Kasper Holm-Jørgensen

Mini-EFI skal fange uforsikrede bilister fra skyen

Måske husker jeg forkert, men ved ejerskifte afmelder jeg den bil jeg har solgt. Derefter har ny ejer 14 dage til at omregistrere den. Hvis den nye ejer ikke omregistrere, men blot kører videre uden forsikring kan han blive svær at finde. Jeg har ikke pligt til at oplyse hvem jeg har solgt den til.
De 250,- om dagen kan blive svære at inddrive.

Det er ikke 2 men 3 uger køber har til at omregistrere bilen. I de tre uger er det stadig din forsikring der i første omgang vil dække eventuelle skader, indtil købers og dit eget forsikringsselskab sammen finder ud af ejerskabet. Efter de tre uger er gået melder du bilen stjålet, og så vil du have din sti ren når der er optaget en rapport - samtidig vil bilen slå ud på politiets ANPR.

4. juli 2018 kl. 14:01
Mini-EFI skal fange uforsikrede bilister fra skyen

Det er ikke 2 men 3 uger køber har til at omregistrere bilen. I de tre uger er det stadig din forsikring der i første omgang vil dække eventuelle skader, indtil købers og dit eget forsikringsselskab sammen finder ud af ejerskabet. Efter de tre uger er gået melder du bilen stjålet, og så vil du have din sti ren når der er optaget en rapport - samtidig vil bilen slå ud på politiets ANPR.

4. juli 2018 kl. 14:00
Pas på falske browser-opdateringer

Igår morges da jeg loggede på min computer her på arbejdet fik jeg en popup med, at jeg kunne downloade en opdatering til Flash... Fint nok, tænkte jeg og trykkede på "Download"-knappen, derefter Næste, uncheckede Google Chrome, Næste igen - hvorefter den side jeg fik frem var på russisk....?! Mystisk, tænkte jeg og trykkede Tilbage, måske jeg bare havde valgt opdateringen på det forkerte sprog. Samme skete igen, så jeg annullerede opdateringen...

... var jeg lige ved at blive udsat for noget skidt her?! :-D

18. april 2018 kl. 15:58
Juleopgave del 1: Find din adresse

Er I stødt på en bedre metode derude, når man skal have en bruger til at angive en specifik adresse?

Altså, nu tænker jeg bare sådan hurtigt på en bruger der har indtastet sit postnummer, og forsøgt med sit vejnavn, hvor systemet svarer:"Vi kan desværre ikke finde vejen du søger, prøv at sætte en nål i vores kort!" Bum, videre til et Google maps-udsnit, kunden placerer nålen, systemet svarer:"Mente du <Paradisæblevej 111>?" Ja/Nej...

Brug den hvis du vil.. den første er altid gratis! ;-)

16. december 2016 kl. 11:28
Tjekditnet version 2: Not invented here

Mit bud er, at de kigger på de indberettede data og laver en form for statistisk analyse for at afgøre, om der er noget, der "stikker ud". Fx at man kan levere en 50 Mbit/s DSL på en adresse, hvor naboerne kun kan få max 10 Mbit/s.

Jeg tror jeg vil gøre opmærksom på SamKnows(.com) projektet. Et firma der fik til opgave af EU at tjekke hastighed og kvalitet af forbindelserne i EU. Jeg tilmeldte mig og fik fremsendt en bridge. Den står og måler på min linie, og giver mig en rapport hver måned over de vigtigste parametre.

Måske disse data er til at få fat i i forhold til et nyt site, så en udbyder netop ikke tilbyder 50 Mbit hvis målinger viser at der ikke kan klemmes mere end 26 Mbit igennem...? Send mig en besked hvis du ønsker at jeg videresender en rapport til dig...

8. februar 2016 kl. 09:06
Rejsekort A/S klar til periodekort

Der er mange gæt og spekulationer, nogle er sikkert rigtige. Der er ingen tvivl om at jeg ser frem til at se hvordan løsningen fungerer i praksis, især fordi det har undret mig hvorfor det har været så svært fra start af.

Selv har jeg altid været rigtig glad for mit rejsekort og har brugt det meget. Også de sidste måneder hvor jeg startede på nyt job. Det var dog først efter en artikel i MetroXpress at jeg blev opmærksom på, at et periodekort ville være billigere for mig!

Min daglige tur fra Bagsværd til Sydhavnen koster 20,- på rejsekortet hver vej, med et pendlerkort ville prisen have været 23,- for en returbillet! Så da jeg tjekkede op forleden, ville en praktisk periode for mig bestå af 45 dage på et periodekort, kontra 33 rejsedage med rejsekort. En prisforskel på 300,- kroner. Det er så almindelig matematik, at når jeg på de 33 arbejdsdage tog bilen ottende gang, så havde det være billigere at bruge Rejsekortet hele perioden.

Her bliver det jo interessant at se på sin rejsekort-profil, at jeg er på rabattrin 5 - et trin der giver 0,00% rabat, ligesom alle andre rabattrin i Hovedstaden! Hvorfor i alverden så bruge så mange penge og tid på at udvikle et penderkort, i stedet for at sætte nogle rabatsatser ind i deres rabat-skema? Nu ender man med en pendlerløsning der måske/ikke kræver Check ind/ud, skal kombineres med længere rejser udenfor gældende zoner, brugeren skal selv planlægge perioder efter sin ferie, hvad med sygdom? en omgang influenza mens pendlerkortet stadig er aktivt er så spildt? Rabat-skalaen ligger lige til højrebenet, rabatten gives når der rejses, ikke når der ikke rejses, så er det overstået....

Og ja, en sidste ting med hensyn til kaos ved standerne som en nævner. Enig, det er håbløst som de standere er sat op. Der har været mere fokus på at sætte ckeck-in-ud standerne sammen, i stedet for at sætte dem efter flowet af mennesker - det er dybt godnat!

1. februar 2016 kl. 10:26
Microsoft trækker i land: Office 365-brugere får alligevel ikke ubegrænset lagerplads

Skulle tjenesten Symform (symform.com) være ukendt for nogle, vil jeg da lige slå et slag for den her mellem alle de andre. En tjeneste hvor dine data krypteres lokalt hos dig, derefter klippes i stykker i noget de kalder RAID96, hvor stumperne gemmes 64 forskellige lokationer. Der er 10GB gratis, mere plads kan enten tilkøbes med Bucks, eller med Bits, da man ved at stille lagerplads til rådighed kan få mere plads i skyen. Forholdet er 2:1.

Jeg kører tjenesten fra min Qnap NAS, hvor jeg har stillet 700GB til rådighed, og jeg har så 350 + 10 GB til fri leg.

Alternativt har jeg selv overvejet jottacloud.com som jeg selv synes er interessant fordi data gemmes i Norge, og derfor ikke er ligger sig fladt ned for nysgerrige spiontjenester eller udleveringsaftaler... det vælger mit naive jeg at tro på...!

4. november 2015 kl. 10:07
Periodekort til rejsekort et år forsinket - først i drift i slutningen af 2016

Er fuldstændig enig med Carsten Overgaard. Drop det periodekort, og brug de funktioner der allerede ligger i rejsekortet!! Der findes allerede en 7-trins rabatskala, som i nogle trafikselskaber udløser nogle procent rabat om måneden. Skalaen er dog ikke i brug i Storkøbenhavn, hvor rigtig mange pendlere bruger S-toget for eksempel. Få da gang i de 7-trin og få tastet nogle procenter ind, så er problemet løst, og det vil endda give en bedre fleksibiletet i både administration og for den enkelte pender, der kan skifte job, holde ferie, bliver midlertidigt flyttet til et andet kontor internt, eller andre ting...

5. oktober 2015 kl. 10:25
Læs hvordan London-fidus overvejes til kommende rejsekort-app for at forhindre snyd

Det lyder gammeldasgs i forhold til dét system man gerne vil have op og køre. Jeg bruger selv mit rejsekort meget, og pendler tilnærmelsesvis de samme to turer hver dag, ugens fem dage! Det MÅ da være muligt i forbindelse med en app, at lave en funktion der hedder "Anmod om CheckUd". Du kunne i app'en vælge din seneste rejse som mangler et CheckUd, og her markere at du rent faktisk Checkede ud på en specific station. Din anmodning sendes så til Rejsekorts kundeservice, som kan se på mit rejsemønster om min anmodning giver mening i forhold til mit daglige/ugentlige/månedlige rejsemønster, og derudfra kan min anmodning så godkendes eller afvises. ... Jeg må indrømme at jeg ikke forstå hvorfor det skal være mere kompliceret end dét?!

25. september 2015 kl. 09:40
Efterretningstjeneste: Drop strikse password-regler

Det er pudsigt at læse denne artikel. Jeg fortalte netop mine kollegaer i fredags om en oplevelse på min sidste arbejdsplads, hvor alle som en del af deres ansættelse skulle på en times intro i virksomhedens IT politik. Her prøvede jeg forgæves at forklare IT-chefen, at jo sværre politikerne blev lavet, jo nemmere blev brugers passwords. Hvis "September15" blev accepteret, så blev det "December15" når det skulle skiftes ... Jeg blev nærmest latterliggjort, det var det dummeste han havde hørt, og havde ikke hold i virkeligheden...!

22. september 2015 kl. 15:43