Erik Herskind

Sikkerhedsbrud hos Jobindex: Kan have videregivet brugeres beskyttede adresser

Hvorfor er det lige, at jeg ikke synes, det er synd for ledelsen i Jobindex? De har valgt at se stort på reglerne i årevis. Regler der er blevet strammet flere gange. Disse stramninger har været fremme i presse og alle mulig andre steder.

"Personer med beskyttet navn og adresse kan derfor have udfyldt formularen i den tro, at det kun var Jobindex, der havde adgang til oplysningerne - en problemstilling som Jobindex selv fremhæver i anmeldelsen til Datatilsynet." Nej. Alle der har udfyldt den formular, har troet, deres oplysninger ikke blev videregivet. Alle de 130.000, de nu har måttet sende breve til. ellers skulle man jo kun have valgt ikke at oplyse det til kunder med hemmelig adresse.

Når nu, jeg tror det bedste om mine medmennseker, så tror jeg da ikke det er en kold og kynisk ledelse, der har gjort det her. På den anden side, var måske bedre at tro det, for ellers er mit valg jo, at det er en komplet inkompetent ledelse. Jeg ved i grunden ikke, hvad der er værst.

23. marts 2020 kl. 14:21
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af fejl i Rejsekort-register over busture

Hvis man nu stadig tror, der er noget i Danmark, der hedder privatlivets fred, så læs den her artikel:https://www.version2.dk/blog/jeg-vil-nu-ifoere-mig-soergebind-l215-center-cybersikkerhed-cfcs-blev-vedtaget-denne-uge?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=v2_daglig

I øvrigt er privatlivets fred vel mere i fare, hvis der registreres forkerte oplysninger. Eksempel. Du har været på besøg hos din bror i Nyborg, men registreringen viser, at du stod af busssen ud for et bordel i Frederecia. Lige guf for konen at læse.... (Nej, hun må jo ikke læse de oplysninger...)

6. maj 2019 kl. 11:20
ITU-professor: »Der kan aldrig udvikles en digital prøvevagt, der ikke kan omgås«

Gør det, det så helt okay, at alle elever skal installere et åbenlyst usikkert program i deres private computere? Et program, der kan hackes uden problemer. Et program, der med et stykke simpelt software kan sættes ud af drift, så de der er bare lidt fikse med computere kan omgåes programmet og snyde efter behag? Mens de der ikke vil snyde, får skrammel på computeren?

11. april 2019 kl. 11:19
Undervisningsministeriet: Det er skolens skyld, at elev ikke fik slettet identitet fra måling

Katrina Blums verlorene Ehre af Heinrich Bölls blev så vidt jeg husker til: Hvorfor skyder man ikke journalister i den danske oversættelse. Begrundelsen var at Ehre - Ære ikke rigtigt giver mening på dansk. Som jeg læser artiklen og kommentarerne så er betydningen af ordet "Ære" ikke blevet mindre udvandet siden den gang.

Titel forslag

Hvorfor skyder man ikke DJØF'fere?

1. august 2018 kl. 16:17
Politikerne rykker på databrug: øger kontrol og auto-afgørelser og mindsker samtykke

Socialt bedrageri defineres som snyd med overførselsindkomster. Sjovt nok ikke fra myndighederne til borgerne. Kun den anden vej.

Måske skulle man tage skattesnyd med i samme gruppe. Det må vel også være socialt bedrageri, når man ikke betaler, det man skal i forhold til lovgivningerne, til vores fælles kasse. Det kunne for eksempel være, når en politiker "glemmer" at oplyse, hans påklædning er betalt af andre. Når private personer "glemmer", de har penge i Panama eller andre skattelyområder. Hvis et firma benytter sig af "sort" arbejdskraft.

½ million kroner i "glemt" indbetaling af skat, svarer til at lige omkring 42 mennesker snyder sig til 1.000 kroner ekstra i måneden i et år i sociale ydelser. (Penge, der formentlig vil komme i omløb i dagligvareforretninger i Danmark)

Jeg hverken læser eller hører, Søren Pape Poulsen omtale den type snyd med offentlige midler som socialt bedrageri.

Altså en støtte til de to forgående indlæg...

2. februar 2018 kl. 12:10
Teleselskaber i USA stopper salg af Huawei-mobiler: Spionagefrygt angives som årsag

Hvilke lande mener du Kina har angrebet?

Hvordan er det lige med "Verdens Tag" af nogle kaldet Tibet, af andre kaldet en kinesisk provins?

1. februar 2018 kl. 15:57
Sådan vil regeringen lade myndigheder analysere borgerdata i smug

Fritagelsen for pligten gælder dog kun myndigheder, som tidligere har fået samtykke til databehandling fra borgeren (også selvom formålet på det tidspunkt var et helt andet vel og mærke).

Så herefter må data afgivne data pludselig gerne bruges til noget helt andet, end det vi skrev under på den gang. Gad vide, om der er en minister, der tør lade ministrenes "ben" data behandle, så de kommer frit til syne for os allesammen?

Bliver det næste tiltag så, (Under en anden ny liberal lov) at vi kan få hævet skatterne med tilbagevirkende kraft? at voldsforbrydere kan få "tvangsnedsat" straf at vi der ikke forstår politikerne kan få vores skolepenge tilbage?

15. december 2017 kl. 17:17
Sundhedsplatformens leverandør sjusker: Garanti for lovlig databehandling kasseret

Med den type brist i et system, som alle brugerne tilsyneladende er "glade for", er det da klart, systemet skal udrulles til resten af sjælland....

12. december 2017 kl. 11:02
Refns satire: Intelligenstest

Skal borger.dk nu laves brugervenligt????

7. april 2017 kl. 11:50
ITU-forskere: Digital borgerbetjening kobler handicappede og ikke-vestlige af

Det er som altid, mennesker, der ved noget om IT, der har udformet sider som borger.dk. På den måde sikrer man jo at de op mod 1½ million, der er nævnt i artiklen, ikke fatter noget som helst af det, der står på de sider. Selv har jeg været med i e-boks, siden det startede, og kan nogenlunde finde rundt derinde, men borger.dk er en anden sag. Man skal virkelig vide, hvad man skal bruge derinde, og ikke mindst, hvad det man skal bruge, har "valgt" at hedde på siden.

Jeg kender flere, der ved, de har en e-boks, men ikke aner, hvordan de kommer ind og ser, hvad der sker derinde. De er allesammen tvangstilmeldt e-boks. Netop tvangstilmelding giver jo fine "salgstal" for e-boks, fine tal for den danske digitalisering. Kunne man tvangstilmelde de politikere, der har besluttet tvangstilmelding, til at rejse landet rundt og mødes med alle de mennesker, der er tvangstilmeldt til e-boks?

7. april 2017 kl. 11:48
Advokater: Vær klar til at flytte cloud data ud af Trumps USA

"Når man modtager statsstøtte så bør man optræde upartisk og politisk neutral." af Peter Jensen

Spændende, og lader os så få det overført til folketinget og regeringen. Ellers er det noget fis at fyre af. Politisk neutralitet er ikke muligt og slet ikke i et forum som det her, hvor debatørerne hellere vil "råbe" ad hinanden, end føre en konstruktiv debat. Det gør det faktisk temmelig forstemmende, at læse kommentarerne herinde.

EMNET i artiklen var faktisk om vi kan forvente at persondataloven kan overholdes i fremtiden, hvis man bruger cloud-løsninger, hvor USA er indblandet. Det er ikke en ny problematik. Den har NSA selvstændigt sørget for tidligere. Den er IKKE opstået, fordi USA har valgt en ny præsident. Han har blot givet ny næring til bekymringerne ved nogle af de udtalelser, han er kommet med. De norske advokater opridser nogle af de ting, virksomheder bør være opmærksom på, hvis de har valgt eller ønsker at vælge en cloud-løsning i USA.

Om Donald Trump udgør et selvstændigt problem i det spil, tvivler jeg stærkt på. I det følgende kan man læse lidt om hans støtter. Jeg synes det er stof til eftertanke, og kan give grund til at tænke mere på ordene fra de norske advokater. men jeg vil gerne advare på forhånd. Dorte Toft er ikke udpræget fan af præsident Trump. Så lidt sortering under læsning, kan være sundt.

https://www.computerworld.dk/art/239237/dorte-toft-er-donald-trump-virkelig-for-moderat-det-mener-kendt-tech-milliardaer?utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter&utm_campaign=dispatch+16406#AH0HjofRm1wM7XDi.01

2. marts 2017 kl. 20:47
Fælles Front: Microsoft og Google vil nedprioritere piratsites ihjel

Jeg har skam prøvet at bruge Bing. Det gjorde jeg på en hjemmeside, der hedder microsoft.com (Måske nogen herinde har hørt om den) Jeg kunne ikke finde det, jeg søgte. Altså gik jeg ud og søgte med Google, og straks fandt jeg to aktuelle sider inde på microsoft.com

Derfor finder jeg det rimeligt, at komme de 2 søgemaskiner i samme kasse. Prøv med Bing, og find det med Google

21. februar 2017 kl. 22:05
HP programmerer falsk fejlmelding ved brug af uofficielle printerpatroner

Mon HP er opkøbt af Volkswagen eller om HP har kapret it-snedkere fra Volkswagen?

21. september 2016 kl. 23:19
Lægesjusk med opdatering af fælles medicinkort er både farligt og dyrt

Der skal morsomt nok en læge til at ændre i FMK, derfor er det svært at finde andre at give skylden for, at FMK ikke er opdateret ordentligt. Det skal selvfølgelig gøres i samarbejde med sygehus og læger uden for disse. Patienter i længerevarende forløb har næppe overskud til at opsøge praktiserende læge, for lige at få rettet medicinlisten. Jeg har så med kærestens rend på Aarhus Universitets Hospitaler oplevet, at de gjorde meget ud af at opdatere hendes medicinliste. Men også at det var temmelig tidskrævende, da sygeplejersken, der tog sig af det, kunne se listen, men ikke opdatere den...

21. september 2016 kl. 11:20
ITU-professor: Amatøragtigt forarbejde gjorde EFI og Polsag til IT-skandaler

Hvis det skyldes politisk pres, for at det skal gå hurtigt, så er "man" vel politikerne. Men det fremgår ikke af artiklen, at det er der, problemet ligger

Nej det fremgår ikke af artiklen, for den handler om fejlene, ikke om hvem, der begik dem. Artiklen giver mulighed for at lære af de fejl, der allerede er begået. Og nej, det er ikke topledelsernes opgave at beskrive, hvad systemerne skal kunne. Det er dem, der kender opgaverne, der skal beskrive dem. Forhåbentlig er der indskrevet i kampflyenes opgaver, at de skal kunne flyve...

5. juli 2016 kl. 12:21
Aftale om NemID 2.0 faldet på plads: Papkortet får kniven

Du skal forhåbentligt stadigt bruge en pin kode, som du så ikke må skrive bag på din smartphone.</p>
<p>0 0

Det forventer jeg også, men hvordan går det med brugen af "Nemide" til bankforretninger, når man samler det hele i sin smartphone?

4. juli 2016 kl. 17:21
Aftale om NemID 2.0 faldet på plads: Papkortet får kniven

Min bank og formentlig alle andre banker har følgende regler for pinkoder og kort: Hvis jeg opbevarer min pinkode sammen med mit kontokort, dækker banken ikke for eventuel misbrug af min konto, hvis jeg mister kortet. Så langt så godt og det har jeg lært mig at følge. Hvordan tror I så de forholder sig til en løsning med smartphones, hvor nøgle og adgang er i samme device? Mit bud: Mistet phone - Misbrug = Mistede penge Første retssag kommer når 50% eller flere har taget løsningen i brug...

Det var bankerne, hvordan bliver det så med "Nemide" og e-boks, når man læser deres ansvarfraskrivelser? Id-tyveri - Sundhedsvæsen - Fortsæt selv ....

4. juli 2016 kl. 10:38
Aftale om NemID 2.0 faldet på plads: Papkortet får kniven

Den kommende platform til nye løsninger, hvor "Nemide" er involveret, vil formentlig blive lige så ringe sikkerhedsmæssigt, som den nuværende løsning med "Java"

4. juli 2016 kl. 10:38