Daniel Korsgaard

Papkort til NemID smides på porten fra 2021

Nogen der kan huske livet før NemID, hvor du fik post i din....... POSTkasse.

Tænk sig hvis vi kunne komme tilbage der til? Hvor mange breve er det liiige det offentlige kan sende for den mængde penge de investerer i NemID og nu MitID?

Altså, det kostede (dengang) 3 kroner at sende et brev, og skulle jeg have så mange som 4 breve i gennemsnit per år, så var det vist i overkanten. og hvis gennemsnits levealderen er 80 år, og folk under 18 ikke får breve, så er det bare i løse tal, 18 millioner breve om året for 6 millioner mennesker (meget højt sat). Altså 56 millioner kroner til breve, per år. Hvad var det lige NemID systemet har kostet? Hvor mange brever kunne hver borger have fået for den faktisk pris på NemID?

Altså helt kort, hvad er egentligt lige blevet nemmere for den gennemsnitlige borger, med indførslen af NemID?

/Daniel

3. november 2019 kl. 21:28
Tidligere job-interviewer hos Google: Her er opgaven fra samtalen

Det er da korrekt at et netværk hvor knuderne er enheder og kanterne er omregningsfunktioner kunne være et bud.

Men hvorfor mener Google at en simpel tabel med funktioner til og fra SI enheder ikke en oplagt løsning?

Jeg er med på at der kan være tab af præcision ved brug af eksempelvis IEEE floats fordi at faktoren mellem imperial og SI er skæve, hvor imperial/imperial ofte er heltal. Men svaret til det er nok at bruge rationelle tal i stedet for IEEE floats.

Og skulle der være en konvertering hvor fakoren fra en enhed til en anden ikke er rationel, så tror jeg bare vi må erkende at IEEE floats i et grafnetværk også ville give anledning til en upræcis konvertering.

Noget jeg ofte synes er påfaldende ved nogle af de meget tekniske opgaver/spørgsmål som eksempelvis google giver, så er det lidt som om at intervieweren er ekstremt opsat på at kandidaten død og pine skal nå frem til den løsningsmodel som intervieweren allerede har tænkt på. Det har jeg allerede oplevet ved Google.

Jeg oplevede noget lignende ved Samsung, hvor de bed mærke i at jeg havde lavet min egen quaternion bibliotek til min quadcopter balancerings software.

Deres eneste tekiske spørgsmål var så; "hvordan konverterer du så din quaternion til en rotations matrix?" hvortil svaret naturligvis er: "Det gør jeg ikke. På intet tidspunkt konverterer jeg mine quaternioner til matrikser. Jeg roterer mine vektorer direkte med quaternioner."

Jeg tror deres ingeniør-type spurgte tre gange, hvordi mine svar blev mere og mere detaljeret omkring hvorfor det ville være fjollet overhovedet at introducere rotationsmatrikser.

Jeg fik efterfølgende at vide at de ikke kunne bruge mig fordi jeg var dårlig til at svare på deres (eneste) tekniske spørgsmål.

Jeg tænker det er ærgeligt at interviewere er så stålsatte i deres løsningsmodel.

4. september 2019 kl. 21:04
Ny virus med navnet Silex ødelægger IoT-enheder

Jo jo, det er ulovligt og alt, og knægten får nok desværre en træls dom.

Men det er lige før at det burde være lovligt at "hacke" noget hvis alt man har gjort er at gætte et brugernavn og et password.

Det er lidt som at sammenligne med de der 20kr cykellåse som alle deler de samme 10 nøgler.

Er det ok at stjæle cyklen? Sikkert ikke.

Men hvad nu hvis den cykel var et omvandrende våben som hvem som helst som bare havde 10 nøgler med sig, kunne bruge til at udføre terror aktioner? Ville det så være ok hvis en 14 årig kom forbi med 10 nøgler, og gjorde cyklerne ukampdygtige? Jeg hælder nok til at det ville være at gøre samfundet en tjeneste på den lange bane.

Nu vel, ejeren af den nu ødelagte cykel ville blive sur. Og køber hun en ny dårlig cykel som også bliver ødelagt inden for en uge, så kan det være hun vil begynde at undersøge årsagen, og til sidst ville vi alle have mere sikkert udstyr, som ikke ender i de forkerte hænder.

/Daniel

28. juni 2019 kl. 00:04
Enormt forskningsprojekt konkluderer: Flere eksterne konsulenter giver bedre kode

Så ville jeg have sagt; at det var veldigt godt fundet på.

Et forhold på 1 : 22,5. Hvorfor overhovedet have den ene, lad os prøve 0 : 22,5. Hvis sammenhængen er nær linær, så må vi vel få nærmest udendelig gode løsninger (eller i hvert fald løsninger med 0 fejl) :-D

2. april 2018 kl. 12:55
Regeringen: Alle børn skal lære at kode

... før eller siden.

Og fuldstændig ligesom matematik, vil langt de fleste hellere bare lave noget andet. Men at have bare en minimal forståelse af hvordan hele vores tilværelse bliver styret, vil jeg mene er langt mere givtigt end at kunne løse en andengrads ligning.

Og ikke nok med det, så vil det på sigt blive muligt at lave nogle mere tekniske interfaces til generisk software, som i sidste ende vil gøre det muligt for brugerne at gøre langt mere komplekse handlinger end vi oftest designer interfaces til idag (på grund af at brugerne idag ofte mangler banal forståelse)

6. december 2017 kl. 23:32
En måneds arbejde klaret på ti minutter med et script: Skal du sige det til din arbejdsgiver?

Jeg kan så fortælle at det rent faktisk skér, for jeg er selv blevet fyret efter at have lavet et system på bare 3 måneder, som de regnede med ville tage et år, og at der så ville komme andre opgaver.

Og ikke nok med det, så var det stort set umuligt at få job igen, fordi nærmest ingen ville tro på den forklaring. Så ja, det kan nemt koste årevis på karrierefronten at være for effektiv.

Så jeg er desværre ikke længere i tvivl om hvad jeg ville have gjort i den situation; find et nyt job, og hold det hemmeligt indtil det er på plads.

19. juli 2017 kl. 10:44
Mand med telefon erstatter - med succes - kuldsejlet IT-system i Helsingør

Der er da seriøst nogle kindheste der skal uddeles til nogle politikere hvis jeg har forstået denne artikke rigtigt.

Altså at man er holdt helt op med at lave arbejdet, BARE fordi der ikke var et IT system til at hjælpe? Det er fandeme for vanvittigt! Og nu er der nogen der har fundet på det SMARTE simpelthen at rent faktisk lave arbejdet alligevel?

Jeg havde hele tiden troet at de mange millioner som konstant bliver spået til ikke at kunne inddrives, var på grund af manglende arbejdskraft. Altså i form af at vi allerede havde 80 personer der arbejdede på opgaverne, og derfor ikke havde ressourcer nok, og derfor ikke kan nå at inddrive det hele.

Men det lyder til nu, at de X millioner faktisk er det totale beløb, og at planen var at 0 kroner vil blive inddrevet uden et IT system, fordi nogle idioter ikke kunne tænke den tanke simpelthen at gøre deres arbejde. Det er fandeme en dyr form for dovenskab.

16. maj 2017 kl. 15:49
Lad os få noget fornuftig offentlig IT

Og så skulle der være en lille simpel portal hvor man kunne logge ind med sit dansker-id (nemid eller andet), og så kunne trække diverse certifikater som var det en slik-automat.

Der er dog så lige den hage, at det naturligvis stadig ville være muligt for idioter at sælge disse certifikater til udlandet, men det må man jo så bare få en lov omkring, at det giver 200 års fængsel, eller 12 milliarder i bøde.

22. marts 2017 kl. 14:03
Slut med phishing-forveksling: Banker får teknisk alternativ til indskannet pas i mails

... at jeg sender et foto af mit pas til nogen som helst.

Så finder jeg en anden bank. Og hvis alle banker kræver dette, jamen så må jeg jo bare få udbetalt min løn i kontanter. Hurra for anti-hvidvaskning af penge.

Men jeg skal da glædelig gå ned i banken og vise dem mit pas, for mig bekendt er det ikke et billede af mit pas, som identificerer mig, men udelukkende det fysiske pas.

Og faktisk, er min 'nemkonto' jo netop ved kun én bank, ergo er det enten min konto, eller også har jeg slet ikke en bankkonto. Hvor svært kan det være?

Det er simpelthen blevet helt vanvittigt alle de steder man skal identificere hvem man er. Bare for at have et abonnement til kontaktlinser, skal man oplyse alt, inklusiv fuld adresse, fuld navn, og CPR nummer.

De gør det meget nemt at vælge hvor man ikke vil være kunde. Jeg finder bare et andet sted. På et eller andet tidspunkt må det ende med at blive en konkurrence parameter, når der kun er én bank/optiker/whatever som ikke er fuldkommen vanvittig,

15. januar 2017 kl. 01:53
Hvordan skal vi konkurrere mod en IQ på 12.000?

Jeg er helt enig i præmissen om at disse computersystemer kommer til at lammetæve os gevaldigt, når det kommer til effektivitet og præcision.

Men både fordelen og problemet er på samme tid, netop det at de er totalt ukritiske over for den information der bliver kodet ind i dem, og netop fordi de er så smarte, vil det være nærmest umuligt for brugerne af systemerne, at gennemskue hvor og hvornår maskinernes beslutninger er baseret på fejlinformation. Og den fejlinformation kan jo være blevet injiceret i systemet af omveje.

Hvis man sætter det i kontrast med mennesker, så kan vi i almindelighed relativt hurtigt afkode hvis et andet menneske er blevet syg i hovedet, og begynder at fortælle vanvittigheder.

For maskinernes vedkommende, så kan en person, relativt hurtigt og skjult fodre dem med informationer (omprogrammere) dem til at tage andre beslutninger.

for menneskers vedkommende, kan vi ikke bare sådan lige hjernevaske hinanden hen over frokostbordet, fordi den anden person vil have en vis form for kritisk sans overfor hvad de bliver fortalt.

28. december 2016 kl. 16:11
Ro på: Det ligner phishing, men det er bare en e-mail fra Rejsekort

... også selvom det faktisk ikke var intentionen.

Vi skal ikke begynde at så tvivl om, hvorvidt emails der ligner phishing emails, rent faktisk er phishing. Det vil bare forvirre borgere til at begynde at tro at der måske kunne være tale om ægte mails, i fremtiden.

Alle modtagere af de emails fra kc-rejsekort.dk bør betrakte dem som phishing, og rapportere dem alle som phishing forsøg. Så må rejsekort.dk sku rette ind hvis de vil have borgere til at tage deres emails seriøse.

Vi skal ikke til at finde på underlige særregler. Så når Bedstemor ringer og spørger om det er phishing, så sig JA!

28. december 2016 kl. 13:28
Ransomware-angreb holder San Fransiscos transportsystem som gidsel for en halv million

... er, at det faktisk er det mildeste, succesfulde angreb.

Nu er jeg på ingen måder tilhænger af ransomware, men er det alligevel ikke lidt "heldigt" at det er dét som ser ud til at være det mest effektive, i forhold til at få organisationer til at forbedre sikkerheden?

Det er ikke svært at forestille sig et væsentlig værre angreb, som eventuelt kunne være fra en skrupelløs psykopat. isis for eksempel.

28. november 2016 kl. 19:51
Stjæl en Tesla på få timer med ondsindet wifi-netværk

ved hjælp af et stjålet brugernavn og kodeord kunne logge sig ind i en bilens hjerne og køre afsted med køretøjet

Tænk sig, hvis Version2 havde skrevet det i overskriften? Det er jo logik for perlehøns, at hvis man allerede har stjålet nøglen til en bil, så er det ret nemt at stjæle selve bilen.

Og det med at stjæle nøglen til bilen, har intet med Tesla at gøre, men alt med Android at gøre.

Hvad bliver det næste, Version2? At min bank har et sikkerheds problem, fordi at det eneste man skal bruge for at stjæle mine penge er mit kodeord og nøglekort? Eller at min fordør har et sikkerhedsproblem fordi det eneste man skal bruge for at låse den op, er nøglen?

Hvis nu bare i havde skrevet en artikel om hvor dårlig Androids sikkerhed er. Eller rettere, en artikel om hvor dårlige mobil producenter er til at opdatere deres telefoner...

26. november 2016 kl. 22:30
Halvdelen af danske unge streamer film og tv ulovligt

Mulighed for download af filmen, så jeg kan tage den med på iPad'en.

Jeg kan nærmest ikke være mere enig med Gert, i alle betraktninger.

Men den største ting, der holder mig tilbage fra at købe Netflix og Tv2Play, er deres elendige media players. Jeg er godt klar over at langt de fleste forbrugere er totalt ligeglade med de tekniske løsninger, bare de kan se på et tilfældigt halvsløjt tv hvor det er svært at se forskel på et ansigt og en halvbrændt skive toast, samt en lydgengivelse hvor man ikke kan høre forskel på jazz og dubstep.

Med DR's programmer har jeg da trods alt en mulighed for at hente deres programmer ned, gennem deres podcast concept, og min egen podcast downloader. Og har derfor mulighed for at afspille det hvor og hvornår end det skal være.

Hvis TV2Play lavede noget der bare lignede, ville jeg købe det med det samme, og lige sådan med Netflix

22. november 2016 kl. 12:11
Når Tor ikke er godt nok: Hvordan ville du sikre din anonymitet på nettet?

Jeg synes lige jeg får lyst til at nævne noget som der ud til at være helt glemt, i scenariet med Thomas' osteklokke. Og det er tidsaspektet.

For dybest set handler det ikke om hvordan danmark ser ud idag, eller rettere hvem der har dine data idag. Det handler i mindst lige så høj grad om hvem der kunne have det om, 5-10 år.

Og så bliver spørgsmålet altid, "Jammen hvad skulle de da kunne bruge mine data til?". Og svaret er altid "Det ved jeg ikke. Og det er netop det der er det største problem".

Alternativt kan man jo prøve denne test jeg lige har fundet på: Giv din telefon, med alle dine emails, sms'er, kalender, facebook, twitter, alt; til din bedste ven/veninde. Efter du er færdig med det, og så en måned senere, så kan du jo overveje om du så vil prøve det samme med den absolut værste person du kender. Det er i hvert fald en nem måde at få nogle lette svar på spørgsmålet "hvad kan man bruge mine data til."

17. november 2016 kl. 15:14
AI-algoritme gættede på Trump - har nu ramt rigtigt fire præsidentvalg i træk

Altså kan man lave 16 "algoritmer" der "gætter" de næste 4 valg (forudsat at der er 2 kandidater på spil), og det kan så garanteres at en af de 16 algoritmer vil gætte rigtigt hver gang.

Er det noget at råbe hurra for? Nej. Og mine 16 algoritmer behøver ikke engang 20 millioner data inputs.

Jeg siger ikke at Inderens system er ubrugeligt. Men nyhedsværdien er godt nok ufattelig tynd. Man skulle næsten tro at nogen var interesseret i noget reklame...

Hvad med at han prøvede at forudsige den næste danske regering, og så tager vi en opfølger på hvor smart den AI virkelig er :-)

9. november 2016 kl. 20:03
Kør C++ og C i browseren: WebAssembly er klar til test hos webudviklere

Jeg kan ikke undgå, at få tanken, at browseren "overtager" computeren, og bliver til OS'et. Altså, det eneste OS, som bare ender med at køre alle applikationer, på alt consumer hardware.

Vi er der jo næsten allerede, lige på nær de mest krævende applikationer.

Så, i sidste ende, måske mere end bare en JS erstatning?

1. november 2016 kl. 23:08
? + ? = fanget af Facebook-matematikfælden: Du er regnestykket

Måske er det bare mig, men det mest interessante ved alt dette, er at de unicode "emojis" har indlejrede farver som totalt tilsidesætter den egentlige font farve.

Det er helt nyt for mig.

Kan ikke lige gennemskue om jeg synes det er fedt eller skidt, men det er i hvert fald interessant.

13. oktober 2016 kl. 01:03
Skudsekund gør nedtælling til nytåret ét sekund længere

Lige nu er der kun 17 sekunders forskel mellem GPS og UTC tid

De seneste 44 år, har vi totalt set korrigeret med 36 skud sekunder, alle i positiv retning. Hvis den trend fortsætter, i omtrent 2200 år, så vil vi til den tid, sammenlagt, have korrigeret for ca. 30 minutters forskydning.

[...] så tror jeg der er nogen der tager vare på problemet til den tid.

<Indsæt passende kommentar om løsningsmodellen: "Overlad lorten til den næste!">

10. oktober 2016 kl. 16:07
Skudsekund gør nedtælling til nytåret ét sekund længere

Tobias, hvor meget bøvl har du egentligt lige haft med skud sekunder? Langt de fleste lever i lykkelig uvidenhed om deres eksistens, og det er jo perfekt.

Så er der et fåtal af os, for hvem de helt rigtige millisekunder er meget vigtige, og vi bruger nok mest GPS tid, men skal dog alligevel omregne tiderne til noget alle andre kan forholde sig til (civil tid). Og der er det altså alligevel smart, at datoerne (også om 10000) år, er nogenlunde aligned mellem GPS tid og civil tid, netop så langt de fleste folk fortsat kan leve i lykkelig uvidenhed.

10. oktober 2016 kl. 14:08