Jesper Kristensen

Nye krav til kodeord i Uni-Login møder kritik: »I virkeligheden er det ikke sikkerhed – det ligner bare sikkerhed«

Min søn har endnu ikke brugt IT i undervisningen - heldigvis vil jeg næsten sige. Jeg er ikke overbevist om, at det er specielt gavnligt for undervisningen at udlevere "devices" så tidligt. Ja elever lærer noget generelt om brugen af IT, men samtidigt kan det være et enormt distraherende ovenpå den egentlige læring.

Derudover er youtube og andre ting vildt fristende (vi snakker børn mellem 5 og 8 år og selv vi voksne dyrker overspringshandlinger som aldrig før).

Desværre har der været en tendens til, at IT per automatik er bedre end papir/blyant/tavle, så det er nok korrekt, at nogle skoler bruger devices fra 0. klasse.

8. januar 2020 kl. 12:05
Nye krav til kodeord i Uni-Login møder kritik: »I virkeligheden er det ikke sikkerhed – det ligner bare sikkerhed«

Man kan jo også spørge sig selv om det er bydende nødvendigt, at elever på ned til 5 år overhovedet skal have adgang til Aula? Hvad er det præcist en 5-årig skal bruge det til hvor forælderens adgang ikke er nok?

Jeg er med på, at trivselsundersøgelser bliver kørt denne vej, men det må vi så græde tørre tårer over bliver tvunget til at være anonymt i de små klasser i det mindste...

Min egen søn går nu i 1. klasse og har brugt uni-C login en eneste gang - til en trivselsmåling jeg desværre ikke nåede at forhindre.

8. januar 2020 kl. 08:53
Flere trusler udsendt via Aula-konti

Vi fik udleveret en seddel af skolen med brugernavn/pw samt besked på, at vores barn skulle øve sig i at huske det.

  • Jeg gætter på skolen stadig har en kopi, såfremt det glemmes (6-7 årige og voksne kan have svært ved at huske en 8-cifret abritrært sammensat kode af bostaver og tal). Det er jo smart til når der skal laves fx trivselsundersøgelser.

Jeg har selvsagt lavet password om og pt. er det kun mig der kender det, men på et tidspunkt bliver det nok desværre nødvendigt, at videregive det til min søn så han kan følge undervisningen m.v.

20. november 2019 kl. 14:04
Undervisningsministeriet fjerner mulighed for anonym trivselsmåling

Hvordan foregår det overhovedet rent praktisk i de små klasser? De har vel ikke kendskab til egne uni-logins og kan næppe læse i fx 0. klasse?

Jeg har et barn i 0. og kommer nok nemmest omkring det ved simpelthen** ikke** at give ham en lap papir med uni-login informationer.

23. januar 2019 kl. 15:44
EG og Netcompany samarbejder for at undgå ny skandale med offentlig it

Lidt sjovt billede man vælger at ligge på nyheden, eller har EG og Netcompany skiftet logo? :-)

30. juni 2017 kl. 08:47
Nasa savner Fortran-programmører til at holde Voyager-sonder i live

Hvis ikke, giver det da "offshore" en lidt anden betydning - måske er off-planet det nye sort :-)

3. november 2015 kl. 09:07