Erik Gotfredsen

Slut med 'slave' og 'master:' Linux gør op med racistisk terminologi

Holdet bag Linux vil nu forbyde al brug af Linux i den arabisktalende verden, da anvendelsen af slaver i dette område ikke er i tråd med den netop besluttede terminologi for Linux.

16. juli 2020 kl. 12:49
Sikkerheden halter i 74 statslige myndigheder: »Det er utilfredsstillende«

Ud over at det virker skræmmende virker 113 somom antallet af kontrollerede institutioner er lavt sat!

4. maj 2020 kl. 11:26
Kammeradvokaten: Ny digital service skal sørge for, at hjemmesider og apps overholder loven

Ellers ville de, med det værktøj de har (og sælger), have rettet siden

8. november 2019 kl. 12:14
Kammeradvokaten: Ny digital service skal sørge for, at hjemmesider og apps overholder loven

Erhvervsstyrelsen er tilsyneladende den tilsynshavende myndighed, når det gælder cookies. Erhvervsstyrelsen har tilsyneladende ikke givet bøder, for overtrædelser, i de 8 år behendtgørelsen om cookies har været i kraft. Er det så bondefangeri, at sælge den ydelse der tilbydes af "Kammeradvokaten"

8. november 2019 kl. 11:41
Kammeradvokaten: Ny digital service skal sørge for, at hjemmesider og apps overholder loven

Kammeradvokaten er ifølge Wikipedia "Kammeradvokaten er ikke en statslig institution, men et advokatfirma,[1] der gennem Finansministeriet har aftale med staten om at levere advokatydelser til centraladministrationen." Når "Advokatfirmaet Poul Schmidt" går ud til både offentlige og private firmaer for at markedsføre en selvudviklet app, ligner det for mig en sammenblanding af kasketter.

8. november 2019 kl. 11:16
Ombyttede koordinater i teledatasag: Master blev placeret ved Etiopien

Ligger fejlen konsekvent i at een (eller flere) udbydere altid bytter om på koordinaterne, så er det en kommunikationsbrist omkring indberetningen. Er det derimod forskelligt fra fang til gang, er det udbyderne, der har sjusket

6. oktober 2019 kl. 09:32
Boligselskab overvågede ulovligt beboeres færden gennem nøglebrikker

"Det er essensen af en afgørelse, som Datatilsynet har truffet efter en klage fra en beboer."

4. oktober 2019 kl. 11:08
Myndigheder og virksomheder overså slåfejl i phishing-øvelse fra CFCS

CFCS har besluttet, at en phishing-mail altid er forsynet med stavefjel, og det kun er hackere der ikke kan stafe.

26. september 2019 kl. 10:56
Myndigheder afviser at granske teleselskaber trods simkort-afsløringer

"Men selvom Version2 og Ingeniøren er blevet gjort bekendt med, at det analoge sikkerhedshul er blevet udnyttet i forskellig grad hos de forskellige teleselskaber, er intet blevet indberettet til Erhvervsstyrelsen.

»Erhvervsstyrelsen har derfor ikke på nuværende tidspunkt fundet anledning til at foretage sig yderligere over for selskaberne, men følger naturligvis udviklingen på området,« skriver Erhvervsstyrelsen i en mail til Version2.

Erhvervsstyrelsen ønsker ikke at stille op til interview."

Tilsyneladende er det kun de virksomheder, der kan begå fejl, som er indberetningsberrettigede. Erhvervsstyrelsens holdning er så: "når dem der fejler ikke indberetter er der ingen fejl"

13. september 2019 kl. 11:07
Android-telefoner sender din position til alarmcentralen ved kald til 112

Af artiklen fremgår det at oplysninger videregives til offentlige myndigheder "fra borgere, der ringer 112 fra en Android-smartphone" gælder det også, hvis man har slået lokationsdata fra?

12. september 2019 kl. 11:03
Professor om klageafvisning: Datatilsynet venter på, at Google dummer sig »big time«

Et udsagn fra artiklen: "Hvis man taber den og ender med at give Google ret, så står man med skægget i postkassen, og så er der dannet grundlag for, at Google kan handle på den her måde. Det er bedre at tage en mere sikker sag, hvor der er større chance for, at man vil vinde."

Jeg vil jo mene, at når Datatilsynet er gjort opmærksom på en sag, og afviser at behandle den, kan Google bagefter sige, "Da i ikke anlagde sag, mente vi at det betød, at i accepterede vor handlemåde"

Eller hva?

14. august 2019 kl. 15:14
Advarer mod populær ansigts-ændrings-app: Du giver russerne ubegrænset magt over dit ansigt og dit navn

Alle gør det, det mærkværdige er, hvis det er en russisk eller kinesisk producent er det suspekt. Hvis du på danske www.profiloptik.dk/ ønsker at"prøve briller og solbriller hjemme i din egen stue" giver du et svensk firma ret til at hente dit præcise opholdssted samt læse, slette og modificere telefonens lager.

Profil Optik Stylelab Synsam AB Viser tilladelser for alle versioner af denne app Denne app har adgang til: Placering approximate location (network-based) precise location (GPS and network-based) Billeder/medier/filer read the contents of your USB storage modify or delete the contents of your USB storage Lagerplads read the contents of your USB storage modify or delete the contents of your USB storage Kamera take pictures and videos Andet view network connections full network access prevent device from sleeping Profil Optik Stylelab-opdateringer kan automatisk give hver gruppe flere tilladelser. Få flere oplysninger

18. juli 2019 kl. 11:11
Rigspolitiet sender aben videre i tele-skandale: Teleselskaber har sendt mangelfulde rådata

Tidligt i artiklen står det at justitsministeriet i en pressemeddelelse om telesagen oplyser at: "Rigspolitiet har den 30. juni 2019 oplyst, at Rigspolitiet desuden i perioder fra visse teleselskaber har modtaget mangelfulde rådata".

Det må justitsministeriet da have misforstået!

Det de hævder er, at politiet ukritisk og uden kontrol bruger mangelfulde rådata, så dårlig kan politiet da ikke være!

3. juli 2019 kl. 12:53
Juraeksperter: Ministerium kunne have stoppet snyd med vælgererklæringer

at man så gennem fingre med flere partier "fiflede" med vælgererklæringerne. Flere af de etablerede partier har allerede været ude, og har sagt, det er for nemt at blive opstillingsberetiiget, og at tallet, for anmeldelse af et parti, derfor bør sættes op.

20. juni 2019 kl. 11:11
Rigtige Mænd er i Cyberhjemmeværnet

Det handler om noget på nettet og ingeniører. Hvor kan i være så formastelige at tro, at man vil bruge nettet til noget? Hvad skal vi med et cyberhjemmeværn i Sønderjylland? Kan det ikke køres fra København, duer det ikke!

13. juni 2019 kl. 11:22
Nokia-producent tager bladet fra munden: Data skulle have været til Singapore, ikke Kina

Nokia sender IKKE data til kina. De sender dem kun til Singapore :-(

26. marts 2019 kl. 08:40
Medie: Nokiatelefoner har sendt oplysninger om maste-id, IMEI, MAC og SIM-kort til Kina

At TDC har valgt et ikke kinesisk firma til at stå for det nye g5 netværk, særlig at det er et skandinavisk firma. Dem ved vi, at vi kan have tillid til.

Hvordan markerer man, at en kommentar er ironisk ment?

22. marts 2019 kl. 11:17
Kommunalt booking-system har i årevis sendt borgeroplysninger til forkert mail

"De pågældende mails er sendt af systemet Workforce Planner, som kommunen anvender."

"Fejlen er jævnfør mailen fra Stephan Klavsen opstået, når borgere har henvendt sig til Borgerservicecentret, hvor de skulle have henvendt sig til Ydelsescentret."

Så det er altså enten "Workforce Planner" eller borgere der henvender sig til forkerte steder i kommunen, der er skyld i fejlen, at der bliver sendt en mail til "@fred.dk" og ikke til "@fredericia.dk"

Mage til vrøvl og ansvarsforflygtigelse skal man lede længe efter.

Det er kommunens og kun kommunens skyld.

Venlig (men arrig) hilsen Erik Gotfredsen

4. marts 2019 kl. 11:39
Nyborg Kommune udførte hemmelig kontrol af it-sikkerhed: Ville narre skoleleder til at udlevere persondata

Efter min bedste overbevisning bør kommunaldirektøren og skolelederen fyres, da begge har vist sig ikke at leve op til deres arbejde. Selvfølgelig bør nogen (i det her tilfælde IT-afdelingen) kontrollere om reglerne overholdes, og selvfølgelig skal det kunne dokumenteres, hvad der er foregået. Skolelederen føler, at han har været udsat for et overgreb, såvidt jeg kan forstå, har han handlet korrekt, og forsøger at kontakte kommunen far at verificere. Hans fejl er at han efterfølgende langtidssygemeldes. Tænk hvis det havde været et virkeligt datalæk. Kommunaldirektøren kan tilsyneladende ikke se vigtigheden af at teste om reglerne overholdes, så der bør nok en ny på banen.

Hvad nu hvis skolelederen havde udleveret følsomme data, og det bagefter ikke kunne dokumenteres?

6. februar 2019 kl. 12:54
Gentleman-aftale mellem politiske partier skal danne mur mod datalæk, hacking og fake news

at det kun er russerne, der laver fake news, og på andre måder misbruger systemer som f.eks Facebook op til et valg. Der ved vi at amerikanerne og andre ikke kunne finde på.

4. januar 2019 kl. 11:29