Mads T. Jensen

Studie: Hver fjerde Twitter-besked om klima stammer fra bots

Fordi alle regler vi mennesker kan fabrikere, handler om inklussion og eksklussion - derfor kan de omgås - ellers ville reglerne ikke være regler

27. februar 2020 kl. 16:44
RIP Aage …

.. skal man nok ikke kimse af at kundegruppen for konsumer lyd er faldet markant siden 60erne/70erne/80erne. Der er så mange flere måder unge mennesker i dag kan blive rockstjerne på, og de kræver kun et webcam og evnen til at snakke. Mængden af unge musikkere er faldet MARKANT siden 00erne.

Så spørgsmålet er nok nærmere, om der i så lille et marked, er basis for en generel butik som 4sound var.

22. november 2019 kl. 09:41
RIP Aage …

Det er sådan set 4Sound og det svenske Musikbørsen samt deraf afledt også Luthmann koncernen (Music Retail Holding AS), herunder deres pro-afdeling. Det hele bragede ned med ét stort smæld.

Men, det er muligt du i dit blogindlæg her, skyder skylden på tilgængelighed. Men det kunne lige så godt være prisen. Eller manglende bekvemmelighed ved en brick'n'mortar butik. Der er virkelig mange årsager til, at man kan sige, at en fysisk butik fejler, frem for en internet butik.

Faktum er bare, at musikkere fra soft- til hardcore, brokker sig over at der ikke er generelle musikbutikker tilbage i Danmark, mens de køber hele skidtemøjet ved Thomann fordi de kan spare en 5'er på guitarstrenge.

Men bemærk, specialbutikkerne, f.eks. trommebutikker, lever i bedste velgående.

22. november 2019 kl. 07:57
Rapport: Cookies på offentlige myndigheders hjemmesider indsamles til marketingformål i stor stil

.. men du husker at enable reklamer på de sider der faktisk spørger om consent, og som eneste betalingsmiddel har reklamer ?

12. november 2019 kl. 13:03
Safaris safe-search sender dine data til både Google og Kina

Ja, okay - men hvordan havde man forestillet sig at Apple skulle have en state of the art "safe search" uden brug af eksterne partnere til at formidle og administrere det? Og er klagen her, ikke lidt som at komme hjem til at hus ens teeenagebørn har brugt til fest i weekenden, totalt rent og så klage over der er støv på fjernsynet? Vi snakker /ENORME/ mængder data der før blev leaket - som nu er forvandlet til to enkelte opslag i stedet. Og det er endda udpenslet i privacy-informationen, hvor problemet fortsat ligger. Altså.. .. hvad er problemet ?

Og ja, hvis man forventer at det var 100% styret på ens device, efter man havde læst Privacy-teksten, så kan jeg godt se det er et problem.. men det er nok mere med ens egen forståelsesevne, end med den service Apple tilbyder her.

14. oktober 2019 kl. 11:42
Faceapp, løbehjul og fake news – er der en sammenhæng? Vol. II

Ja feks

https://ekstrabladet.dk/kup/elektronik/mobil/min-iphone-broed-spontant-i-brand-kunne-vaere-endt-med-katastrofe/6444465

Det er sådan lidt ... jeg er klar over du dækker din ende ind med din parentes, men du får stadig sat et fokus ét sted - også selvom du helgarderer dig bagefter. Det er uheldig vinkling og urimelig argumentation.

13. oktober 2019 kl. 07:26
Hvad sagde jeg? Regeringen ser ANPG som en god business case!

.. at man kan være så naiv?

Dvs. vi opsætter ikke noget – uden, at behovet er der.

At have denne ide, samtidig med at man skriver på et IT-fagligt medie - det er simpelthen hovedrystende. Jo der er - MASSER- der opsættes uden der er behov for det. Både i samfundet, men OGSÅ indenfor IT. Det hedder "what if" og "better safe than sorry". Wauw

Jeg tror på, at vores trusselsbillede er forøget, og at der er sket en stigning i antallet af voldshændelser gennem de senere år

At skrive ovenstående, uden at tjekke baggrunden for statistikken - sådan må man aldrig (ALDRIG) bruge statistik ! Det burde være en del af pensum i din uddannelse ?

Det håber jeg så sandelig, der er, og at politikerne/politiet har en god grund til at gøre, som de gør.

og.. wauw.. "they say jump you say how how"-much ?

Det kan godt være jeg fremstilles naivt

.. det sørger du helt selv for..

12. oktober 2019 kl. 13:41
Aula får en hård medfart få uger før bred lancering: »Appen virker ikke. Punktum«

Michael har ret i den forstand, at /alle/ kan hent appen. Det betyder også at /alle/ kan review appen og alle kan få de fejl som de brugere den var tiltænkt, kan få - så længe det ikke er tættere på end loginskærmen, F.eks. er det ikke til at vide om alle login-problemerne er andre (ikke-test) brugere, som tror, ligesom alle andre troede, at de skal bruge Aula, men ikke kan logge ind fordi der bare ikke var en "du har ikke adgang endnu" besked og i stedet får en endless "wait".

Men når det så er sagt, så lader det til et Netcompany kun gider tage sig af kommenterene til appen seriøst, når der kommer en journalist på. Artiklen her på v2 er fra d. 26. september, digitech artiklen formentlig en dag yngre - for onsdag d. 25 september, er "Steffen" inde og bukke og neje, takke og skrabe og undskylde - og dele ligegyldige kommentarer ud til de utilfredse brugere, på IOS AppStore. De fleste får bare at vide at de arbejder på appen hele tiden (hvilket vel er heldigt nok..)

Det er simpelthen pinligt. Det siger noget om NetCompanys manglende engagement og ligegyldighed for opgaven.

Dertil, sidste gang "steffen" var inde og kommentere, d. 14. juni, hvor de svarer én kommentar på engelsk, der får de sjovt nok også deres ENESTE positive 5-stjerne review fra "Squirrel.janett". Og nu skal jeg jo ikke skabe konspirationsteorier her.. men;

"Blandt andet hørte de oplæg ved Janett Holst, kandidat i softwareudvikling fra ITU, som nu arbejder med at udvikle offentlige it-systemer hos Netcompany."

https://www.itu.dk/om-itu/presse/nyheder/2018/girls-day-in-science-paa-it-universitetet

Givet at der er meget meget (MEGET) få mennesker i Danmark der hedder "Janett", tænker jeg det er et ok bud at det er NetCompany selv. Men okay, det er vel fair nok at man anmelder sin egen app med et positivt indspark - så længe det ikke er mere end én gang (og det var det øjensynligt) .. det ser bare altid træls ud når den står alene sammen med 10-15 andre 1-stjernereviews..

29. september 2019 kl. 08:34
Skatteminister om nye problemer med gældssystem: »Rigsrevisionens kritik kommer ikke bag på mig«

"Tak for opgaven med at digitialisere dit regnskabssystem. Vores krav er at du må omstrukturere virksomheden, så du ingen udgiftsposter har - vi har rigtig svært ved at forholde os til de mange forskellige poster. Så vil vi også gerne have du kun sender regninger til én kunde, så der ikke er forskellige typer indtægter - og du skifter din branche fra skovle til kattebakker, fordi det har vi allerede noget der passer til.

Alt i alt, en meget ladesiggørelig opgave, vi glæder os til at komme i gang"

7. september 2019 kl. 09:27
Systemopdatering: Nu kan .dk-domæner tages i brug indenfor fem minutter

Så kom også Dk-hostmaster med på beatet - men de har jo også presset citronen voldsomt med priserne og manglende kundeservice i lang tid, så mon ikke der var penge til lidt servere der kan opdatere lister på 5 minutter i stedet for hver time.

Senest har DK-hostmaster formået at indføre "navn i nemid" som krav, uden at informere deres danske brugere. De ved endda hvem det er der er problemet, men i stedet for at informere brugerne i god tid, vælger de at blokere adgangen, så man skal ned forbi borgerservice for at få adgang til sin konto genoprettet. Uhyggelig mangel på kundeservice lige der.

De har også formået at putte 50kr gebyr på overførsel af domænenavne til en anden registrant, med argumentet "det er jo det det koster for os at gennemføre en flytning". Nej... nej det gør det ikke. Hvis det gør det, så er i ikke en IT-virksomhed, men en bager eller en smed.

28. august 2019 kl. 10:03
Chrome 76 fikser privat-tilstand og forenkler installation af progressive web-apps

Jeg tror det Kim mener med "spyware" er at Chrome sender stort set alt aktivitet brugerne har i Chrome, til Google (hvis man giver lov). Derudover kommer langt det meste data som ClickStream har, fra Chrome - fordi folk ukritisk installerer apps, der med Googles accept, sender statistik over alt man laver til data-farme. Det er ikke nyt - det er sådan det er.

Chromes egen høstning af data gøres af flere årsager - blandt andet fordi de vil vide hvilke sider folk tilgår nu de tankede deres socialmedia forsøg på at få en ide om "rigtig data" - dermed har de user-data fra flere kilder, udover deres 8.8.8.8 DNS og SERP-clicks.

2. august 2019 kl. 19:06
Frankrig indfører særskat for techgiganter

@knud: Her er Gyldendals definition af "bananrepublik"

"bananrepublik, populær betegnelse for land med svag administration, megen korruption og hyppige statslederskift, og hvor økonomi og politik bestemmes af store udenlandske selskaber; forbindes ofte med de mellemamerikanske staters historie."

Hvis jeg ikke tager meget fejl, så er din tolkning af "bananrepublik" mildest talt forkert - i nogle versioner kan man endda sige, at det er helt forfejlet sprogbrug.

14. juli 2019 kl. 09:21
Frankrig indfører særskat for techgiganter

Hvis du ikke har bemærket det, så er "snylter" ikke blot en reference til personer eller virksomheder der gør noget ulovligt, men også til mennesker eller firmaer der, indenfor rammerne, yder så lidt som muligt til fællesskabet, ofte med størst egen vinding - i manglende proportioner.

Når man bryder loven som virksomhed har man begået lovbrud. Det er en anden liga, end hvis man "blot" er snylter.

Lige med ordet snylter, har du sikkert læst at liberale tankegange fra tid til anden har kaldt kontanthjælpsmodtagere for "snyltere" - det vil undre mig andet i hvert fald. Det betyder ikke, at de gør noget ulovligt, men igen, bidrager så lidt som muligt til fællesskabet, med egen vinding til følge.

14. juli 2019 kl. 09:18
Raspberry Pi brugt til at stjæle klassificeret data fra NASA

Dvs. du mener også at den RPi har været på et netværk med ip udstillet på internettet ? jf. webservice..

28. juni 2019 kl. 21:54
Hackere snyder stadig 2FA: Listig teknik omgår ny SMS-beskyttelse i Android

Man kunne jo fra starten have nægtet Apps adgang til SMS-servicen.. ligesom et andet kendt telefon-OS har gjort..

Og mht. windows vs android - bare fordi nogle andre har trådt i en større lort, så gør det ikke at den lort man lige selv har trådt i, ikke tæller.

28. juni 2019 kl. 21:47
Ny udgave af Firefox blokerer automatisk afspilning af larmende videoer

Din blocker ? Hvis du blocker ads, hvordan betaler du så for den vare du konsumerer ?

21. marts 2019 kl. 10:54
SEO-ekspert advarer: Spam-marketing gambler med virksomheders fremtid

Det er formentlig så forkert som det kan blive. Det er ganske meget i Googles interesse at fremstå som både kompetente men også leverandører af det mest relevante link, ud fra de kriterier de har fastsat. Og det gør de ikke, hvis man kan manipulere med søgeresultaterne.

Alle der har arbejdet med SEO ved at Google nu, mere end nogensinde før, ændrer og tilretter deres algoritme hele tiden og igen. Og det gør de netop, blandt andet, for at lukke nogle af de mange smutveje, SEO-branchen finder igen og igen - eller selvfølgelig rette uhensigtsmæssige resultater, som vi har set nogle gange.

Den skinbarelige forklaring på at de ikke kan gøre noget ved det er simpelthen, at det alt for ofte ikke er muligt for dem at kende forskel på en SPLOG (SpamBlog) og en BLOG (eller nyhedsside). Det kræver som regel manuelle handlinger at dømme noget som en Splog, hvorefter de kan begynde at hive netværket fra hinanden ved at kigge efter footprints. Mine kyndige øjne kan hurtigt i dag se om noget er splog - men vi er bare ikke der i dag med teknologi.

24. oktober 2018 kl. 10:54
SEO-ekspert advarer: Spam-marketing gambler med virksomheders fremtid

99 ud af 100 PBN'er skriver ikke de er sponsoreret. Det ændrede sig lidt da "Substandard" bølgen var her, men det er stadig langt langt langt de fleste der ikke skriver de er sponsoreret.

Og det er, helt uigenkaldeligt ulovligt.

Det er forøvrigt en beslutning Skjoldby tog for lang tid siden (uden videre mediedækning) https://www.linkedin.com/pulse/slut-med-salg-af-links-lars-skjoldby/

24. oktober 2018 kl. 10:44
Nyt Apple-tiltag: Macbooks går i sort efter reparation uden særlig service-software

Det er meget fint, han er jo så også pænt biased af 1) selv at tjene rigtig rigtig mange penge på at være Apple-reparatør, 2) at være rykket rundt af Apple før, på grund af ting han har meldt ud på YouTube.

Rossmann har -altid- været anti-Apple når det kommer til deres hardwaredesign (som han gang på gang sviner til) over til deres opretholdelse af intellectual property.

Videoen du linker til, indeholder intet argument imod at det handler om security, han siger bare "Det er ikke det det handler om, det handler om kontrol". ... faktum er bare, at det er kontrol, fra hans subjektive synspunkt, og fra hans forretning - det kan lige så vel handle om security, når man ser det fra en konsumers synspunkt. Uagtet, så er Rossman ikke, og har aldrig været, neutral eller objektiv, når det kommer til Apple.

8. oktober 2018 kl. 19:24
83 anmeldelser om GDPR-brud ugentligt: »Et afsindigt højt tal«

Det er jeg interesseret i - hvordan får man indsigt i den data ? Vi har også fjernmåler på - men jeg har ingen ide om hvem der får dataen, jeg ved kun det er noget mit energiselskab har installeret på et tidspunkt.

Skriver man blot til selskabet og beder om akt-indisigt i samtlige data ? De leverer også vores fiberinternet, så jeg vil væde med det er lidt af en mundfuld at levere al data (.. hvilket vil glæde mig.. )

5. oktober 2018 kl. 18:52