Michael Larsen

Slagteri-giganten JBS betalte løsesum på 11 millioner dollars efter ransomware-angreb

"Havde de bare haft ordentlige IT sysadmins Og chefer - der sikrede at der var backup og en recovery plan" Det havde de skam ifølge msn.com ..."JBS maintains secondary backups of all its data, " . .. som de brugte til at komme i gang igen, men "JBS’s technology experts cautioned the company that there was no guarantee that the hackers wouldn’t find another way to strike" . .. og derfor valgte de at udbetale løsepenge.

10. juni 2021 kl. 16:26
DIKU-professor afviser problemer med dataetikken i algoritme til at opdage købte opgaver

En ting jeg ikke synes fremgår klart af artiklen; hvis man bliver udpeget som snyder, er det så fordi systemet påstår man har snydt eller har systemet faktisk fundet passager der er placeret ? Unge opgaveskrivere er i en alder hvor meget ændrer sig hurtigt. Kan man afvise at en pludselig inspiration ændrer skrivestilen ? Derfor er det vigtigt at systemet påpeger reelt plagiat og ikke bare en anden skrivestil.

11. juni 2019 kl. 08:31
Datalæk i Texas afslører millioner af vælgeres stemmehistorik

Techchrunch skriver om voter records, hvilket er noget andet end stemmehistorik Når man læser Techchrunch tyder det på at det drejer sig om voter records som er blevet suppleret med gætværk om de pågældende personers syn på forskellige emner, sikkert opnået ud fra samme fremgangsmåde som Facebook benytter til profilering.

26. august 2018 kl. 22:21
Folkekirken sender mails med persondata uden kryptering

Jeg er medlem af et politisk parti. Politisk tilhørsforhold er nøjagtig så følsom en oplysning, som religiøst tilhørsforhold. Skal generalforsamlings-indkaldelsen så også sendes krypteret for ikke at bryde persondataloven? Læg mærke til at Kr.Dgbl. sidestiller kommunikation om en dåbsaftale med personfølsomme oplysninger. Der må være en nedre grænse og den grænse må ligge væsentligt højere end en dåbsaftale.

14. november 2017 kl. 08:41
Begravelsestaler lægges i Dropbox: »Det er ikke en farbar løsning«

En begravelsestale som bliver holdt for mere eller mindre åbne kirkedøre, er vel ikke det store problem, når det gælder datasikkerhed. Det kan det højst blive, hvis præsten ikke forstår, hvad der skal blive bag lukkede døre, men det har ikke med IT-sikkerhed at gøre.

16. marts 2017 kl. 11:52
DR sendte falsk phishingmail til 3.000 ansatte: 1.406 gik i fælden

Det overraskende for mig i denne historie, er at man i DR har en forventning om, at medarbejderne retter henvendelse til it-afdelingen, når de opdager et phishing-forsøg. Jeg arbejder som almindelig fodtudse i en stor offentlig organisation, hvor der nok er et phishing-forsøg i min indbakke om dagen. Jeg kunne da hurtigt få et ry som besværlig medarbejder, hvis jeg begyndte at kontakte it-afdelingen hver gang.

28. juni 2016 kl. 11:37
Microsoft udnytter sikkerhedsopdatering til at reklamere for Windows 10

Hos mig indeholdt dagens win 10 opdatering også en browser-hijacker. Godt nok en mild en af slagsen, men på firefox og chrome blev min startside ændret til msn-com og på explorer lagde msn.com sig ind som startside nr. 2. Ikke ligefrem en måde at forbedre kundeloyaliteten på.

10. marts 2016 kl. 17:14
Digitale vælgererklæringer får hug for syv dages betænkningstid

Betænkningstiden er en vel anbragt snubletråd. Systemet skulle nødigt blive for brugervenligt. Minister og folketing har ingen interesse har i at invitere nye konkurrenter inden for.

19. januar 2016 kl. 08:52
Atea-sag: Region Sjælland blev advaret om nu fængslet medarbejder

En anonym anmeldelse og en undersøgelse der ikke giver anmelderen medhold. Alligevel skal historien luftes nu hvor det passer ATEA, hvis historien da overhovedet er sand. Det er smudskastning mod en person der ikke har mulighed for at forsvare sig, og jeg synes man må stille spørgsmålstegn ved den journalistiske vurdering af at viderebringe den slags.

4. juli 2015 kl. 21:18