Min Wu

Skal en arkitekt kode? (Skal en murer male?)

Desværre er alt for mange arkitekt blive efterhånd powerpoint /excel arkitekter, sidder i alt for mange møder diskutere nogen fiktiv arkitektur, og bevæger sig længere og længere væk fra teknisk felter, og mangler nogen teknisk forstårelse for hvad god løsning er. Nogen har engang kode en linie i 5+ år, og når udvikler hører hvad de komme med, så har løsning ikke en gang på jord eller rammer helt skævt. Hvis man vil være en god arkitekt, så skal man have mere dybgående forståelse for teknologi, fordel og ulemper for hver løsning, hvad der kan lade sig gøre og hvad er varm luft. Det bør ikke være arkitekts ansvar at sidde i møde hver dag og tager kunderkontakt, og det bør projekt leder og sales person tage sig af. Hvis man sidder i virksomheder, hvor hverdag består af 90% møder og kunderkontakt, så er man per definition ikke arkitekt. Desværre sidder for mange "arkitekt" i deres lyserød sky og tegner deres regnbuer, mens der forgår nogen helt anden ned på jorden, når udvikler skal lave en velfungerende løsning. Ved at kode og find løsning på konkret problemer, og interagere med udvikler, andre teknisk kyndig, lærer og sætter sig ind på teknologi, gøre man til en bedre arkitekt. Det betyder jo ikke ens med at man skal kode 100% af tid.

7. november 2016 kl. 21:29
Skal Java også tillade nøgleordet 'var'?

Det fungerer jo fint på Swift med let/var, uden at miste type safety. Compiler og debugger check hele tid man har bruge det rigtig.

Det kan være en problem, hvis man kommer fra javascript, og skriver code i simple editor uden nogen IDE check.

10. marts 2016 kl. 18:02
5 programmeringssprog jeg gerne ville lære - hvis jeg havde tid

Har lært Swift og Go for nyligt, kan varm anbefale de to, og rust bliver den næste.

Swift er bedst til at lave app i øjeblikke, og jeg tror det vil overrasker mange om et par år, når swift bliver udbrede som steppebrand på Linux og konkurrere med C++. Og Swift føler mere som skrive code i ruby, Python, javascript, men performance er ikke lange fra C++, og der er ingen garbage collector. Og der mangler nogen optimering her og der, mere kompatibilitet med Linux, og det er bare spørgsmål om tid.

Go er bedst til cloud løsning, high performace backend. Java æder alt for meget hukommelse. Go routine er fantastisk, når det gælder concurrency, og at håndtere mest muligt load, især ved peak spike, hvor andre system typisk vil bukker under. Og mange vil sige hvorfor ikke scala, scala er bedre end java, men det kører stadig på JVM.

Rust er allerede hurtigere eller på niveau med C++, men hukommelse forbrug er stadig lidt for højt sammenligne med C++, men kan beat java anytime. Der mangler bare mere community til at drive den frem som Swift gøre. Swift er blevet open souce og tage sin indtog på Linux, så rust udbredelse vil stå under press.

Jeg er for længst komme væk med standard java/c#/php syndrom. Det er hele sikke god nok til at løs nogen problem og får sig en job i Danmark. Men det er ikke længere de bedst programmering sprog i år 2016. Min rejse har være C - Java - C# - php/javascript - Python - C++ - objective-C/node.js - Swift/Go/Rust.

4. marts 2016 kl. 12:15