. tidligere var det dagen eller ugens mest læste/kommenterede, og på den måde de aktuelle der blev vist. og altså ikke bare en ligyldig historisk statistik.

21. marts 2022 kl. 17:37
Hvad koster strømmen?

Nu er der mig bekendt ikke tale om “tilskud” men om en nedsættelse af den afgift man rent faktisk betaler, eller ville skulle have betalt. Så hvis man ikke betaler afgiften, ja så kan man heller ikke få nedsættelse - altså “tilskud”.

Det svare jo til at sige/spørge hvorfor kan jeg ikke få fradrag for renterne på boligens kreditforeningslån, når nu jeg bor til leje, det kan ejeren jo. Det er. Ok fordi han betaler dem. Det gør du ikke.

15. marts 2022 kl. 17:33
Hvad koster strømmen?

Nu ved jeg ikke nøjagtigt hvilket API diverse løsninger anvender i praksis, men den PowerBI løsninge jeg tidligere linkede til, kunne altså godt finde ud af at opdatere priserne her i weekenden. Det samme kan Watts og et par andre apps jeg har testet.

14. marts 2022 kl. 18:51
Hvad koster strømmen?

Opdatering af fremtidige priser sker i øvrigt dagligt kl. 13, også i weekenden.

13. marts 2022 kl. 10:34
Tak Peter!

Ja så blev jeg da også nysgerrig. 22 år, er det blevet til for kunde nummer 997, oprettet i det herrens år 2000. Har aldrig oplevet problemer med servicen. Kun når man selv fucker noget up og “fejlkonfigurerer” ;-)

Er i øvrigt også blevet varslet om min “gratis” Google tjeneste ophører i år, efter 16 år. Så jeg skal på markedsjagt efter hosting udbyder, med mindre jeg får lavet noget selv.

2. februar 2022 kl. 18:40
Danske forskere: IoT-data kan invadere privatlivet

Jeg kan ikke se problemet i eksemplet her med vandmåleren. Der er tale om en leverandør der sælger et produkt og det vil du gerne købe. Der er så nogle vilkår og betingelser, og de er rimelig meget reguleret da der er tale om “basale infrastruktur forsyning”. Hvis det er en fjernaflæst måler er der krav om kryptering af forbindelsen, og al øvrig lovgivning gælder også. Dvs de gerne må indsamle de data der er nødvendig for at levere deres service/ydelse, men de skal naturligvis ikke indsamle mere end nødvendigt, og må heller ikke videresælge dem. Det burde de have helt styr på ellers forstår jeg godt din bekymring. Så med mindre data er indsamlet specifikt med det formål (videresalg/formidling) og du giver samtykke hertil. Og det er der jo slet ikke tale om. At data efterfølgende er rimelig let tilgængelig og åbne må du uddybe. Er det netop ikke meningen at det skal de være for dig som kunde/bruger. Hvis det sker uden at sikre hvem der har eller kan få adgang, ja så har de klokket i det, for normalt får man kun adgang til egne data, ikke naboens. (Med mindre der er sket en fejl).

Jeg er personlig meget mere bekymret over netop IOT devices og producenter der laver deres egne “systemer”. (Altså ikke afregningsmålere fra forsyningsselskaber). Her er der umiddelbart ingen specifik lovgivning, så der er det helt op til dem selv at bestemme vilkårene, og om de vil videresælge data eller hvad de bruger dem til. Her vil man ofte ikke kunne nøjes med “kun det nødvendige”. Her er det alt eller intet. I øvrigt er jeg slet ikke bekymret over at en medarbejder fra vandselselskabet kan se at der er en eller anden i husstanden der har været oppe om natten, og lave lille skyl. For den information må de ikke sælge eller bruge til andet end at lave en korrekt faktura og så sikre deres drift. De kan i øvrigt heller ikke se om det er mig eller hvem det er der har været oppe. Det er straks værre hvis jeg går i fakta i lyserøde crocks og køber speltmel søndag formiddag, for det optager de på video som er meget mere specifik og personhenførbar. Og det logger de så sammen med mine betalingsoplysninger osv osv. Er der mon en accept og samtykke jeg kan afvise og trække tilbage, og sige det er jeg ikke interesseret i, hvis jeg fortsat vil handle der, næppe.

2. august 2021 kl. 11:10
Danske forskere: IoT-data kan invadere privatlivet

Bemærk der er ikke lovkrav om vandmålere skal være hverken fjernaflæste eller krav om data i timeopløsning. Derfor er det OK med en mekanisk vingehjulsmåler der aflæses 1 gang om året. Dog kan der være nogle driftsmæssige (og afregningsmæssige) hvis man får data hyppigere. Derfor er der flere selskaber der af egen drift er igang med udskiftningen, men det er altså ikke et krav. (endnu). Jeg tror dog at det er vandselskabet der selv har valgt fortsat at lade dig kører videre med en mekanisk, målerog tror ikke du (eller Ole Tange) kan slippe udenom deres valg af type og metode, hvis de bare gør deres overvejelser forinden, og altså følger diverse ISO mm. For der står jo ikke i dem at man ikke må benytte en wireless eller powerline måler. (Det har ikke direkte noget med IOT at gøre for måleren er ikke på Internettet) For el er der specifik krav i en seperat bekendtgørelse, og for varmemålere er der også lige kommet en ny bekendtgørelse, for at kunne leve op til nye EU krav. Her har man dog valgt kun at implementere de minimumskrav som EU krævede, selvom man også her kunne have gået all-in ligesom med elmålerne. Det var der flere aktører i branchen som ønskede, men det blev altså ikke til noget i denne omgang.

1. august 2021 kl. 11:40
Kaos på dansk vaccine-booking: Køen er gået i stå

ja og mht oveflødige krav om mail adresse så benytter jeg ofte:no@no.noden plejer at gå igennem de fleste format tjek :-)

8. maj 2021 kl. 10:06
Politiet udvider massiv ANPG-overvågning: Slettefristen fordobles til 60 dage

Slettefrist og slettefrist. Ja tallene ændres men det ændre jo ikke på hvorledes man håndterer data i Politiet, når man siger ordet "slette". Jojo det er væk i ANPG systemet, men hvad med backuppen og alle de andre steder hvor data nu bliver behandlet ifb med de "tværgående informationsanalyser"

24. februar 2021 kl. 08:08
Borgers cpr-nummer blev offentliggjort af region ved testcentre over hele landet

hvorfor er stregkoden ikke bare et serienummer i stedet for CPR-nr.?

Er det ikke også det ? For er CPR-nr. da andet end et unik serie/løbenummer på dem der bliver født den pågældende dag, og dem skulle der helst ikke være flere end ca. 540/270 af pr. dag.

19. oktober 2020 kl. 21:35
It-blodet flyder: Statens it fyrer hver tiende medarbejder i mystisk spareøvelse

Gad vide om man så også "fyrer" og spare 10% på direktøren.... ? Eller om han modtager en bonus for at have reduceret omkostningerne, tjaaaa, man ved sku' aldrig.

9. september 2020 kl. 20:21
Min TouchBar

Imponerende alle de fagområder du gidder (og tilsyneladende har kompetance til) at kaste dig over. Altid spændende at læse dine blogs hvad du når har fundet på. Keep it comming :-) Vi andre må nøjes med lidt forskellige services og hjemmesider med data fra leverandørene (solceller, varmepumpe, ventilations anlæget).

1. september 2020 kl. 17:35