Martin Kjærulff

EU-lande vil dele smittedata på tværs af nationale corona-apps

Det der undre mig her er, at vi ikke fik en EU-app fra starten. Det giver ganske simpelt ikke mening, at have nationale apps - da vi har EU. Og det burde vel ligenetop være her, at EU burde træde ind?

Ikke at jeg er enig i "De fire friheder" i EU (de burde handle om mennesker og ikke kapital), men for både mennesker og kapital burde vi have en fælles app.https://en.wikipedia.org/wiki/European_Single_Market#The_%22Four_Freedoms%22

... og for en del EU-borgere, ville persondatasikkerheden sikkert være højere, hvis det var EU der lavede appen.

21. juli 2020 kl. 00:19
Ny dansk digitaliseringsstrategi: »Det er det modsatte af overvågning«

Hvis regeringen vil øge tilliden hos borgerne, skulle de give borgerne magten over deres data. Hvis kommunen vil have adgang, skal den ansatte bede om adgang hos borgeren.

For borgeren kunne det være en app, hvor der med få klik kan gives tilladelse samt mulighed for at tidsbegrænse adgangen.

Det ville skabe tillid.

23. oktober 2018 kl. 09:38
Ingeniøren og Version2 skrotter adgangskort til fordel for RFID-chips

Jeg har bemærket datoen, men legen er sjov.

Hvornår mon vi får chips, hvor ejerskabet bliver borgerens.

Det kunne være ved at chippen bliver aktiveret af hjerneaktivitet, eks. at ejeren ser indgangen til arbejdspladsen. Og når man ser en betalingsautomat og så videre.

Og mon det vil give nok sikkerhed?

1. april 2017 kl. 12:10
Teleselskabet 3 afpresses: It-kriminelle har tappet CPR på tusindvis af kunder

Min teori er at der er tale om et fingeret “hack” - hvilket helt sikkert bliver næste “trend” inden for afpresning.

Hvis man samler data fra de forskellige data-indbrud der har været, vil det ikke være svært at få adgang til kundernes selvbetjening, og dermed få det til at se ud som om at 3, eller en anden virksomhed, er blevet kompromitteret.

Det kan lyde som en "lang ude teori" - men hvorfor spilde tiden på at knække systemer, når log-ind data allerede er tilgængeligt? Det er jo blot at forsøge sig frem på diverse selvbetjeningssider, indsamle data når det lykkedes og så ellers vente, så flere af ens spor bliver slettet.

Med alle de data der er tilgængelige tror jeg at vi vil komme til at se rigtigt mange "falske" sager, hvor det ser ud som om at virksomheder er blevet kompromitteret - men hvor det i virkligheden er gammel data, der blot er blevet "opdateret" med information fra en selvbetjeningsside eller lignende.

14. februar 2017 kl. 00:16
Teleselskabet 3 afpresses: It-kriminelle har tappet CPR på tusindvis af kunder

Er det virkelig blevet kutyme, at private firmaer ligger inde med kundernes CPR-numre?

Lovgivningen foreskriver det og har gjort det i mindst 6 års tid. Der skete det at politikerne besluttede at vi ikke måtte være anonyme mere.

13. februar 2017 kl. 10:17
Styrelseslæge ville sende følsomme patientdata til sig selv: Havnede hos it-kriminelle

I tillæg til at sende det ukrypteret, så er spørgsmålet også hvem data er sendt til. Har styrelseslægen sendt e-mailen til en udenlandsk udbyder og dermed også til en server udenfor Danmark?

5. september 2016 kl. 23:20