Bo AA

Kaos på dansk vaccine-booking: Køen er gået i stå

Det kan jo være mange ting der er galt udover en performance-relateret flaskehals. :) De tal er i sig selv ingenting for selv beskedent hardware. Forestiller mig at det er et komplekst system med kommunikation imellem mange forskellige systemer (som offentlige systemer ofte er), så det kan nok skyldes et utal af ting. :)

7. maj 2021 kl. 11:03
Routing-fejl sendte Nem-login til tælling i 17 timer: Borgere kunne ikke få corona-svar

Kunne man ikke have rullet ændringen tilbage hurtigere og derved undgået 17 timers nedetid? 17 timer er lang tid. Hvis man har en klar proces for at rulle ændringen tilbage, burde et så kritisk system vel ikke være nede så længe?

5. januar 2021 kl. 13:20
Youtube lukker ned for al dansk musik: Kan ikke blive enig med Koda

Der røg 75% af min playliste, selvom der stort set ingen danske sange er på den. Det er jo helt vanvittigt så mange videoer der er forsvundet, og altså ikke bare musikvideoer.

Jeg kan hverken lide Google eller KODA, men find nu bare en løsning i stedet for at tage alle brugerne som gidsler. Indtil da må jeg bruge VPN, da det er en IP blokering, og videoerne virker fint fra udenlandske IP'er.

1. august 2020 kl. 20:50
Vue 3 er hurtigere og mindre

Det er værd at bemærke at der kun er tale om en release candidate, og at release 3.0.0 først kommer engang i næste måned.

22. juli 2020 kl. 13:42
DMI har mistet 413.000 månedlige brugere: Hjemmeside får skylden

Jeg var selv virkelig frustreret i starten, fordi det var nærmest umuligt at finde basale ting - og jeg er på ingen måde en vejrnørd. Jeg måtte alligevel opgive at finde ting som jeg var vant til at bruge fra det gamle website. Jeg vil dog sige, at jeg efterhånden har vænnet mig til den nye side, og bruger den også i dag. Synes faktisk den fungerer ganske fint til mine beskedne behov. Når det er sagt, kan man ikke forvente at folk bruger 20 minutter på at søge med lys og lygte efter den information de skal bruge. Folk har meget lidt tålmodighed på nettet (mig selv inklusiv), så de smutter længe før.

Jeg ved godt at man kørte en offentlig beta af det nye design før det blev det primære design, men blev det så også lige testet godt nok? Det var en opt-in beta, så spørgsmålet er hvor mange der rent faktisk testede det. Kunne man have kørt en split test på reelle besøgende efter den indledende beta test, for på den måde at teste sitet på flere brugere? Når der er så udbredt utilfredshed blandt brugerne, tyder det jo på at man ikke har testet bredt nok ifht. usability. Så hvem end der har været ansvarlig for at teste brugertilfredsheden inden launch... det må være en ommer!

14. juli 2020 kl. 13:04
JSON i MySQL - en god idé?

Som det er blevet foreslået et par gange, vil Elasticsearch være et rigtig fint valg, dog primært som en hosted løsning (selv at drifte Elasticsearch er ikke nemt). Dog har jeg selv meget erfaring med ES, så det er måske ikke ligeså oplagt hvis man ikke har og bare hurtigt skal have noget til at virke. Et nok nemmere alternativ kunne være Postgres, som har fin JSON understøttelse. Har ikke selv erfaring med MongoDB, men tænker det også lyder som et fint bud.

10. juni 2020 kl. 13:22
Usikkert dansk plugin: 20.000 danske webshops lader kunders kortdata køre gennem egne servere

Bare wow. Man skal holde sig langt væk fra at håndtere betalingsoplysninger hvis man er amatør og ikke mestrer de mest basale færdigheder inden for sikkerhed.

16. marts 2020 kl. 16:51
Fra pornosøgninger til Facebook-vaner: Gratis antivirusprogram afsløret i at sælge kunders browserdata

Gad vide om det er lovligt ifht. GDPR, eller om de har fået nogle dyre advokater til at skrive sig ud af det i nogle betingelser. Om ikke andet synes jeg at det burde være ulovligt.

29. januar 2020 kl. 15:22
Google kritiseres for nyt design: Søgeresultater og annoncer ser for ens ud

Har selv tænkt over at der er alt for lidt forskel. Syntes det fungerede fint før opdateringen, men nu ser det hele ens ud medmindre man kigger godt efter.

27. januar 2020 kl. 14:57
V2’s emneords-spåkone går serverless

Det er AWS SAM som benytter CloudFormation templates. Serverless funktionen kører på Lambda med API Gateway foran. ?

22. oktober 2019 kl. 16:28
Script får V2's skygge-server på benene igen efter nedbrud

Udover alternativerne som er nævnt i andre kommentarer (Puppet, Ansible, osv.), kunne det også gøres med AWS services såsom CloudFormation. Dog er alle disse måske en anelse komplekse, hvis man ikke er erfaren udvikler, og bare skal have noget i luften ASAP.

Et lettere alternativ vil være EC2 user data scripts (hvis altså det er ligemeget at have en cross-cloud løsning):

https://docs.aws.amazon.com/AWSEC2/latest/UserGuide/user-data.html

Ikke den bedste løsning, men den er til at forholde sig til, hvis man skal have noget kørende til små hobby projekter eller lignende. ?

31. august 2019 kl. 11:00
Udvikler vild med C#: Ingen grund til at kode i Java nogensinde igen

Wow, sikke en omgang vrøvl. Jeg kommenterer meget sjældent på nyheder, men det her er da noget af det værste vrøvl jeg længe har læst!

Det er jo ikke Java's skyld at nogle ikke kan lide Eclipse. Jeg er heller ikke selv fan. Derfor tog det mig også ganske få minutter at finde ud af, at IntelliJ er meget udbredt og fungerer ekstremt godt. Helt ærligt, er det for meget at forlange, at man bruger to minutter på at lave en Google søgning, når man skal lære et nyt programmeringssprog?

Jeg har selv kodet i Python, PHP, Java, C#, og C++. Jeg har haft hovedpiner ved at lære dem allesammen, på den ene eller anden måde. Er det ikke bare præmissen når man skal lære en ny måde at gøre tingene på, og ikke kan gøre som man plejer? Det kan let give en uge med hovedpine og frustrationer, men det forventer jeg når jeg skal lære et nyt programmeringssprog, framework, udviklingsværkøjer, osv. på samme tid.

Det lyder mest af alt bare som et surt opstød efter en dårlige uge med opsætning af et Java miljø. Jovist, det kan sagtens være at værktøjer til .NET er nemmere at integrere med hinanden, men at tingene "ikke virker" og at Java er dødt...

Helt ærligt, tag dig sammen kammerat. Det lyder jo som kommentarer fra en 15-årig fanboy. Folk er forskellige, folk har forskellige præferencer, ting gøres forskelligt, osv.

Jøses, altså.

16. august 2019 kl. 17:03
Tjeneste til anonymiseret domæneregistrering: Vi ejer domænet

Nu er det jo godt nok ved at være et halvt år siden... Artiklen fra TorrentFreak er fra april, så det er måske liiiige sent nok at skrive om det nu.

15. september 2017 kl. 22:00
Anonymous-script giver 'vildt unøjagtige' Twitter-anmeldelser af påståede ISIS-konti

Fandt dette script for 10 dage siden vil jeg tro. Ved ikke om det lige er det script, de bruger, men primitivt er det da i hvert fald... http://pastebin.com/tRv0jSfu

1. december 2015 kl. 18:30