John Olsen

Hader bankerne fortsat Bitcoins og andre cryptovalutaer?

Jeg er overbevist om at blockchain har en fremtid, mens kryptovaluta, som mange i denne tåd også siger; er for udfordret en teknologi: De 2 kerneproblemer skal der først findes en løsning på: 1. En fornuftig forbindelse til fiat systemet og bankerne, så man kan få "valutaen" omsat til "ægte" penge og 2. at sikkerhedsproblemerne løses - uanset at blockchainen i teorien er uangribelig.

Noget andet er: En Youtube video er ikke i sig selv troværdig og værdifuld som kilde, blot fordi det er en video og let at linke til!! - Der er een som linker til Medium.com som er en fin side, men da de mennesker der skriver der er mr. hvemsomhelst der er god til at skrive, tæller medium heller ikke som en god kilde i sig selv!

  • Flere af jer har en uddanelse, så glem ikke jeres viden om dokumentation og kildekritik: Uden viden der ligger indenfor det videnskabelige felt - hvor ting pr. definition er veldokumenteret, bliver diskussionen i denne tråd blo meningstilkendegivelser, som ikke er mere værd end snakken i BTs nationen!

Og det hedder iøvrigt Nvidia ikke Navidia!

21. januar 2019 kl. 14:04
Har vi brug for micro:bit?

Du nævner i din artikel flere værktøjer, fint inddelt i kategorier! - Jeg kunne godt ønske mig en dybtgående blogpost for hvert værktøj med vægt på dine erfaringer, børnenes interesse og pædagogiske overvejelser! p5js synes særdeles interessant!

28. august 2018 kl. 11:25
Margrethe Vestager: Prøv noget andet end Google

Jeg har prøvet massevis af søgemaskiner, men det er min konklusion at Google er bedst. Det er muligt at de etiske søgemaskiner er “gratis” men når de også er underlegne, må man da overveje om de er værd at bruge. Pluginnet Ghost, kan anonymisere din surfen, sådan at du kan bruge services som google gratis - uden at betale med dine data. Men er det ikke meget rimeligt at betale for services som du er glad for? Jeg er glad for Chrome, Gmail, Keep, Drive samt maps og “betaler” gerne google for min brug af disse services med mine privatdata. Når jeg ind imellem vil søge efter noget der ikke rager google, skifter jeg til en browser med ghost installeret.

  • Se det synes jeg er en afbalanceret etisk måde at gøre det på! (o;
16. marts 2018 kl. 12:03
Elev: Jeg blev tvunget til at bruge Facebook på mit gymnasium

Vil man ikke bruge "Facebook" fordi de har snabelen i ens private data, bør man ikke bruge nogle "gratis" services, overhovedet, så væk med gmail, Bing, Yahoo, Outlook.com, google søgninger, skydrev etc. etc.

  • Ja i realiteten er 90% af internet jo reklamefinancieret, så ønsker man at slippe helt fri, svarer det næsten til at melde sig ud af det digitale samfund!
7. december 2016 kl. 11:25
Google tracker konstant din færden: Overvågning via smartphone næsten umulig at undgå

Det burde være indlysende for de fleste at "gratis" services altid betales et eller andet sted (There is no free beer).. Der er 2 sider af en mønt: Den side ene er "gratis" services og den anden side er hvordan du så får lov til at betale for de "gratis" services. Jeg har GPS slået fra i min telefon 99% af dens "oppetid", og Jeg slår den kun til de ganske få gange Jeg har brug for en position, og det er i mine øjne helt uproblematisk!

Så det er noget af en overdreven udtalelse at sige at det er "næsten umuligt at undgå overvågning" - Det er dit eget valg, om du vil leve med at blive "overvåget" og så til gengæld få nogle "gratis" services for det, eller ej! Så hvis du vælger at gøre brug af GPS på din telefon er det dit valg - at blive overvåget er the name of the game!

14. september 2016 kl. 12:29