Mikkel Jev

DSB i kæmpeudbud: Vil bruge 186 millioner kr. på app-udvikling

Tænker man, at projektet var startet for 8 år siden i 2008 havde man lavet apps til Nokia, Blackberry, Windows Phone, Iphone og Android. De tre første ville være skrottet allerede (selv om de burde vedligeholdes for de få som stadig bruger deres gamle telefon) og de to sidste ville eksistere i alverdens versioner, som løbende skulle vedligeholdes og opfateres (med mindre man beslutter kun at supportere de nyeste versioner hvilket ikke ville give meget mening). Det kunne være interessant, at høre strategien for de næste 8 år. Forventer man at brugerne løbende skifter telefon model for at kunne bruge appen eller har man planer om at supportere samtlige platforme (både HW og OS) - inklusive de nye som sikkert vil dukke op indenfor de næste 8 år ?

26. august 2016 kl. 22:47
Russisk efterretningstjeneste: Vi kan overvåge al kommunikation på sociale netværk

sandt?

Sikkert ikke. I så fald ville der ikke være grund til at reklamere med det. Det er også en underlig trussel: "Hvis i ikke giver os en bagdør har vi alligevel en".

31. juli 2016 kl. 17:52
EU pønser på register over Bitcoin-brugere

Med dette vil eventuelle kriminelle finde andre metoder og det eneste man så har er et stort register over lovlydige borgere.

Men det skal man så nok også finde anvendelse for når man nu alligevel har det - jeg tror f.eks at SKAT vil elske det!

27. juli 2016 kl. 21:07
EU pønser på register over Bitcoin-brugere

Hvis jeg ellers har forstået et decentraliseret system som bitcoin korrekt er hele fidusen, at det ikke (ihvertfald ikke unden videre) lader sig kontrollere samt at det er svært - og måske umuligt - at bestemme identiteten på en given bruger ? Hvis man relativt nemt kunne afsløre identiteten på en bitcoin bruger, så vidste man nok nu hvem, som gemmer sig bag "Satoshi Nakamoto" ?

Citat: "Alternativt vil Bitcoin-børser med videre kunne tvinges til at kræve identifikation fra brugere, så mistænkelig aktivitet kan spores."

Ja, men mon ikke det let kan omgås ? Man kan næppe kontrollere bitcoin børser over hele kloden. Desuden fungerer systemet vel glimrende uden disse børser ?

27. juli 2016 kl. 20:49
Ukrypterede CD'er med sundhedsdata på fem millioner danskere havnede hos kinesisk firma

Men vi vidste jo alle, at sådan noget ville ske en eller anden dag. Uacceptabelt håndtering af personlig data har jo aldrig fået konsekvenser når det er staten, som er "hovedpersonen" - og i dette tilfælde får det jo heller ingen konsekvenser.

En tanke: Kan de berørte - dvs. det meste af danmarks befolkning - mon sagsøge SSI for at udlevere personlig data til 3. part ?

Det ville være passende, at der snart er nogle som får en over fingerne i sådan en sag, så det kan danne præcedens til de fremtidige sager, som vi med garanti vil få at se.

20. juli 2016 kl. 20:46
Efter en reklame i dit feed vil Facebook tracke dig helt hen i den fysiske butik

Ville det ikke være "bedre" (for facebook altså - og værre for forbrugeren selvfølgelig) hvis facebook overvåger hvilke butikker man besøger ofte og så viser reklamer derfra ?

19. juni 2016 kl. 20:08
Socialdemokraterne støtter Søren Pinds hjemmeside-blokering

Hver gang jeg hører navnet "Søren Pind" nævnt, kommer jeg til at tænke på 1984.

6. juni 2016 kl. 23:40
Dansk studerende offentliggør 70.000 brugere af datingsite

Det Kongelige Bibliotek og Statsbiblioteket høster også helt lovligt disse oplysninger på nettet og gemmer dem for evigt. Påskuddet de har opfundet til lejligheden hedder "varetagelse af kulturarven". Det har mindst stået på siden 2008. Link her.

På siden står der bla.

"Det er "dybt problematisk og bekymrende", at staten har adgang til alle brugernavne og kodeord på danske internetsider og registrerer alt fra kærlighedserklæringer og profilbilleder på datingportaler til børns indlæg på den populære arto.dk."

Hvordan skal det forstås, at staten "har adgang til alle brugernavne og kodeord på danske internetsider" ?!

17. maj 2016 kl. 20:08
Dansk studerende offentliggør 70.000 brugere af datingsite

Ser man under Terms & Conditions hos Okcupid står der følgende:

THE CONTENTS OF THIS WEBSITE ARE PROTECTED BY COPYRIGHT AND MAY NOT BE COPIED OR OTHERWISE REPRODUCED WITHOUT HUMOR RAINBOW’S WRITTEN PERMISSION EXCEPT AS EXPRESSLY SET FORTH ABOVE. USERS MAY NOT PUBLISH OR CREATE DERIVATIVE WORKS FROM THE CONTENTS OF THIS WEBSITE FOR ANY PUBLIC OR COMMERCIAL PURPOSES.

Så der kan da ikke være helt lovligt hvad de har gjort ?

14. maj 2016 kl. 22:40
Forsvarets Efterretningstjeneste søger blackhat-hackere

Steganografi :)

16. marts 2016 kl. 21:57
It-chef i DSB: Kun én medarbejder har adgang til omstridt billeddatabase fra grænsekontrol

har adgang til disse data, men hvis svenskerne spørger ind til en person, der har mistet sin ID på turen til Sverige - og bliver opdaget - må DSB jo dokumentere sin uskyld, og dermed sende fortroelige data om en dansk borger til en udenlandsk statsmagt. Det lyder ikke særlig data-lovligt, med mindre DSB er i besiddelse af en samtykkeerklæring fra den skødesløse borger, som dermed, ved at sige "Nej", kan påføre DSB en klækkelig bøde.
En temmelig pillen situation med sjove juridiske detailler.

Jeg kiggede lidt i persondataloven. Skal nedenstående forstås sådan, at man faktisk kan nægte, at dsb udleverer oplysningerne til Sverige ?

§ 35. Den registrerede kan til enhver tid over for den dataansvarlige gøre indsigelse mod, at oplysninger om vedkommende gøres til genstand for behandling.

Stk. 2. Hvis indsigelsen efter stk. 1 er berettiget, må behandlingen ikke længere omfatte de pågældende oplysninger.

§ 36. Fremsætter en forbruger indsigelse herimod, må en virksomhed ikke videregive oplysninger om den pågældende til en anden virksomhed med henblik på markedsføring eller anvende oplysningerne på vegne af en anden virksomhed i dette øjemed.

6. januar 2016 kl. 20:12
DSB: Vi sletter billeder fra grænsekontrol i smartphones og gemmer kun på sikre servere

Bevares, det er en sjov formulering, men husk på at artiklen næppe er it-chefens udtalelse verbatim. Med hensyn til artiklen som hele, lyder det lidt som en træden vande i et forsøg på ikke fortale sig.

Det har du helt ret i. Min pointe var bare, at i sager som denne burde man kunne forvente at få en lidt mere seriøs beskrivelse af det "sikre" system. Men den kan selvfølgelig være blevet fordrejet af journalisten. Jeg synes bare, at vi har set det et antal gange efterhånden (Rejsekort, NemId) at vi kan være helt rolige mht. sikkerheden og mere end det kan vi ikke få at vide.

5. januar 2016 kl. 21:00
DSB: Vi sletter billeder fra grænsekontrol i smartphones og gemmer kun på sikre servere

Når der så tillægges at data har være lagt på en server der på det nærmeste var frit tilgængelig fra internettet, men nu er helt afskåret fra internettet (hvordan kommer data så overhovedet ind?) får ført våset op i episke højder:

I princippet kan det vel lade sig gøre at undgå internettet ved at sende billedet som MMS/SMS. Men jeg tvivler nu på at de har tænkt så langt - specielt når han kommer med følgende udtalelse: "Det var kun vores operationsmanager, der kunne logge ind på den. Men det er stadig sådan, at hvis man vil have det endnu mere sikkert – og vi har trods alt vurderet, at den første løsning var sikker nok – så kan man lægge endnu et lag ovenpå."

5. januar 2016 kl. 20:51
DSB: Vi sletter billeder fra grænsekontrol i smartphones og gemmer kun på sikre servere

I følgende artikel:http://www.dr.dk/nyheder/indland/dsb-lukker-netadgang-til-server-med-passagerers-pas-og-koerekort

Siger it-chef i DSB bla.:

"Herfra sendes billederne af togpassagernes id til serveren over mobilnettet i krypteret form. Hvilken form for kryptering, der er tale om, kan Martin Börjesson dog ikke sige.

  • Vi bruger den kryptering, som er normal for det her. Det er ikke nogen kryptering, som jeg har detaljer på, men det er en kryptering, som vores it-sikkerhedsafdeling og en uvildig tredjepart har vurderet svarer til de krav, vi stiller."

Så DSB vælger altså at bruge et system, som de ikke kender detaljerne omkring ?

Og så kan jeg iøvrigt også godt lide hans kommentar: "Telefonen har ingen indbygget hukommelse og gemmer derfor kun billederne i telefonens ram."

5. januar 2016 kl. 19:52