Beklager, men jeg forstår ganske enkelt ikke sammenhængen mellem oventstående og Clash Royale, @Ole
Jeg går ud fra, at den manglende opdatering af det 16 år gamle operativsystem, skyldes at applikationerne ikke fungerer under Windows 10 (eller 8, eller 7). Betyder det at de HELLER ikke er blevet opdateret i dette årti?
Beklager men det er simpelthen forkert. Siden Android 6 (2015) bliver man bedt om at godkende tilladelser efterhånden som der er brug for dem, og man har mulighed for at give og fratage tilladelser efterfølgende.At man ikke kan låse apps inde og ændre sikkerhedsindstillinger efter installation er en katastrofe. Det er take it or leave it.
Jeg bukkede under for presset sidste uge og installerede facebooks Messenger Lite, og fratog den øjeblikkeligt samtlige tilladelser. Og det virker fint. Da jeg så alligevel gerne ville sende et foto, gav jeg den nådigst lov til at benytte mit kamera. Lokation, kontaktpersoner, sms osv får den ikke lov til. Altså så er det heller ikke sværere...
I øvrigt skal apps der vil lægger sig hen over andre, be om særskilt tilladelse hertil. Jeg benytter Twilight appen der lægger et rødfilter på om aftenen. Man får en særlig "screen overlay detected" advarsel (benytter engelsk ui), og skal ind under indstillinger og godkende dette - det er ikke nok bare at vinge en checkboks af..
Jeg er helt med på, at visse producenters sløsede indstilling til opdateringer og fragmenteringen er et problem, men den problemstilling du nævner der Mogens, har google trods alt taget hånd om for et par år siden.
Se evt https://www.howtogeek.com/230683/how-to-manage-app-permissions-on-android-6.0/
"Men det er også en del af vores virkelighed i dag, at alt bliver digitalt, så eleverne skal også lære at håndtere, at den slags kan ske..."
Borgere i Danmark skal nu nok lære om pålideligheden af offentlig it før eller siden - men det behøver måske ikke lige at være under selve prøven.
Men Dankortapp lyder ikke særligt trendy. Hvad med, fx, swüpp??
Spøg til side - jeg stod forleden i netto og troede jeg kunne betale med mobile pay (var kommet afsted uden portemonnæen), men fik at vide at det var udfaset til fordel for den nye dankortapp der var på vej. Inflation har fået en helt ny betydning.
Har brugerne ikke valgt? Er der nogen der spår "det mobile dankort" særlige chancer? Var der ikke 58+ banker om swipp samarbejdet - og det fejlede?
Hm jeg må tilstå jeg nærmest pr automatik installerer Google Analytics på de websites jeg udvikler i WordPress. Nu er det godt nok ret specifikt, men er der nogen her på v2 der har erfaringer med brugbare alternativer?
Jeg har kigget lidt på Slimstat Analytics, et WordPress plugin som ikke benytter 3. parts cookies.
Vi har typisk bare brug for at se udviklingen i besøgende, hvilke sider der anvendes mest og hvilke browsere og devices vi bør understøtter - den slags.
Tilgiv mig det bliver lidt off-topic, men jeg vil gerne aflive den gamle myte at sorteret affald alligevel ender i en "stor dynge". Det er dyrt at brænde affald, og en langt bedre forretning at genanvende, og dem der "fejlsorterer" med undskyldningen at det hele alligevel kommer samme sted hen, ødelægger ofte store partier genanvendelig materiale.
Dit sorterede affald bliver efterbehandlet manuelt, af rigtige mennesker, i et tempo de fleste it-folk hurtigt ville miste pusten i - tænk lige over det næste gang du overvejer at smide lortebleen ned i "glas og metal".
https://www.youtube.com/watch?v=IjVEDXKyWi8
On topic - det er da rart at IT-chefen kan se det kan gøres bedre - hvad er planen så?
Vi kaldte den "nilfisken". Den var fancy men et hyr at servicere. Se den her:https://www.youtube.com/watch?v=oUxPwKqzOZQ
Det kommer lynhurtigt til at lyde som "Hvis du ikke har noget at skjule, har du ikke noget at være bange for"-argumentet, men det er et oprigtigt spørgsmål. Ud over det principielle i at der ikke bør logges unødigt - og det er jeg helt enig i - hvori består den største privacy-trussel?
Er der nogen eksempler på, at loggede lokationsdata har været anvendt til skade for eller imod en brugers ønske?
Som far er jeg mere bekymret for om min teenagedatter nu også forstår at, ahem, hudbilleder sendt med whatsapp, snap eller whatnot - faktisk ligger på nettet et sted og kan "hackes" hvis nogen skulle gætte nogens adgangskode eller snuble over en oplåst telefon.
Som borger og ufrivillig bruger af sundhedssystemet, har jeg en reel bekymring for om mine højst private helbredsoplysninger, håndteres i min bedste interesse. Offentlig IT har en noget broget track-record.
Som it-medarbejder i forskellige virksomheder må jeg bare konstatere at den typiske administrative medarbejder der behandler fx løn, pensions eller forsikringsoplysninger, sjældent har hverken særlige it-kundskaber eller overvejelser omkring privacy.
Hvis man skal tro google på deres ord - og det er vel en forudsætning for overhovedet at kunne diskutere emnet - så er det både muligt at fravælge logning og slette historiske data. Men så er den vel ikke så meget længere?
De andre problemstillinger, heriblandt tele-logningen, har jeg nærmest ingen indflydelse på. Eller er der noget jeg overser?
Ja det er lidt skræmmende hvor meget der registreres, men til googles forsvar synes jeg man skylder at fortælle hvor nemt det er at tilpasse indstillingerne.
På https://privacy.google.com/ er der forklaringer på dansk i hvad der registreres og hvorfor . Man kan se tidligere registreringer - som journalisten så fint har benyttet sig af - og man kan foretage et "privatlivstjek" og man kan slå registreringer fra.
I det mindste har man valget, så er det jo op til een selv hvad man foretrækker.
... men nogle gange må man bare bide i det sure æble - livet går heldigvis videre...
Er der eksempler på at det er sket?
Vi ER nogle der også husker PalmPilot, og Pocket PC'erne (ca anno 2000).. Jeg havde selv en, fra Casio kørte Windows CE 6 og forbandt INFRARØDT til min telefon... "Stå HELT stille - jeg henter lige mails..."
Radiussen på de runde hjørner kan man diskuttere, men programmenuer i grids går da evigheder tilbage - her er et screenshot fra Pocket PC fra omkring år 2000http://img.tfd.com/cde/_POCKPC.GIF
Beklager jeg ikke var specifik. Google Hangouts Extension og Google Hangouts App i Google Chrome Store ...
Prøv at slå Flash fra og benyt webcam elle mikrofon.
De fleste sites fungerer efterhånden i dag uden Flash så derfor prøvede jeg at gå hele vejen og deaktivere Flash helt - men det går altså ikke. Google Hangout er den primære grund til at jeg fortsat er nødsaget til at benytte Flash. Det er da lidt komisk :) Jeg er ChromeOS bruger.
Google Hangout kræver nemlig flash ;)
Jeg må tilslutte mig opfattelsen af at overskriften er en smule misvisende.
Videoen skøjter hen over at man også liiige skal installere en app med, hvad jeg nåede at se, 5-7 tilladelser (for at få en gratis burger ?!), før login informationer blev delt med hackeren..
Overskriften kunne gi' det indtryk at logge på et offentligt wifi var nok.
Jeg er personligt for langt fra tesla-segment til rigtigt at kunne vurdere det, men jeg tvivler på at de ville besvære sig med at installere obskure apps for en gratis burger...
Jeg mener, at når der ikke skal produceres og distribueres fysiske skiver som skal ekspederes af personale i dyre butikker osv osv, så måtte det da gerne afspejle sig en LILLE smule i prisen.
Hvis man gerne vil repetere de 6 ældste star wars film inden man kaster sig over de nye til jul, kan man nu få Star Wars: The Digital Six Film Collection til nedsat fra lidt over tusind kroner til nu kun 858,-
Jeg lejer nyere film online og stener det gamle skrald på netflix, og synes faktisk det virker skide godt.. Men jeg forstår godt at hvis det digitale "salg" halter en smule med de priser.
"Today we’re putting Neural Machine Translation into action with a total of eight language pairs to and from English and French, German, Spanish, Portuguese, Chinese, Japanese, Korean and Turkish"
Så der går nok lidt tid før de når til dansk :)
Måske var det bare lige det der manglede, et kærligt EU skub til at få gjort data flytbare mellem patientjournalsystemerne... For det fungerer sådan her i dag: "Jeg kan måske printe din journal ud til dig - men MR scanningen kan vi jo godt nok ikke printe :/ "
Aj det er en interessant overvejelse, men er der nogen forestilling om at en eventuel lovgivning bliver mindre tandløs end cookie-loven?
Jeg taler om de tidligere 29, nu 23 danske domæner. Kunne jo være at når man har gjort sig umage med at tælle dem sammen og skrive artikel, at man så også lige fyrede end orienterende mail afsted til de implicerede.
... Jeg var lige inde og kigge på bolignyt.dk som fremgår af listen. De ser ud til at være ramt. Tænkte det måske var meget godt stil lige at kontakte de berørte, men det er vel sket, eller?
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Næste side
Bjarne Oldrup