Carl Oscar Schultz

HANA or not to ha’ – det er spørgsmålet…

Hej Martin. Som jeg læser det, er vi fundamentalt meget enige generelt. Jeg bliver dog lige nødt til at fastslå, at HANA både kan køre on-premise og i Cloud. Cloud har af mange årsager fordele, som gør at det meget ofte vil være billigere end on-premise. Hvis du taler SaaS/PaaS løsninger generelt (og ikke Cloud som helhed), kan det dog variere om driftsomkostningerne er lavere. Ideen ved netop at køre SaaS/PaaS er jo, at man kan bruge den tid og ressourcer man ellers har brugt ved at administrere systemer til andre formodentligt vigtigere og forretningskritiske ting - hvilket som bonus også kan medføre billigere drift.

Ift. business case spørgsmål versus tid, er vi helt enige, jeg var simpelthen bare ikke grundig nok i min beskrivelse. Jeg kan ligeledes desværre ikke nævne nogle specifikke eksempler på grund af fortrolighed ift. tidligere job, dog kan jeg sige, at det findes og det især har stor betydning i finansbranchen hvor SAP også laver rente- og risikoberegninger :)

3. maj 2018 kl. 13:07
HANA or not to ha’ – det er spørgsmålet…

Hej Martin, Super fin artikel med nogle gode betragtninger. Jeg mener dog ikke, at man kan sammenligne erhvervsudgaver af Economic eller Dinero med eksempelvis S/4 HANA Finance ERP og tilsvarende. Dette dels pga. kompleksitet men ligeledes også funktioner og skalerbarhed hvor det hos Economic og Dinero er små- og mellemstore virksomheder i fokus, har HANA har enterprises i fokus med alt der hører med her.

Samtidig, er ideen i at skifte fra eksempelvis SAP R/3 Netweaver til S/4 HANA nødvendigvis på papiret ikke en god business case. Dette fordi, at (S/4) HANA er en in-memory data platform hvor klassisk R/3 kører på storage niveau. Memory er som vi alle ved væsentligt dyrere end storage, så på papiret vil HANA altid være markant dyrere.

Her hvor den gode business case opstår, er hastigheden i HANA. Den er langt hurtigere, og større finanskørsler kan nu tage sekunder eller minutter istedet for timer eller dage og dét er noget enhver CFO kan forholde sig til og det er her den gode business case opstår.

3. maj 2018 kl. 09:34
Gymnasieelev fik adgang til CPR-database ved at fjerne ‘_secure’ fra URL

Jeg håber da inderligt, at Aino Olsen læser dette og sender 6 gode flasker vin afsted til Jonas som tak.

At kalde Jonas handling for en "lovovertrædelse" og benægte at der var et reelt hul er en direkte skændsel og thumbs up til Jonas for at handle som han har gjort.

Derudover undrer det mig voldsomt, at en så teknisk usagkyndig person overhovedet udtaler sig om dette istedet for at henvise til en der faktisk har viden omkring dette - og især, ved hvad en sikkerhedsbrist er!

Aino, det er en ommer!

29. september 2015 kl. 11:57