Thomas Larsen

Ukrypteret USB-stik med oplysninger på 92.425 borgere forsvundet i Vejle Kommune

men virus (fx i usbstikkets firmware) er jo altid en teoretisk mulighed

Eller i dit scenarie, på netværksenheden hvor trafikken paserer igennem, serveren hvor de filer ligger på, evt. HSM-modul som håndterer private keys for krypteringen af filerne, for ikke at nævne de servere/systemer hvor listerne er genereret på til at starte med, og eventuelt medarbejderes personlige computere som har adgang til listerne.

For ikke at nævne KMD's build servere til Digital Valgliste, samt dets udvikleres computere. Alt som kan gradbøjes ned i underliggende software, driversoftware og firmware.

9. december 2021 kl. 13:03
Ukrypteret USB-stik med oplysninger på 92.425 borgere forsvundet i Vejle Kommune

Lidt lokalt netværk må der vel være, ellers kunne Jens og Yrsa jo nemt stemme to gange - hver.

Nej, valgstederne er fysisk og logisk afskåret internet så vel som deres kommunale netværk og valgstederne imellem.

Der kan ikke stemme to gange da du kun kan enten brevstemme(registreret i de filer som Vejle har "tabt" på deres USB stick) eller på det det valgsted du er tilmeldt. På det konkrete valgsted er valgliste PC'erne forbundet på deres eget netværk og kan tale sammen så at valglisten er synkroniseret, så man, bl.a. ikke kan stemme flere gange

8. december 2021 kl. 18:38
Google om Java-kopiering til højesteret: Skulle bilproducenter selv opfinde rattet?

Det er kun tilfældet fordi denne sag ikke er afgjort, hvis Oracle vinder en sag som denne, så skal du love for at det bliver muligt for advokater at gå i meget små sko vedrørende hvorvidt en "TurnLeft()" og "TurnRight()" deklaration i Oracle's Java må hedde det samme i Microsoft's .Net.

Det samme med programmeringssprog, det er jo blot en kontrakt mellem brugeren og compileren, skal vi så også til at diskutere om velkendte deklarationer som if, then, else heller ikke må bruges af nyere sprog?

22. oktober 2019 kl. 08:12
Google om Java-kopiering til højesteret: Skulle bilproducenter selv opfinde rattet?

Selvom de bliver selvkørende så er der nok en rum tid med rat endnu ;), citatet kommer fra det amicus brief som Google citerer i sagen.

21. oktober 2019 kl. 19:05
Google om Java-kopiering til højesteret: Skulle bilproducenter selv opfinde rattet?

Nu er det ikke Google's argument, så de kan ikke rigtigt ændre på det, men analogien er faktisk fin nok, problemet er at du forveksler patenter og ophavsret.

Ophavsret har for virksomheder desværre mere eller mindre uendelig levetid, samtidig har ophavsret en del mere at sige end patenter da de (endnu) er reelt begrænset på levetid, samt reguleret for at undgå konkurrenceforvridning.

Jeg bringer et større udpluk af citatet her:

Just as the first car would look laughable today, the first word processing software would be a laughable replacement for modern applications. Yet a steering wheel, turn signals, and gas and brake pedals have been standard in cars for over a century. If Tesla had to re-invent the standard driving interface to make electric-powered cars, it would face high barriers in attracting new customers.

Analogien omhandler derfor situationen Google er i, nemlig at hvis Oracle får ret, så er det tilsvarende til hvis fx Ford havde sagt til Tesla at nu kunne de ikke længere bruge rat, og Tesla så var nød til at opfinde et eller andet åndsvagt (som fx 2 fodpedaler, hvor venstre fodpedal drejer til højre og omvendt) hvilket ville gøre det umuligt for Tesla at udgive et konkurrencedygtigt produkt.

21. oktober 2019 kl. 18:44
Nets løber med kæmpekontrakten: De skal udvikle og drive afløseren for NemID

Og alle andre der går op i sikkerheden i løsningen.

Så hellere de brugte tid på at lære folk om at lave lange sikre kodeord, end at differentiere mellem stort og småt.

15. marts 2019 kl. 12:28
Nets løber med kæmpekontrakten: De skal udvikle og drive afløseren for NemID

Jeg vil sige at "Fysiske løsninger til dem som foretrækker det" stærkt ligger op til et papkort, hvis ikke præcis et papkort, så hvert fald et slags nøglekort 2.0.

Man kunne vel forestille sig at det reelt blot handler om at man udfaser papkortet, og så kun bruger deres keyfob-generatorer.

15. marts 2019 kl. 12:26
Nets løber med kæmpekontrakten: De skal udvikle og drive afløseren for NemID

...den samme løsning som vi har i dag, blot med et nyt navn.

15. marts 2019 kl. 11:51
Android 9 begrænser overvågning af netværksaktivitet

Hvad er en TCP/UDP fil? :)

Ved ikke om det er seriøst spørgsmål, men Linux er jo baseret på "Everything is a file"-idéen, så det er måske lidt akavet skrevet, men der tales om filer som indeholder data over aktive forbindelser for TCP (/proc/net/tcp) eller UDP (/proc/net/udp).

9. maj 2018 kl. 20:37
Android-telefoner bliver ikke patched i bund

Er at der er tale om et hashed checksum af binær kode taget fra AOSP, personerne har jo ikke adgang til de forskellige producenters kode.

Det svarer også egentlig godt med både Sony og Google er dem som "scorer højst", fordi begge producenter går meget op i at være tæt på AOSP.

Selvom de går meget op i blandt andet optimeringer foretaget af kompileringsværktøjerne, og ender med 73 forskellige varianter af den samme rettelse, så ændrer det jo ikke på at de sammenligner på 2 forskellige "kodebaser".

16. april 2018 kl. 13:04
Google afslører endelig info om nyt ikke-Linux-styresystem

Ah hva' ba'?</p>
<p>Ved du overhovedet hvad Linux er?</p>
<p>Den absolut mindste fokus ligger på PC siden - du skal skelne mellem Linux og den myriade af distroes som baserer sig på Linux.

Ja da selvfølgelig ved jeg hvad Linux er, har du noget konkret at bidrage til debatten eller vil du fortsætte med stråmænd?

Som sagt, Google har tidligere haft en ret stor interesse i at AOSP kunne boote på Linux mainline, umiddelbart ser det ud til at den interesse døde efter Jean-Baptiste Queru forlod firmaet.

Google har også tidligere fortalt, så vidt jeg husker, til en af deres Google I/O Fireside chats, at der var en del komponenter i deres Linux-kerne, som man mente ikke fandt anvendelse på andet end mobile enheder, og derfor ikke hørte hjemme i mainline.

14. april 2018 kl. 14:56
Google afslører endelig info om nyt ikke-Linux-styresystem

Jeg forstår godt problemet med Java, men hvad er der galt med Linux? GPL?

Muligvis mener Google det ikke er værd at bruge tid på Linux fordi fokus på Linux siden stadigvæk er PC. Google har i mange år forsøgt at få Android til at køre på mainline Linux, men der er en række arkitekturelle forskelle som gør at det sikkert aldrig kommer til at ske.

13. april 2018 kl. 20:45
Apple skal betale patent-haj godt tre milliarder kroner efter lang retssag

Så deler man i porten og udligner værdien med hinanden.

Men det er bare ikke sandt. Google ændrede netop deres låseskærm i Android til at være en "circle-slide" i stedet for den klassiske "Swipe right"-gestus som også fundet på iPhonen, til trods for dette ikke er første oprindelse af "teknologien" på platformen, for ikke at nævne der er tale om en gestus baseret på låseteknologi der er hundredevis af år gamle.

Google's opkøb af Motorola var ene og alene fordi Apple gik efter alt og alle på håbløse patenter, og vandt.

13. april 2018 kl. 19:40
Google afslører endelig info om nyt ikke-Linux-styresystem

Jeg tror mere at introduktionen af Kotlin kan ses som et svar fra Google på tvisten med Oracle.

Kotlin er bare et programmeringssprog ovenpå det eksisterende Java API. Google omgik Java problematikken ved at skifte til OpenJDK som er licenseret GPLv2.

Kan godt være at Fuchsia/Zircon er en overreaktion på baggrund af sagen, men jeg tror mere det er et spørgsmål om at de mener de er begyndt at ramme begrænsningerne i Java, og at de i forvejen har kigget på, og sikkert fortsat kigger på, at smelte ChromeOS og Android sammen.

13. april 2018 kl. 11:44
Far truede mor med pistol: Google Home ringede til politiet

Ikke nødvendigvis, nogle kommandor kræver ikke Ok Google, men den skal sættes op til det. Man gøre sådan at opkald bare er: Call X</p>
<p>Men det frarådes af Google selv, som jeg har forstået det

Ikke Google Home/Assistant, muligvis du kan på det gamle Voice Actions, men har aldrig hørt om det. (Google Home kan i øvrigt ikke foretage opkald endnu)

10. juli 2017 kl. 14:41
Medie: Adskillige terabyte Windows-builds lækket online - også fortrolig kode

Man har længe kunnet hente symboltabeller til Windows-filer

Der er tale om såkaldte private symbol-filer, disse filer indeholder flere informationer som ikke normalt hører med i de offentlige symbol-filer som fx Microsoft stiller til rådighed.

Det er informationer om hvilke kildefiler og linienumre instruktionen udføres fra, variabler, m.m.

27. juni 2017 kl. 19:01
Hvem kæmper Apple for?

Hvis Apple gør noget, som kan siges at forsvare vores ret til privatliv, er det en business beslutning, fordi Apples økonomiske interesser er sammenfaldende med vores interesse i privatliv. Hos Google, hvor brugerne er en del af produktet, ser denne incitamentsstruktur helt anderledes ud

Du tænker ikke Google's økonomiske interesse er sammenfaldende med interessen i privatliv? Tænker faktisk den i større grad er det hos Google end hos Apple.

18. februar 2016 kl. 12:30