Brian Hansen

NotPetya er det nye ransomware brugt i globalt angreb i går

Jeg vil gætte på at den bruger en pass the hash teknik til både at elevere sine rettigheder og sprede sig til andre maskiner.

29. juni 2017 kl. 10:51
Rap og jokes på Youtube om Digital Post til unge set 65.000 gange

Imens er Justin Bieber - Despacito set lidt over 39mio gange. Good luck :D

21. juni 2017 kl. 14:36
Millioner af computere verden over eksponeres af usikre telnet-forbindelser

Der kan være mange årsager til at FTP ikke kan erstattes af f.eks. SFTP eller andre løsninger. Er det en stor organisation du arbejder for, så er papirarbejdt alene tit afskrækkende nok til de fleste IT medarbejdere vil vurdere at det ikke er deres problem, bare de har givet aben videre til revisionen :P Vi endte selv på en owncloud baseret løsning, det er gratis hvis man kan lidt Linux og bygger på afprøvet software ala. Apache, MySQL og OpenSSL. Jeg valgte at tage aben og aflive FTP'en som den sikkerhedsrisiko den var, og informerede så ellers opad i hierarkiet bagefter. Nogen gange er det nemmere at sige undskyld end bede om lov ;-)

20. juni 2017 kl. 18:12
Amazon erhverver patent, der skal forhindre kunder i fysiske butikker i at tjekke online-priser

Lad os håbe mobiltelefoner med internetadgang aldrig bliver populære!

19. juni 2017 kl. 11:46
Millioner af computere verden over eksponeres af usikre telnet-forbindelser

FTP er nok stadigvæk en af de mest udbredte former for filoverførsler i verden. Du vil undre dig over hvad firmaer alt sender af vigtige data via det skrammel.

19. juni 2017 kl. 11:45
Konkurrent-ansat politianmeldt efter at have påpeget sikkerhedshul i KMD-system

Helt enig. Smid det ud på nettet anonymt og se lortet brænde op i stedet, efter de har fået, lad os sige, 30 dages varsel til at få det fikset.

16. juni 2017 kl. 15:07
KMD's håndtering af sikkerhedshul: »Det skriger til himlen«

Han finder et hul så poster han det vel bare anonymt på pastebin eller reddit, så kan virksomheder som KMD selv overveje om de har handlet smart?

16. juni 2017 kl. 15:00
AMD er tilbage i high-end gaming med ottekernede Ryzen 7

Sådan rent stabilitets mæssigt har jeg aldrig haft problemer med hverken Intel eller AMD, men man kan sagtens få købt et bundkort der ikke er for godt skruet sammen.

AMD har dig desværre været bagud siden Intel kom frem med Core arkitekturen. AMD's styrke var altid bang for the buck I form af billige CPU'er der overclockede godt. Håber Ryzen kan bringe dem ind i kampen efter FX fiaskoen

23. februar 2017 kl. 18:27
AMD er tilbage i high-end gaming med ottekernede Ryzen 7

på nogen benchmarks baseret på produktions CPU'er, der ikke bliver afviklet i et AMD kontrolleret miljø :) Men ja, det ville være fedt at se AMD komme med på vognen igen!

23. februar 2017 kl. 10:13
Hvordan hjælper vi bedst en ny bruger med Linux?

Yes det er netop problemet :) Windows (og vendors recovery partition) er formentlig væk efter den omgang ja. Du burde uden videre kunne hente en ISO med Windows 10 Home / Pro, slå UEFI og Secure Boot til igen og installere Windows. Licensen til Windows 10 OEM ligger i UEFI'en. Nogen vendors har også et stykke software der kan skabe en bootbar USB med Windows på, der er aktiveret til præcis din model, med præcist det bloatware de mener du ikke kan leve uden, det er også en mulighed... ;-)

7. februar 2017 kl. 15:37
Hvordan hjælper vi bedst en ny bruger med Linux?

Hvis du bare vil helt af med Windows 10, så skal du bare slå UEFI og Secure Boot fra i BIOS og starte op på din installations USB. Hvis du vil beholde Windows i dual boot kan du gøre det samme plus resize system disken inde i Windows 10. Derefter slår du "fast startup" fra, og så kan du pludselig få lov at se diskene under Linux. Linux kan ikke se diske der har en aktiv hibernate session, og det er fast startup tildels også :)

7. februar 2017 kl. 15:20
Hvordan hjælper vi bedst en ny bruger med Linux?

UEFI som nævnt, eller din PC har en RAID controller som Mint ikke kender. Selv laptops kommer i dag med RAID slået til, uanset om det er en model der rent faktisk kan have flere diske i eller ej... \o/

Hvorfor 17? 18 er ude

7. februar 2017 kl. 14:47
Reboot hjalp ikke: Stor hollandsk lufthavn plaget af 'alvorligt computerproblem'

Bare det typiske problem på lukkede platforme der skal passe på flere milliarder forskellige hardware konfigurationer. Ingen vil tage ansvaret. Producenten af OS'et skyder skylden på applikationen og omvendt. IT afdelingen kan ikke gøre meget andet end arbejde udenom problemet.

2. februar 2017 kl. 10:08
Engelske internetudbydere sender lister over ulovlige downloads til kunder

Jeg var i England lige før jul og nærmest chokeret over den masseovervågning der foregår derovre. Held og lykke med brexit.

13. januar 2017 kl. 14:00
Advarsel: It-kriminelle udnytter børn til at sprede malware i hjem og på arbejdsnetværk

Så står de til en gigantisk reprimande af arbejdsgiveren!

11. januar 2017 kl. 08:14
Webshoppen Onlinepizza blev lagt ned af DDoS-angreb på årets største salgsdag

Er deres servere bare ikke gearet til den spidsbelastning der kommer den ene dag om året? Men det lyder selvfølgelig godt at give DDoS skylden :)

8. januar 2017 kl. 14:32
Fem opsigtsvækkende sager om vrede systemadministratorer der gik amok

Spøg til side: Kan man gardere sig mod historier som ovenstående?

Det er ret normalt at man brat og uden varsel fritstilles, hvis man har virkelig har meget adgang. Problemerne kommer først hvis der har været konflikteskalering over længere tid, så har tosserne haft god tid til at sabotere systemerne :) Men jeg har set eksempler hvor medarbejdere med adgang til samtlige servere havde 8mdrs opsigelse, og stemningen bare var rigtig ækel. Lidt af et sats for arbejdsgiver.

7. januar 2017 kl. 09:26