Martin Andersen

Facebook har i år slettet 5,4 milliarder falske profiler

Hvilket så må betyde at der er omkring 100 milliarder profiler som åbenbart ikke skulle være falske.

Jeg tror at Facebook bruger en snæver definition af hvad det vil sige at en profil er "aktiv". F.eks. "profiler som er logget ind den sidste måned".

For dem er det vigtigt at overbevise deres kunder om at de "views" og den "engangement" deres indlæg får er reelle. De 5% er en måde at insinuere at de stadig får 95% af hvad de troede de betalte for.

14. november 2019 kl. 11:54
Nu er der en chip i dit Roskilde-armbånd: »Vi satser på, at folk stoler på, at vi ikke er skurke«

Af en eller anden grund står deres handelsbetingelser i app'ens Privacy Policy.

Her står der:

Indehaveren af betalingsinstrumentet bærer det fulde ansvar, hvorfor OnlinePOS A/S eller Fonden Roskilde Festival ikke kan holdes til ansvar for misbrug af betalingsinstrumentet eller tilknyttet konto.

Det er måske værd at overveje før man åbner en ladeport i form af automatisk optankning fra ens Visa/Dankort med en ukrypteret nfc chip som eneste authentication.

3. juli 2019 kl. 13:44
VisitDenmark vil samle lokationsdata fra turister i ‘put and take data lake’

"Han fortæller at udgangspunktet er, at datasøen ikke skal indeholde persondata, men i stedet være aggregeret eller anonyme data om eksempelvis turisters færden."

Hvis de kan fingerprinte en person, således at denne kan trackes mellem forskellige lokationer, så er det personoplysninger.

"En personoplysning er enhver form for information, der kan henføres til en bestemt person, også selv om personen kun kan identificeres, hvis oplysningen kombineres med andre oplysninger"https://www.datatilsynet.dk/generelt-om-databeskyttelse/hvad-er-personoplysninger/

"Almindelige personoplysninger kan behandles uden samtykke, hvis det er nødvendigt af hensyn til:

Er erhvervets interesse i at tjene penge en "legitim interesse, som ikke overgås af den registreredes interesser eller rettigheder"?

21. september 2018 kl. 08:28
Region Hovedstaden sletter alle fingeraftryk fra bloddonerer

Hvilken praktisk værdi har en hash af et billede af et fingeraftryk?

Det vil være umuligt at tage to billeder af de samme aftryk som er bitvis identiske og som derfor vil give samme hash værdi.

Så det de hasher må være nogle specifikke træk ved aftrykkene som er entydigt identificerbare (a la https://en.wikipedia.org/wiki/Integrated_Automated_Fingerprint_Identification_System ).

15. maj 2018 kl. 15:02
Sikkerhedsfolk slår alarm: GDPR-nedlukning vil fjerne nøglekilde til efterforskning

Helt enig med Helge Svendsen og Hans Nielsen.

Det giver ikke mening at lige præcis registrering af domæne navne er noget som skal være kendt af alle i hele verden. Det er alt andet lige ikke normalt at individers køb eller abonnementer på den måde skal udstilles for omverden.

Men det giver fin mening at DK-hostmaster har de oplysninger internt, som de så kan udlevere til f.eks. politiet i forbindelse med en konkret efterforskning men ellers holder hemmeligt.

Som det er i dag kan man som registrant kun få skjult ens navn og adresse fra whois på .dk domæner ved at ansøge kommunen om adressebeskyttelse. Og den ansøgning skal fornys manuelt hvert år.

9. april 2018 kl. 14:49
Oculus Rift kommer til at koste over 4.000 kroner

Måske fortsætter de med at sælge den første generation af consumer modellen til den tid, men det er allerede officielt at de har tænkt sig at udgive en consumer version 2, 2 år efter release af den første.

8. januar 2016 kl. 15:51
Youtube: Skriv under, eller vi sletter jeres indhold

Det betyder at hvis (og kun hvis) du vil tjene penge på de videoer du uploader til Youtube, så skal du acceptere at de vil være reklamefri for folk med Youtube Red abonnement.

Videoerne bliver heller ikke slettet hvis man ikke accepterer betingelserne, men gjort private. De kan stadig publiceres uden reklamer.

Alternativet til det krav, ville være at der ville være videoer som et Red abonnement ikke gjorde reklamefri, og så ryger ideen ligesom med en premium option.

Hvis det kommer til Danmark på et tidspunkt, så vil jeg da gerne undersøge hvor godt Youtube Music kan konkurrere med Spotify, hvis man til samme pris også får en reklamefri twitch-klon og youtube oplevelse.

24. oktober 2015 kl. 18:37