Per Bellfield

Praktikforløb for en datamatiker

Jeg brugte selv Eclipse i min praktik/afgangsprojekt, og føj hvor jeg havde jeg ønsket at PhpStorm var tilgængelig på det tidspunkt. PhpStorm er helt klart at anbefale hvis man som virksomhed kan smide de penge efter en licens til en praktikant. De er ikke helt billige, men 1500kr for et års licens er givet godt ud hvis der alligvel er tanker om potentiel fremtidig ansættelse.

Har i andre udviklere? Hvad bruger de af IDE? Hvis det er et projekt i starter fra bunden, tænker jeg at det vil være en rigtigt god idé at sørge for at bruge PhP 7, og ikke 5. Jeg er ikke sikker på at alle stacks er opdateret endnu.

1. august 2017 kl. 10:36
Fra kilometer til meter-præcision: Alarmcentral vil pejle nødstedte med SMS

Tak for referencen :) Jeg var ikke opmærksom på/klar over eksistesen af AML/ELS. Det er sgu meget lækkert! Hvorfor fanden er det lige at Apple ikke er med på denne idé? Fra politiets/det offentliges syns punkt er det lidt svært at gå all in på et system som kun virker på Android men ikke iOS, hvilket jeg syntes er lidt et problem.

Men en tanke kunne da være at når nu systemet bliver søsat om man ikke skal starte et side projekt hvor man begynder at implementere/integrere AML/ELS. Det vil da pludseligt betyde at ~80% af dem der ringer automatisk afgiver lokation, uden nogen dikedare, de sidste ~20% må så svare tilbage på en SMS(eller bruge App'en) på deres Apple eller Microsoft enhed. Så må man jo håbe at de andre følger trop.

9. maj 2017 kl. 11:06
Adblock Pro plagierer konkurrent - har kun tilføjet dataopsamling

Version2/Mads skal have en tak for at lytte lidt med :) Jeg kan se at de to nævnte passager er blevet rettet lidt til.

21. december 2016 kl. 09:35
Adblock Pro plagierer konkurrent - har kun tilføjet dataopsamling

Jeg syntes I burde rette underoverskriften og den første passage, da jeg syntes at teksten henlader læseren at tro at der er tale om en tilføjelse "udviklet af" Google.

"Kildekoden i Googles Adblock Pro" "Er du en af de 2,7 millioner brugere af Google-tilføjelsen Adblock Pro"

Der i hvert fald ingen tegn på at dette er fra Google af, men snare: "Kildekoden i Google Chrome tilføjelsen Adblock Pro" og "Er du en af de 2,7 millioner brugere af Google Chrome-tilføjelsen Adblock Pro"

Det I har skrevet virker faktuelt forkert, og brugen af "Googles", foranleder at det er Google (firmaet) der har lavet AdBlock Pro.

20. december 2016 kl. 18:55
Kendte net-anarkister teamer op om betalingstjeneste til publicister

Den artikel her skulle vidst lige tages op til omskrivning. I dens nuværende form er den både faktuelt forkert og helt hen i vejret.

 1. Flattr er efterhånden en "ældre" service, intet nyt i det overhovedet.
 2. Det er IKKE Peter Sunde OG Eyoe der står bag Flattr, det er Peter Sunde og Linus Olsson.
 3. Måden artiklen er skrevet på, blander den tingende sammen mellem Flattr og Flattr Plus som er det nye og det artiklen egentligt skulle handle om.
 4. Flattr Plus! er det nye i nyheden, og det som The Guardian artiklen beskriver, men som åbenbart er gået helt hen over næsen på skribenten af denne Version 2 artikel.
 5. Flattr Plus er et samarbejde mellem Flattr og Adblock Plus
 6. Idéen er at ved Flattr Plus modellen er at du ikke selv manuelt skal klikke "Flattr knappen" på de sider du ønsker, men i stedet skal der registeres hvilke sider du besøger (og hvor ofte), helt automatisk, og udfra denne information uddeles procentvis kagen af dine $5.

Disse punkter syntes jeg er MEGET væsentlige punkter for den egentlige nyhed, og som både blev blandet godt og grundigt sammen i artiklen, og øjensynligt gået forbi næsen på skribent Lasse.

Jeg håber i korrigere artiklen lidt.

4. maj 2016 kl. 09:58
Afsløring: Åbent sikkerhedshul i Java

Tusind tak for opklaringen :) Altid dejligt at nogen gider læse de bagvedliggende artikler. På baggrund af dette, er det vel korrekt, men jeg ønsker stadig gerne sådan generelt at der bliver gået lidt mere i dybden, og i tilfælde af fejl/bugs i Java for Browser (NPAPI implemeneteringen) at man udspecificere det.

Dog syntes jeg stadig at mine punkter er væsentlige i forhold til det Mogens specifikt skrev, bl.a om brugen af Java, og at JRE ikke er det samme som Java for Browsers pluginet.

15. marts 2016 kl. 10:06
Afsløring: Åbent sikkerhedshul i Java

Mogens, jeg må desværre fortælle dig at du ikke helt har styr på terminologierne og hvad Java ellers bliver brugt til. Præcist det du skriver er lige netop hvad Morten Hansen referere til at han gerne vil undgå. Jo vist, jeg er personligt ikke selv helt tilfreds med Java som sprog i sig selv, det har mange irritationsmomenter og mangler. Men det er en HELT anden diskussion som der er mange forskellige holdninger til.

JRE = Java Runtime Environment, og kan på ingen måder side-stilles som Java Plugin for Browsers.

Standalone java systemprogrammering bruges mange flere steder end du aner, knap så meget i vores daglige brug af Desktop applications, men bare lige et par velkendte er -MATLAB og Eclispe, Nasa World Wind og Lotus Notes og en del andre Nasa web applikationer.

 • Desuden bliver JavaServer Pages (jsp) brugt i rigelige mængder i de lidt større corporate områder, så vidt jeg husker var Skat's tidligere side (Nyligt relancheret i ASP.net) skrevet i JSP. Ebay er lavet i Java (JSP), etc.
 • Din Blu-ray afspiller bruger Java til dine Blu-ray film til at vise alt det andet ekstra "bonus content" på dine indkøbte Blu-ray film.
 • Java er blevet brugt på Hubble Space Telescope.
 • Java bliver ofte brugt i mindre produktioner bl.a inden for forsker området.
 • Ej at forglemme så bruger ca. 80% af det "smarte" mobile og tablet marked Java til Apps og OS (Her tales selvfølgeligt om Android), og yderligere så er noget nær alle "featurephones" levende i dag, Java baseret.
 • Og så lige en lille sjov en som du med garanti ikke havde regnet med, så køre vores danske elektroniske pas Java (JavaCard) fra Gemalto.
 • Din set-top box køre med stor sandsynlighed Java.
 • Smart TV (Også nogle af dem der ikke nødvendigvis er Android)

Så at anfægte at Java ikke bliver brugt og at du ikke har set det siden universitet skyldtes med stor sandsynlighed specifikt dit præcise arbejdsområde.

Lige netop derfor, har Morten så uendeligt ret i det han skriver.

Slut-note: Nej, jeg arbejder/lever ikke af Java, tværtimod.

14. marts 2016 kl. 22:36