Benny Andersen

København afspærrer computere, indtil borgernes sikkerhed er på plads

Og når så bibliotekerne har foranstaltet de påpegede tiltag, er det så sikkert for folk at anvende dem til personlige ting. Der skulle jo 'lig på bordet' før det blev åbenbaret at de agerere uagtet værktøj for tyve. Mus og tastatur er af andre årsager formentlig wired - det er godt, for de proprietære protokoller på 2.4Ghtz der anvendes er set havende ringe kryptering. Så kunne en 'bog' der lå og flyd, diskret blive afhentet efter at have ligget et stykke tid og samlet oplysninger. Hvad med computernes indmad, hvilke lid skal vi fæste til at nogen er ansvarlig. Er der bevidsthed ud i alle landet købstæder om at der ikke må bruges radiobåret datastrøm input devices - hverken blutooth eller andre dongler med proprietære protokoller. Hvis kabler ikke er godt impedans tilpasset så udståler de også noget der fanges af påklistrede 'tang amparemetre' og endelig kan kabler klippes over hvis nogen får meget arbejdsro. Det åremål der gået før aktuelle data anonymiseringsbrister blev opdaget afgør for mig hvilken brug bibliotekscomputere er begrænset til.

2. oktober 2020 kl. 11:06
Folkekirken sender mails med persondata uden kryptering

Det er udefineret hvilken TLS setting en vilkårlig modtager har - derfor er alm. mails potentielt åbne postkort. At en modtager er @gmail eller andre overvejende webinterfacet anvendt mailsystem, fortæller intet om hvordan en vilkårlig modtager henter.

15. november 2017 kl. 09:51
Telmore-autentifikation: Send de første tre tegn af dit kodeord i klartekst

Interessant at læse her om flere teleselskaber sammenfaldende 3 tegns identificering og manglen i det hele taget på garanti for duelighed i persondatabeskyttelse. Der er desværre kun én vinder.

15. februar 2017 kl. 10:12