Dan Riis

Patient døde efter mangelfuld behandling: Medicin forsvandt i Sundhedsplatformen

Det lyder som om det er første gang man skal taget et nyt it system i brug.

Uden at jeg har viden, så virker det som om, at systemet er blevet taget i brug uden at være gennemtestet af nogle beta testere. Det har været i medierne flere gange at der er problemer med det.

En af vores bekendte er læge, og hun er ved at rive håret af sig selv pga det nye system. Hun ryster på hovedet over det fordi det påvirker hendes arbejde på en negativ måde. Både massive besparelser og ny det nye it system har fået hende til at søge nyt arbejde, og det er da træls når dygtige læger begynder, at tænke i de baner.

21. september 2018 kl. 10:05
WHO klassificerer afhængighed af computerspil som sygdom

Man kan blive afhængig af stort set alt - selvfølgelig også af gaming.

Arbejder selv i en eSport til dagligt hvor vi prøver at lærer børnene at have et sundt forhold til gaming, men har vi ikke forældrene med så er det op ad bakke.

Idag bliver selv små børn sat med en iPad - en fantastisk barnepige og en god solid start på at blive afhængig hvis man ikke har en god solid dagsorden og opdragelse som forældre.

20. juni 2018 kl. 07:48
Apple undskylder, at telefonen bliver langsommere: Sætter prisen ned på iPhone-batterier

Jeg arbejder i en fritidsklub til hverdag og det er tankevækkende at børnene kun kommer 1 gang om året og brokker sig helt vildt over at deres iPhones er blevet sindssyg langsom og batterierne er blevet dårligere og det er når de opdatere deres telefoner lige når Apple udsender en stor IOS update. De kommer ikke løbende - batterierne bliver åbenbart pludselig meget ringe netop denne dag og softwaren neddrosler hastigheden.

Jeg mærkede det selv med min 6+ som bestemt ikke havde gavn af en den sidste update og derfor røg den og så til salg da jeg ikke magtede at løbe fra kontakt til kontakt.

29. december 2017 kl. 20:51
Kommission skal kulegrave EFI-skandalens 15 år lange forløb

Så man bruger en masse penge på at placere et ansvar? Hvorfor? Ingen bliver jo stillet til ansvar nogensinde og får sikkert en god bonus og et klap på skulderen istedet. Respektløs omgang med borgernes penge.

14. september 2017 kl. 08:12
Big Data skal på folkeskoler udpege årsag til mistrivsel blandt børn

Lad mig komme med et par analoge bud på hvorfor børnene ikke trives:

  1. Skolereformen har næppe givet meget godt med sig. Min datter er hårdt ramt af den, og hun har aldrig klaget mere end nu over mange i klassen, vikarer, lange dage, sure lærer.
  2. Inklusion har næppe givet de udfordret børn bedre vilkår. Nu slippes de løs i alm klasser og skaber en masse uro for både sig selv og klassen.
  3. Mangel på disciplin - mange curling forældre mener det er skolernes ansvar mens skolerne mener det er forældrendes ansvar at lære børnene respekt og disciplin - jeg er nok mest tilhænger af den sidste.
  4. Uden at jeg har belæg for det - jeg arbejder selv med unge til hver dag - men jeg kunne forestille mig, at personalet bliver bombet med ligegyldige statistik arbejde som giver grundlag for denne artikel.
  5. Når man skære i budgetterne år efter år går det ud over børnene.

Forslag til løsning: Kig på hvad de gør i udlandet: http://politiken.dk/debat/profiler/Jan_Andreasen/art5615187/Her-er-8-grunde-til-at-vi-bør-kopiere-den-finske-skolemodel

Vi er sgu ved at køre skolevæsenet i sæk som med PostNord og Skat - forskellen er bare, at det er vores unge der skal drive landet videre og de har ikke de bedste betingelser - efterhånden er det som om at det skal være så dårligt som muligt.

Puha - det var dagens sure opstød - men jeg får sgu røde knopper af sådanne "tiltag" - brug pengene på BØRNENE istedet :-)

19. april 2017 kl. 12:00
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Jo det har jeg, jeg kan bare ikke høre nogen forskel men dette betyder ikke at der ikke er en forskel, det kan jo være jeg bare har dårlig hørelse. Jeg kunne ofte heller ikke høre de problemer der var ved de første digitale mixerpulte som efter sigende forvrængede lyden når mikrofoninput fra klassiske instrumenter skulle mixes.</p>
<p>Det er for pokker netop derfor jeg ikke bruger mine egne evner, eller mangel på samme, til at påstå at der ikke er forskel. Blindtest viser gang på gang at der ikke er nogen der kan høre forskel på en høj kvalitets MP3 og en CD/WAV. Hvis du fastholder at der er forskel, så vis mig en dobbeltblindtest hvor de har haft succes med at høre forskel.</p>
<p>

Tager jeg en Pink Floyd CD (som er indspillet rigtig godt) - Ripper den i høj MP3 kvalitet og afspiller den via vores AppleTV som er sat til anlægget og sammenligner den med CD i vores nu 14 år gamle 13.000 kr dyre CD afspiller - så kan selv min kone høre forskel.

Jeg er fuldstændig ligeglad med blindtests og tal. Den gode lyd om det er CD, 24it/192khz eller LP - så dødede det da MP3 overtog verden - længere er den bare ikke. Idag gider langt de fleste pladeselskaber ikke, at bruge for meget krudt på gode indspilninger - de optimere det efter MP3. Og hvorfor ikke? 99% af alle hjem har ikke kvalitets anlæg mere. De har Sonos som det fedeste.

Nå nu kom jeg i en debat alligevel. Jeg aner faktisk ikke hvorfor jeg gider - det er som at overbevise Apple nørderne, at der findes andet end Apple (og ja jeg har selv hele hjemmet fyldt med Apple) her i verden der er bedre.

Så over and out her fra og forsat god weekend :-)

2. april 2017 kl. 18:05
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Men har du taget testen ?

Hvis den er til mig: Nej - jeg kan ikke høre forskel på min iMac. Så skal det op på mit store anlæg - som ikke er så stort som det var før i tiden (inden jeg fik børn). Her havde jeg anlæg for over 150.000 kr - der ville jeg gerne tage testens - uden om PC/Mac/lydkort.

2. april 2017 kl. 17:51
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Jamen jeg tager med glæde testen men hvad er pointen med det? Jeg påstår ikke at jeg kan høre forskel, hvilket testen (den første) også klart viser, 2/6. 3 af sangene var jeg ikke i tvivl om hvilket der var den dårligste, men kunne ikke høre forskel på 320 og wav.</p>
<p>Men hvad skal det gøre godt for? Jeg har ikke et super setup men et gaming headset. Jeg har tidligere prøvet lign. test med bedre udstyr og det ender også med at være rent gæt fra min side.</p>
<p>Analog vs. digital kan jeg ikke udtale mig om, jeg kan normalt ikke høre forskel men jeg har set dobbeltblind tests der giver sejren til analog, så den påstand vil jeg da absolut ikke udelukke.</p>
<p>Det store spørgsmål er, hvis HiFi entusiaster kan høre forskel, hvorfor forsvinder den evne så når de deltager i kontrollerede forsøg? Det er da definitionen på hokus pokus?

Thomas: Du har virkelig aldrig hørt et ordentlig anlæg med en ordentlig indspilning vel? Det lyder ikke sådan.

Der er vel en grund til at de store anlæg dødede og det samme med butikkerne som sælger hifi i den bedre kvalitet. En ægte hifi anlæg formidler musikken - både på den gode og dårlige måde. Den dårlige er at det ikke lyder bedre end kilden - er det MP3 kan jeg lov dig for, at lyden er flad, mens en kvalitets indspilning næsten lyder som om det er indspillet i surround. Lukker man øjenene kan du pludselig ikke bestemmer hvor højtalerne står - det er stereo perspektiv og dybde i lydbilledet. Det kan et ægte hifi anlæg skabe. Så da MP3 overtog verden - tror du så folk klappede i deres hænder over det - måske ungdommen der nu kunne ulovligt hente musikken ned i stride strømme og fylde 1000vis af musik numre på deres iPods - op i røven med kvaliteten for det var kvantiteten som betød noget nu. Så ja der røg nok rigtig mange kunder i svinget når de hørte deres MP3 på et ordentligt anlæg. Idag er det bare blevet hverdag. Folk lever fint med det og har glemt hvordan ægte hifi lyder - dem der tjener pengene på det griner hele vejen ned i banken mens de rigtige musikkere nok sidder lidt tilbage som os gamle røvhuller der lever i fortiden - hvad skete der med lydkvaliteten?

2. april 2017 kl. 17:47
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Men hvor Sonos1 højtalerne, kan gemmes diskret, da de kun skal bruge et strømkabel, så det ikke så nemt med store gulvhøjtalerer, der skal have to tykke kabler trykket fra forstærkeren</p>
<p>og selv om gulvhøjtalerne lyder utroligt meget bedre, selv om man afspiller samme musikstykke, så er gulvhøjtalerne bare ikke på mode</p>
<p>LP, til gengæld kan jeg kun se nostalgisk grund til af lytte til

Så du har en forventning at en ny Fiat 500 kan køre ligeså godt og hurtigt som en BMW? Det er her hvor den hopper af for os hifi nørder.

Ja det er ikke på mode mere at have et stort anlæg stående længere som det var for 20 år siden. Der var det fedt at have et par JBL Ti5000 stående med et par monoblokke. Uden at jeg vil hakke på kvinderne, men det er nok mest deres skyld, at det er endt sådan. Min bror arbejder hos System Audio og har gjort det i mange år. De lever idag fordi de fattede at deres højtalere skal være kvindevenlige, ellers taber vi mænd den kamp hver gang :-) Idag må anlæg bare ikke være synligt. Jeg har heldigvis en kone som elsker store anlæg, men hun er også ret unik i vores omgangskreds og tilhøre sikkert også et meget lille mindretal der ikke har noget imod at et anlæg kan ses.

Jeg tror simpelthen ikke at i forstår hvad jeg mener.

På et Sonos anlæg er der ingen der kan høre forskel - om det er MP3 128 kb eller en CD - det kan ikke leverer en lydkvalitet der gør man kan høre forskel - ting som dybde og lydbillede er en by i Rusland med denne type anlæg.

Bente snakker om sit Logitec G 933 som hun har svært ved at høre forskel - ja det kan jeg godt forstå. Det er et gamer headset. Jeg røg selv i med det da jeg skulle købe nogle nye headsets til vores eSport på arbejdet. Der var tilbud på Steelseries Arctis gamer headsets og alle reviews roser dem for den utrolige lydkvalitet - jeg fik et chok da jeg prøvede dem. Selv mine AEG hovedetelefoner til hifi til lavere pris spiller markant bedre.

Sidder du foran en pc/mac og laver disse tests med et par headsets i gamer kvalitet istedet for et par Denon headsets til 2-3000 kr som kører igennem et godt hifi anlæg - ja så kan jeg godt forstå det - så kan jeg hellere ikke høre forskel.

Jer som ikke er overbevist - find en lokal ægte hifi pusher. Få ham/hende til at spille et godt indspillet musik nummer på et kvalitets anlæg i 25-50.000 krs klassen med en CD eller endnu bedre pladespiller og gå så hjem og spil det samme på jeres anlæg/pc/mac - kan du stadigvæk ikke høre forskel - jamen så er det jo som det skal være. Kan du høre forskel som vi er rigtige mange der kan - så kan det være at der åbner sig en ny verden for hvordan musik faktisk kan lyde og hvordan (i hvert fald i følge nogle af de store musikere) musikeren har ønsket at musikken skulle lyde.

Hvad jeg hellere ikke forstår er hvorfor folk forsvare MP3 når teknikken idag tilbyder langt, langt bedre lyd. Vi ser det samme på streaming af film - folk synes at Netflix har så fantastisk billede - jeg kommer også i modvind her, for jeg forestrækker en god BD disk med tilhørende god lyd, men jeg er også kræsen.

2. april 2017 kl. 17:30
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Tager du pis på mig Dave?</p>
<p>Forkastning af vigtigheden ved kontrollerede tests på et ingeniør forum?
Accept af anekdotisk bevisførelse på et ingeniør forum?</p>
<p>Data viser det helt tydeligt, selv de, efter dit udsagn, lydentusiaster som har en trænet hørelse kan ikke kende forskel når først testen kun afhænger af deres hørelse. Hvis en CD lyder bedre end en MP3 i fornuftig kvalitet, hvorfor kan de så ikke høre forskel selv når de får lov til at vælge udstyret selv?</p>
<p>Jeg nægter på intet tidspunkt at der findes MP3 filer der simpelthen er for lav kvalitet. Jeg er også helt med på at en CD og en dårlig MP3 kan være umulige at skelne fra hinanden hvis dit setup er højtaleren fra din iPhone men at selvsamme filer sagtens kan lyde forskelligt på ordentligt udstyr.</p>
<p>Det ændre ikke en skid ved at når du når op på en fornuftig MP3 kvalitet kan selv lydentusiaster, med ordentligt udstyr, ikke høre forskel med mindre de ved hvad der afspilles. Det her er ikke nyt eller underligt, bias er et kendt fænomen, som sagt findes det for HiFi, for vinsmagning, for gourmet mad for alt muligt. Hvis et menneske tror at vinen er dyr smager den bedre end den vin de får at vide er billig. Hvis en lydentusiast ved at det er en CD vil den lyde bedre end en MP3.</p>
<p>Jeg er chokeret over at i begge forkaster nogen af grundpillerne i den moderne videnskab. Samtlige af de 5 muligheder som Dan Riis lister, antager at der er en hørbar forskel og det skal vi så acceptere som sandhed på trods af alle de undersøgelser der kategorisk viser det modsatte? 1. april?

Det er sgu nok fordi jeg er hifi nørd. Jeg har lavet mange tests igennem årene. Også blindtests med mine venner. Fakta er at MP3 lyder ok til stort set alle. Os ægte hifi nørder KAN høre forskel, for en ting som folk glemmer helt i denne debat er nemlig noget af det vigtigste for os nørder: stereo perspektiv, dybde og dynamik i lydbilledet - og det er her hvor MP3 falder helt igennem hver gang. MP3 har bare ikke det samme lydbillede som en rigtig god indspillet CD/LP med det rette udstyr har.

Det er en tabt debat for mig. Jeg er en af de sidste dinosaurs som kan trække lidt på skulderen over at kvalitet er ved at være en by i Rusland fordi vi har en generation der er opvokset med den nu og er fuldstændig ligeglade. Idag har vi alle muligheder for at få 24bit 192khz lyd for ingen penge. Men hvorfor er det så ikke sådan? Fordi langt størstedelen er pøblen ikke kan høre forskel fordi de lytter til musikken i de medfølgende ørepropper fra fx Apple som folk synes spiller fantastisk, mens de bliver blæst helt bagover hvor godt Sonos mf lyder - hvorfor skal producenterne bruge en masse krudt på kvalitets indspilninger hvis 99% er ligeglade? Som gammel hifi nørd med Sirius forstærkere og store BW matrix højtalere - så kan man ikke andet end trække på skulden og leve med det. Især når folk er så fikseret på hvad andre skriver og mener istedet for at danne sine egne meninger!

Til gengæld kan man gøre nogle vilde kup på DBA hvis man bare kender lidt til hifi. Du kan få kastet de vildeste højtalere i nakken for ingen penge idag - så på det punkt klapper jeg i mine små fede hænder.

2. april 2017 kl. 14:53
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Og hvordan er dit setup så du sikre dig at hverken du eller konen ved om det er MP3 eller CD der spiller? Hvilket kvalitet er de MP3 filer du sammenligner med? Kan der være kvalitetstab pga. iPhone? Burde en reel sammenligning ikke være afspilning af CD kvalitet fra iPhone og MP3 fra iPhone, husk dobbelt blind.</p>
<p>Dit udsagn er kategorisk ikke sammenligneligt med de resultater der er opnået når forsøgene netop er udført efter korrekt fremgangsmåde.

Som sagt orker jeg ikke en debat. Jeg kan sige at JEG kan høre forskel og det kan min kone. Det kan min omgangskreds også (dem som går lidt op i hifi), mens den yngre generation er ligeglade. Derfor siger jeg også det er en tabt kamp. Vi drømte om at prisen ville komme ned på 24bit 192khz en dag. Istedet endte vi med noget meget dårligere :-)

1. april 2017 kl. 14:19
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

bum bum gad vide om det er fordi blindtest på blindtest netop viser at ikke en kat kan høre forskel så længe MP3 filen ikke bruger horribel bit rate?
<a href="http://lifehacker.com/5921889/concluding-the-great-mp3-bitrate-experime…;
for eksempel.

Uden at jeg magter at komme ud i en længere debat så ser jeg der er 5 muligheder:

  1. Folk er fuldstændige ligeglad med lydkvaliteten.
  2. Folk kan ikke høre forskel pga dårlig hørelse
  3. Nok den vigtigeste: folk har et møg anlæg - folk synes at Sonos spiller fantastisk - gå en tur i Hifi Klubben og hør et midrange anlæg og bliv overrasket hvor dårligt MP3 lyder og hvor godt CD/LP lyder
  4. Hører du kun Tysker Techno - ja så kan det være ligemeget om det er 96kbs eller CD
  5. MP3 er ikke opfundet for lyden skyld, men for producenterne skyld (hardware). I sin tid fyldte CD ufatteligt meget. Nu hænger det bare ved fordi folk har glemt hvordan rigtig hifi lyder.

Da MP3 kom frem lød det forfærdeligt. Det er selvfølgelig blevet bedre med tiden. Folk har bare vænnet sig til at MP3 lyder "rigtigt" mens ægte hifi lyder forkert.

Men det er en kamp jeg har tabt. Jeg lever lykkeligt med mit store anlæg og mine 1500 CD'er - selv min kone der har høreapperat kan høre stor forskel når jeg sætter en Pink Floyd CD på i forhold til når hendes iphones afspiller MP3 på anlægget.

Jo du kan høre stor forskel hvis du har anlægget og musikken til det.

1. april 2017 kl. 12:58
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Bertel: Folk er ligeglad med lydkvaliteten. Jeg er selv hifi nørd. Jeg arbejder også med børn til hverdag. De er opvokset med YouTube og det lyder fantastisk i deres øre. Jeg skal anstrenge mig for at overbevise dem om, at CD faktisk er langt bedre end MP3. Den kamp tabte vi for mange år siden da MP3 overtog verden. Desværre.

Nu får vi lov til at betale dobbelt op i pris for at få "HD Lyd" - altså CD lyd som vi har haft i 25+ år nu.

1. april 2017 kl. 12:02
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Nej nej nej.. Afgiften skal da ikke deduceres - de skal smide afgift oveni streaming af musik :-)

31. marts 2017 kl. 11:32
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Ro på.. De er igang med med at undersøge hvor mange penge de kan presse på diverse HDD og telefoner fordi vi kunne finde på at smide vores dyrt indkøbte musik på telefonen eller computeren :-)

https://www.computerworld.dk/art/239411/vildt-slagsmaal-paa-vej-nu-vil-de-laegge-nye-musik-og-film-afgifter-paa-din-pc-og-smartphone

31. marts 2017 kl. 11:23
Pladebranchen fejrer bedste indtjening i 8 år takket være streaming

Det lyder jo godt - så mangler vi kun at få kvaliteten op på mindst CD lyden som vi havde for 20+ år siden, og endnu vigtigere - hører hvor mange penge der reelt går til musikeren og ikke industrien. Jeg er ligeglad med om direktøren kører i en BMW 540 eller M5 - hvad giver det vores musikere på bundlinjen?

Der har været en del skriveri om, at selv de store stjerner ikke tjener meget på at deres musik er på eks. Spotify.

31. marts 2017 kl. 11:21
Forsker: Fascination over iPads til skoleelever minder om plastikbegejstringen i 70'erne

I hele denne debat kunne det være enormt spændende at høre om folkeskolelærerne rent faktisk er blevet hørt inden iPad/Chrombooks blev indført, eller om det bare er trukket ned over hovedet på dem.

Jeg tror at de penge der er brugt på iPad/Chromebooks for ikke snakke om de udgifter der er forbundet med uddannelse af personalet kunne bruges meget bedre på stationære/bærbær på skolen og få digital opdragelse på skoleskemaet istedet for det er et område som DK i den grad halter bagud på. Net etik mv er en by i Rusland for langt størstedelen af vores børn. Det vilde vesten hvor børn opdrager børn online.

Når jeg kigger på min egen datter som går i 7. klasse tænker jeg den såkaldte "IT uddannelse" de får er givet meget dårligt ud. Jeg så hellere hun lærte at skrive på et stykke papir og lærte at skrive pænt for i den virkelig verden (især indenfor det kommunale) er papir og blyanten ikke død! Tværtimod..

Det ligner sgu et KMD projekt :-)

31. marts 2017 kl. 08:48