Per Larsen

Dumpede Microsoft efter EU-dom: Derfor blåstempler Kombit AWS og Aula

Hvor mange af de ærede kommentatorer på dette indlæg er ansat i en multinational amerikansk virksomhed? Har disse virksomheder, samt angiveligt også andre, som ikke nødvendigvis er US baserede, men anvender US baserede cloud services (SAAS), ERP systemer mv. ikke også et problem? Jeg er selv ansat i en sådan, og som jeg ser det, er problemstillingen basalt set ikke anderledes.

mvh.

28. april 2021 kl. 11:17
Ny Religiøs Fanatisme

Kunne læse og forstå de enkelte ord i artiklen. Men sammenhængen har jeg ikke forstået. Den er kun for de indvidede. Mvh.

22. april 2021 kl. 13:03
Efter Schrems II: Sådan vil Region H sikre Sundhedsplatformen mod amerikansk overvågning

Det er politisk, og det skal politikerne sige, --- uagtet de med garanti ikke selv tror på det. Hvis de nu sagde at de ikke stolede det, har den/de pågældende jo et ganske alvorligt problem. Sådan "snyder" men på vægtskålen, og man kan jo ganske enkelt ændre standpunkt udadtil, hvis det kommer dertil?

24. marts 2021 kl. 11:46
Microsoft har indført Azure-rationering: Sundhedsvæsen, beredskab og nødhjælp prioriteres

Ja - det er et spørgsmål. Hvis private, virksomheder, institutioner - offentlige som private lægger deres services i andres "hænder" uden for egen rækkevidde, er det vel ikke besynderligt, at den udvikling der ses, er konsekvensen i krisetider - som man må sige det er det kloden er i p.t. Det er uanset det er parthaver i krig, sygdom, pandemi, meteornedslag, jordskælv og meget mere. Det er en kalkuleret risiko, -- hvis man ellers har foretaget en egentlig 365 risiko-analyse /-vurdering, som en del af den bl.a. økonomiske konsekvens ananlyse ( vinding? ) der efter alt at dømme er ved en cloud service. Det er svært, hvis ikke helt umuligt at spole tilbage, som indlæget også fortæller. I værste fald kan det koste lukning af den pågældende service, med de konsekvenser det kan ha´. Erstatning --- ja det er så et juridisk spørgsmål. mvh.

1. april 2020 kl. 12:27
Sociale medier advarer: Corona-pandemi fører til, at AI fejlagtigt fjerner indhold

Kan AI ikke tænke længere? Det er da en brat opvågen -- for nogen--, at AI ikke en gang kan sondere så simple elementer, - når der ikke er det normale menneskelige overhead? Hvad så, når det er lidt mere kompliceret. Skal vi blive enige om at begrebet arificiel intelligens er noget vrøvl? En computer gør kun hvad den er programmeret til at kunne. Tænke og drage følgeslutninger kan maskiner ikke.

mvh

18. marts 2020 kl. 12:31
Minister klar til at lempe »uklare« GDPR-regler

Der skal ikke lempes i nogen lovgivning. Det har vi nok af i forvejen. Det er angiveligt også grunden til at der ikke er givet nævneværdige bøder i DK - endnu. Lobbyisterne har allerede været der og "taget af fadet" - så at sige.

For slet ikke at tale om stat, kommuner og øvrige myndigheder, som måske har det største problem i GDPR sammenhæng.

Det vil som ved diverse skattesvindelsager være borgerne der betaler bøderne, og det skal vi jo ikke ha' noget af. Vi er ca. 5.000.000 borgere i DK. Mit bud er, at der er at min 1% af dem på mange forskellige niveauer - fra ledere til medarbejdere osv, - leger lobyister her, og forsøger at påvirke politikerne?

mvh.

12. februar 2020 kl. 11:21
Digitaliseringsstyrelsen kritiserer e-Boks efter adskillige nedbrud

Er det ikke et spørgsmål om, at man får hvad man betaler for?

Jeg antager at det offentlige DK betaler en vis sum for den service pr. år, Samt at det selvsagt er skatteyderne, der hermed betaler.

Jeg har ikke set omkostningen for den service refereret for nylig i medierne, og hvad den kan tænkes at være pr. registreret borger pr. år.

Mvh

24. januar 2020 kl. 12:48
Ransomware-banditter truer med læk af data

Nu kan man være mere eller mindre kriminel, og ikke bare kriminel!!

Som jeg læser det, er det betydelig værre at true med at lække oplysninger overfor "kunder" end at stjæle dem hhv. kryptere e-systemer og forlange penge for at "åbne" igen. Det synes som om om, at man=journalisten er ved at acceptere at Ransom aktiviteter kan være ok, hvis man holder sig væk fra at true med offentliggørelse? Var det sådan det skulle forstås?

Mvh.

19. december 2019 kl. 12:46
Skepsis efter stor AI-konference: Al lærer snævert og begår stadig »stupid mistakes«

AI er pr. definition overbrugt vrøvleord, -- og bliver misforstået. En computer kan pr. definition ikke være intelligent, --- heller ikke Artificielt! Det er ganske klart, at "maskiner" laver "Stupid mistakes", og det vil de fortsætte med. Stupid mistakes er vel på det nærmeste at betegne som "bugs" - i computersprog?

Mennesker laver også stupid mistakes, - men på en anden baggrund. En computer arbejder alene regelbaseret. Computeren har ikke -og vil adrig få det vi klader sund fornuft, hhv. abstrakt tankevirksomhed, som er grundlaget for menneskelig intelligens og aktivitet, -- hermed drivkraften bag menneskeskabte beslutninger.

Mvh.

17. december 2019 kl. 12:14
Pladask: Yousee falder i og udleverer aktivt sim-kort uden at se ID

Generelt er det ganske skræmmende, at medierne- her væsentligst pressen, såvel repræsenteret ved DR hhv. TV2, som igen - igen afslører slendrian og ulovligheder i såvel offentligt regi - som privat. Jeg spør' blot, - hvor var vi, hvis medierne ikke agerede som public "agenter", med div. og ofte groteske afsløringer i medierne. Det er stort set en daglig begivenhed.

Helt aktuelt er det da lidt af en indrømmelse, at Yousee (som tidligere duksedreng) ikke vil gi' os indblik i hvor mange sim svindel sager, de er eller har været eller er berørt af. Det ville i sandhedens interesse da være nyttigt for alle at vide. Ikke for at revse Yousee eller andre teleleverandører, men for at få belyst omfanget af den pågældende svindel. De har givet lært lektien nu! Hvis det havde været dette enkeltstående tilfælde, ville Yousee ikke ha' nægtet at gi' informationen. Al den stunde de skjuler informationen, må vi antage at omfanget er af en vis betydende størrelse, som man hellere vil holde for sig selv?

Mvh

16. oktober 2019 kl. 09:46
Regeringen foreslår massivt øget overvågning af danskerne

Hej - Tosset og irrelevant diskussion. Bliver vi ikke allerede overvåget i H og R. Kan forstå diskussionen overvågning eller ikke. Men vi blir' masivt overvåget allerede. Eks. vis. kan du ikke komme ind i US uden de har dit fingeraftryk hhv. billedt. Der er kameraer allevegne. For at blive fri for overvågning må man grave et hul i jorden på sin egen grund. Anvender men sociale medier er man masivt overvåget, og jeg veil antage and notat redaktøren, som redigerer artiklen anvender sociale medier ganske frivilligt? Hvis ikke er det en sjælden undtagelse? Mvh

9. oktober 2019 kl. 11:41
Forsvaret kører på med nye offensive danske cyber-operationer uden omtanke og uden demokratisk debat

sagde musen til elefanten, da de gik gennem skoven.

Danskernes selvforståelse er over middel, og især det politiske system. Hver borger i Danmark tæller for virtuelt 10, så vi ender med ca. 50 millioner individer. Nogle er så virtuelle, men hvad gør det?

Ja - vi bor i et glashus, og den krig vil vi tabe. ---- Eller den er allerede tabt, --- vil jeg mene. Vi kan end ikke holde på vores egne penge. Det fundament er allerede "hacket".

mvh.

1. oktober 2019 kl. 11:30
Anklaget for at hacke banker: »Tidligere Kaspersky-chef tvang mig til det«

Hvem kontrollerer, kvalitetssikrer hhv. certificerer "antivirus", "antihack" osv. markedet? Det er oversået med konkurrerende virksomheder, - og det viser sig jo selvsagt, at flere efthånden har rigtig "snavsede fingre".

Flere er placeret i østlande, -- og det er måske være et kvalitetsstempel? Hvad er kvalitetsstemplet for disse virksomheder, som i nogle tilfælde angiveligt selv har producerer snavs, for at holde forretningen kørende.

mvh.

24. september 2019 kl. 11:49
Skatteminister om nye problemer med gældssystem: »Rigsrevisionens kritik kommer ikke bag på mig«

Lederen omtaler håndteringen af Teledata i retssystemet som det mest alvorlige problem. Problemet omkring det opr. EFI nu -> PSRM er om ikke større, så i et omfang, der er lige så kritisabelt og katastrofalt som teleskandalen.

-- Og så er der de øvrige IT udviklings hhv. IT kontrakt katastrofer, som "hænger" på det offentlige og vores politikere gennem de seneste 20 år. Svært at differentiere dem, men der er så mange, at man som borger i vores danske mikro samfund, - hurtigt putter dem i glemmekassen. Desværre.

Bottom line: - Det er dyrt for dig og mig.

Mvh.

6. september 2019 kl. 11:26
DDoS-angreb mod DSB gav bøvl med billetkøb

Tosset diskussion vedr. skattekroner, og hvor meget man vil betale for sikkerhed? Bundlinien er, at meget simple -og i IT teknologisk sammenhæng æld-gammelt kneb, er et problem for vitale samfundssystemer. Det må ikke ske, da det kan forhindres, -- og det er fuldstændig ligegyldtig, hvad det koster, - i et samfund, som i øvrigt smider 12 milliarder kroner i skraldespanden med baggrund i elendig sikkerhed andetsted. Bl.a. med baggrund i tilbagevendende offentlige besparelser vedtaget af et folkeligt ting.

mvh.

3. september 2019 kl. 07:56
Marketingfirma indsamler millioner af Instagram-brugeres stories og lokalitetsdata

hvis man ikke vil ha' andre får adgang til "private" data. Det der er sikkert er, at de bliver brugt og som vi siger "misbrugt". Men det er gratis platforme, hvor man helt naturligt "betaler" med det indhold der lægges op. Det "skriver" man under på, og det er brugernes eget ansvar.

Mvh.

8. august 2019 kl. 13:17
Europæisk IP-administrator opretter kø for tildeling af IPv4-blokke

Ja det er da helt rigtigt. Det er da bare at komme igang. Regningen sendes videre til kunderne - dig og mig, - så der er ikke noget at være "bange" for på omkostningssiden.

Mvh.

1. august 2019 kl. 12:00
Apples underleverandører lytter til brugeres private samtaler via Siri-optagelser

på en arogant og fuldstændig uacceptabel misbrug af informationer. Jeg antager at 1% er mange.

Mvh.

30. juli 2019 kl. 12:07
Ministerium blev advaret om dårlig sikkerhed i system til vælgererklæringer for flere år siden

Blot endnu en af de hundredevis af pinlige sager vedr. den offentliges forvaltning .... eller mangel på samme... af kritiske IT systemer og data. Som i mange andre tilsvarende sager er organisationen endda advaret om mangler efter idriftsættelse. Man får som borger nærmest kuldegysninger!

30. juli 2019 kl. 11:19
EU-dom: Hjemmesider med en Facebook Like-knap gør sig til dataansvarlige

Det er da helt perfekt, at der nu bliver sat en eller forhåbenlig flere juridiske streger i sandet i forbindelse med det sociale netværks informations tyveri som foregår, - og som angiveligt kun en nano minoritet har check på. De der angiveligt anvender disse medier, "betaler med værdier", som de pågældende formentlig heller ikke selv har check på.

Mvh

30. juli 2019 kl. 11:09