Thomas Lodberg

Det vrimler med pirat-tjenester i Windows Store

"Microsoft har tidligere udtalt til digi.no, at de certificerer hver app før publicering."

Google certificere ikke de sider der vises ved en søgning. Og Google har ingen ejerskab eller rettigheder til siderne.

Microsoft certificere de (klart ulovlige) apps der distribueres gemmen den Microsoft ejede Windows Store.

Jeg syndes ikke de to ting kan sammenlignes.

28. august 2017 kl. 10:56
Techfirmaer går i clinch med højreekstremister: »Er det i dag internettet dør?«

At folk bliver ekstremister skyldes ikke at de er onde . . . .

Nej, ikke nødvendigvis. Men når folk vælger at udøve ekstremisme mod andre, så vælger de at være onde. Uanset den politiske/religiøse/ideologiske begrundelse for deres handlinger.

21. august 2017 kl. 13:33
Hacket bilvask kan angribe mennesker

Det passer simpelt hen ikke. Sensorerne kan da sikkert nok læses i software, men de føder samtidig sikringskredsløbene, så der ikke kan ske ulykker hvis der opstår en computerfejl.

Du går ud fra at disse ting er implementeret korrekt. Det er langt fra altid tilfældet.

Jeg har selv været udefor et tilfælde hvor en programmør stolt havde fortalt nogle af mine kollegaer at den software han havde lavet til en 150 tons LARS "fiksede" et problem med den hardware der styrede hydraulikventilerne. Problemet var at hvis een af indgangs signalerne kom under 0,8 V eller over 4,2 V, så forsvandt signalet til alle ventilerne. Så han havde lavet styresoftwaren sådan at alle signaler under 1 V ville blive fastlåst ved 1 volt, og signaler over 4 V ville blive fastlåst ved 4 volt.

Sagen er bare den at disse to værdiger (0,8 V & 4,2 V) repræsenterer Out Of Range thresholds, og driverne var designet til at gå i Safe Mode hvis disse værdiger blev overskredet. Han havde dermed sat en af de primære sikkerhedsfunktioner ud af funktion! Men han var altså meget stolt af at have løst dette hardware problem.

Og det er jo ikke fordi han ikke havde læst manualen. Men han kunne simpelthen ikke relatere til hvordan disse fysiske signaler fra sensorer og joysticks relaterede til de fysiske aspekter af sikkerhed ved en sådanne maskine.

Og det er desværre min erfaring at langt de fleste software folk idag simpelthen ikke har den fornødne forståelse for hvordan hardware fungere. Jeg har ofte haft meget svært ved at forklare selv meget simple hardware issues til programører. De er, tilsyneladende, blevet så vand til at alting er "virtuelt" at de ikke kan relatere til hvordan deres software interagere med den fysiske virkelighed.

Helt ned til at enkelte af dem ikke ville acceptere at en mekanistisk kontakt ikke kan omgås med software.

28. juli 2017 kl. 08:16
Tech-virksomheder går sammen i protest for at bevare netneutralitet

Hvis jeg betaler min internet leverandør for en 20 MB/s forbindelse og 30 GB data om måneden, så har jeg betalt for en 20 MB/s forbindelse og 30 GB data om måneden. End of story!

Så skal leverandøren ikke til at bestemme hvilken kombination af services jeg må og ikke må bruge den forbindelse til.

13. juli 2017 kl. 08:07
Apple bygger datacenter nummer to i Danmark ved Aabenraa

Jeg er generelt rimelig enig med Martin. Men ikke med denne her:

Derudover øger datacenteret Danmarks mulighed for at integrere mere grøn strøm i elnettet.

Det er langt fra alle former for VE der er velegnede til at forsyne et datacenter. Hvis der er noget datacentre har brug for, så er det konstant, stabil og pålidelig elforsyning. Og hvis der er noget som sol og vind Ikke er, så er det konstant og stabil.

10. juli 2017 kl. 11:51
Google Home sender uopfordret reklamer ud i brugernes stuer

Egentlig synes jeg det kan være meget godt, hvis nu Google 'ved' at jeg er Disney-entusiast, så minder mig om at der er præmiere på en Disney-film.

Kun hvis man har bedt om det. At den bare begynder at vælte reklamer af sig uden at man har ønsket det, det syndes jeg ikke er i orden. Hvis de vil tjene penge på verbale reklamer slynget ud i stuen i tide og utide, så skal det være noget folk aktivt har tilvalgt.

10. juli 2017 kl. 11:24
EFI-katastrofen ruller videre: Skat må vinke farvel til 80 milliarder kroner mere

Uden at skulle gøre det til en politisk debat vil jeg påstå at Venstre er den største synder i denne økonomiske underminering af samfundet.

Helt ærligt. Det er en så selvmodsigende en udtagelse at den er Skat værdigt.

Og i betragtning hvor lang tid denne autoerotiske "effektivisering" af Skat har ståede på, så vil jeg mene at der ikke er eet eneste parti der kan undslå sig for ansvar.

26. april 2017 kl. 22:52
'Børnehavehackeren' frifundet i Landsretten

Man burte vel også sende et tilløkke til Infobas for at landsretten har redet dem ud af den situation deres eget snæversynede, arrogante og totalt urimelige opførsel skabte.

;-)

8. marts 2017 kl. 15:32
Læge og blogger: Sundhedsplatformen ligner en IT-katastrofe under opsejling

Hvis dette forværres af sundhedsplatformen, så er det ikke et spørgsmål om tid før en skandale (med fatalt udfald) ruller; så er det et spørgsmål om tid inden de allerede forekomne skandaler opdages!

Jeg tror desværre du har ret. Der er for mange "vigtige" personer der har investeret så meget ego og prestige at de hverken kan eller vil indse problemets omfang. Og politikerne er så langt fra den virkelige verden at der nok, helt bogstavelig taget, skal lig på boret før de vil indse at de ikke bare, som sædvanligt, kan lade stå til.

27. februar 2017 kl. 23:01
Teleselskabet 3 afpresses: It-kriminelle har tappet CPR på tusindvis af kunder

Nåja for det er da helt umuligt at man hedder Viggo Jensen i Danmark ....

Gert, hvis du nu lige to dig tid til at se på "Viggo" profilen, så vil du se at den er oprettet igår. Og det eneste den har været brugt til er 3 svinske kommentere på denne blok. Først mod 3, og så to mod Mette. Det får i hvert fald mine alarmklokker til at ringe. Så jeg vil give Mette ret i at det sandsynligvis er en falsk profil.

14. februar 2017 kl. 09:19
Afpresningsmail var stilet direkte til 3's administrerende direktør

Det kunne måske bekræfte den teori, at de 3600 er dette "sample" - og at der potentielt kan være mange flere - eks. 1,2 mill?

Det står der jo ikke! Der er flere gange blevet skrevet at det er 3600 kunders oplysninger i alt.

Og når nu 3 oplyser at de er mindst ni måneder gamle, så kunne man godt tro at afpresserne har købt oplysningerne af andre kriminelle. Så det kan godt være at "lække" har været støre, men de 3600 er alt disse kriminelle har haft råd til. Med lidt held er der tale om nogle amatører som har lavet nok fejl til at de nemt kan opspores.

13. februar 2017 kl. 20:29
Claus Hjort: Russiske hackergrupper er klar til at angribe hospitaler i Danmark

Efter opløsningen af USSR "arvede" Ukraine næsten 2000 atombomber og deres fremførings-systemer. De gik med til at afvikle det hele, og blev dermed et af de to lande nogensinde der har fuldstændigt afskaffet deres a-våben kapacitet. Som en del af aftalen garanterede Rusland at de ville respektere Ukraines uafhængighed, og de dengang accepterede grænser. Aftalen bliver kaldt Budapest Memorandum:https://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Memorandum_on_Security_Assurances

Blandt andet så skrev Rusland under på: The Russian Federation .... to respect the independence and sovereignty and the existing borders of Ukraine.

Man kan vist roligt sige at Putin S..... højt og flot på den aftale.

14. januar 2017 kl. 22:50
Samsung vil aflive Galaxy Note 7 med softwareopdatering

Jeg finder det stærkt problematisk at et firma overhoved overvejer en bevidst ødelæggelse af folks private ejendom. Det kan godt være der er et problem med telefonerne. Men det er nu engang folks ejendom. De har købt og betalt for dem. Og så har man da vil ret til selv at bestemme om man vil ombytte den, eller bruge den som den er. Ejerne er selvfølgelig ansvarlig for andres sikkerhed! Men det er vil ikke Samsungs der skal bestemme om/hvornår/hvordan man må/vil bruge sin private ejendom.

Jeg vil gerne vide hvordan Dansk lovgivning ser på sådanne en bevidst ødelæggelse af danske borgeres ejendom. Er det virkelig lovlig?

Håber ikke Microsoft får samme ide med Windows på gamle PC'er der ikke Kan køre nye versioner af deres operativsystem :-(

12. december 2016 kl. 12:53
Dom: Apple har brudt loven ved at give danske kunder iPhones med brugte dele

Jeg mener man som forbruger, i langt de fleste tilfælde, vil være bedre stillet med en refurbished enhed end en decideret reparation.

Men det er jo ikke det sagen omhandler. Hvis Appel kan reparere produktet, så gør de det. Kun hvis de ikke kan reparere produktet, så giver de en erstatning. Og her siger Dansk lov altså at man skal have et Nyt Identisk produkt. (eller pengene tilbage) Ikke et repareret produkt.

Hvis jeg køber en bil, og den skal ombyttes på grund af fejl, så vil jeg da heller ikke acceptere en "ny" bil med en gammel istandsat motor. Uanset hvor meget fabrikanten lover at den er "god som ny"

12. december 2016 kl. 07:05
Jyske Bank massespærrer NemID efter it-angreb

Og lige for at præcisere: Min tidligere kommentarer handlede ikke om hvorvidt NemID er et godt system. De handlede om hvorvidt det er i orden at man spærre for adgangen hvis der er en risiko for misbrug. Det syndes jeg det er. At lade folks data blive misbrugt, bare for at enkelte ikke må blive unødigt forstyrret, det er da fuldstændigt skørt.

1. september 2016 kl. 12:57
Jyske Bank massespærrer NemID efter it-angreb

Og lige præcis derfor, er one-size-fits-all-tankegangen bag NemID forfejlet.

Så man skal altså have separat password og lockin for alle de steder man skal have adgang til: Email Arbejdes PC Privat PC A-kasse Fagforening Børnehave CPR-registered Udlændingestyrelsen Arbejdsskadestyrelsen Bibliotek Boligforening Statsforvaltningerne Bank Forsikring Kommune Skat Borger.dk Pensionsselskab Udbetaling Danmark

Bare for lige at nævne nogle få! Hvordan tror du det vil gå med sikkerheden når folk skal prøver at holde styr på password 20 til 30 forskellige systemer.

1. september 2016 kl. 12:46
Jyske Bank massespærrer NemID efter it-angreb

Din analogi rammer jo helt ved siden af. Det svare til at nogen har haft muglighed for at kopiere dit Master/Visa Dankort, pas, kørekort, dåbsattest, sygesikringskort, osv. Og at de, muligvis, har kunne kopiere det samme fra 39 andre. Derfor bliver de spæret. Det syndes jeg giver god mening.

1. september 2016 kl. 07:20
Jyske Bank massespærrer NemID efter it-angreb

hvem der har givet Jyske Bank jurisdiktion

Det demokratisk valgte folketing.

forhold som ikke vedkommer dem

Da det er banken der skal dække eventuelle tab hvis hackingen lykkedes, så vil jeg da mene det i høj grad vedkommer dem.

spærre for adgang til egne systemer for en eller flere nem-ID'er, men alt andet er IKKE i orden

Hvis hackerne kan få adgang til din netbank, så kan de nok også få adgang til andre personlige informationer. Som hackerne så kan bruges til forbrydelser der har væsentlig større konsekvenser end nogle penge banken alligevel skal erstatte. Og det mener du ikke det er i orden at man beskytter brugerne imod.

Hvis de ikke kan identificere præcist hvem der er i risiko for identitets tyveri og lignende, så er det vil bedre de er forsigtige. Jeg ville godt se reaktionen hvis der bliv misbrugt identiteter, og det så kom frem at det viste man godt var en muglighed, men man valte ikke at gøre noget for ikke at forstyrre dem der måske ikke ville blive misbrugt.

Ramaskriget ville kunne høres i New Zealand!

Alt i alt, så syndes jeg at din kritik er fuldstændigt forfejlet. De skulle selvfølgelig have informeret folk. Men den fejl har de jo også indrømmet, og undskyldt for.

31. august 2016 kl. 20:25
Datatilsynet i ny kritik: Kommune lagde - igen igen - persondata online

Der er en slem tildens til at skubbe ansvar ned og ud. En ansat i det offentlige, eller private, skal selvfølgelig være ansvarlig hvis pågældende har udvist grov uansvarlighed, eller forsømmelighed. Men hvis fejlen begås fordi "systemet" ikke fungere ordenligt, så skal ansvaret falde opad ikke nedad. Den her knee-jerk reaktion med at straffe den laveste i hierarkiet er en forfærdelig dårlig vane. Det sidste man får ud af det er bedre medarbejdere.

Så, nej. Jeres ide med at gøre alle offentlige ansatte personlig ansvarlig for fejl i et system der bare ikke er skruet ordentlig sammen vil kun gøre ondt være. Man er nød til at fikse systemet. Og det skal gøres fra toppen. Altså: Vælgerne!

25. juli 2016 kl. 21:05
Ukrypterede CD'er med sundhedsdata på fem millioner danskere havnede hos kinesisk firma

Hvis jeg husker loven korrekt, så er det ulovligt at åbne et brev der ikke er adresseret til en. Dette mener jeg gælder uanset hvordan man er kommet i besiddelse af brevet. Men en medarbejder ved det kinesiske firma åbnede et brev der helt klart ikke var tiltænkt ham, eller det firma han arbejde for. Det aspekt har ingen af de implicerede parter, eller journalister, kritiseret overhoved.

20. juli 2016 kl. 23:46