Kim Domino Evers

Datatilsynet strammer nettet om Chromebooks: »Jeg tror ikke, det her ender lykkeligt for Helsingør Kommune«

Jeg så lige denne artikel, desværre kan jeg ikke læse det hele da jeg ikke er betalende kunde :)

https://www.computerworld.dk/art/261919/danske-google-kommuner-vil-stroemme-til-microsoft-efter-helsingoer-sag-for-der-er-ingen-vej-uden-om-de-amerikanske-tech-giganter

Men JO - selvfølgelig er der da et alternativ til de Amerikanske Tech-Giganter - det hedder FRI SOFTWARE... hvorfor er der INGEN der bare kigger lidt i den retning? Er beslutningstagerne virkelig så indoktrineret at de ikke kan se skoven for ene træer?

21. august kl. 16:09
Helsingørs borgmester raser over Chromebook-afgørelse: »En helt rædselsfuld og totalt urimelig situation«

At bruge blyanter og papir vil i min hjerne kun være positivt. Det er sundt at bruge hovedet en smule og ikke læne sig op af al den teknologi :)

21. august kl. 16:05
Helsingørs borgmester raser over Chromebook-afgørelse: »En helt rædselsfuld og totalt urimelig situation«

De eneste grunde jeg kan se at de har valgt så ringe en løsninger er:

  1. Pris
  2. Godt salg set fra Google's synspunkt

Hvorfor har de ikke valgt en central løsning med en "Thin klient" løsning til alle eleverne styret med f.eks. en Linux server med en Linux brugerflade. Så kunne de have beholdt alle data her i landet på et par servere.

Hvor jeg hader tech-giganternes uetiske måde at sælge deres løsninger på... føj!

19. august kl. 09:58
FE melder pas: Kan ikke genskabe SMS-beskeder fra mink-sagen

Det kan ikke passe at de kan fælde kriminelle flere år tilbage opsporer teorister og hvad ved jeg... men Mette - hun kan gemme sig som ingen andre.

Føj for en regering vi lever i!

7. december 2021 kl. 10:35
Ikonisk krigsspil skal genopfindes: Veteran indkaldes til at redde serien

Hvis du savner den så meget, så kan du hygge dig her i weekenden: https://archive.org/details/kaper_v1r4

3. december 2021 kl. 15:49
Midt i skandale-afsløringer: Facebook skifter navn til Meta

MetaDATA :)

Godt man ikke bruger den platform :)

29. oktober 2021 kl. 19:34
Microsoft begynder udrulning af Windows 11

#8: Så må du skifte den ud med en "Intel Atom x6200FE" - den kan nemlig kører Windows 11 :)

6. oktober 2021 kl. 11:16
Microsoft begynder udrulning af Windows 11

#5 "Lad de vildfarende komme til os" - det vil da kun glæde mig, hvis det kan få nye brugere over til os på den lyse side af OS'erne :)

6. oktober 2021 kl. 08:46
Microsoft begynder udrulning af Windows 11

#2 Jeg tænkte nøjagtigt det samme. Microsoft har i mange år brøstet sig med af, at deres software var meget kompatibelt og kunne kører på alle platforme, og nu skal folk skippe alt deres hardware for at få sikkerheds opdateringer efter Windows 10 lukker og slukker. Det kommer da til at give en masse miljøaffald, slut med Refurbished IT, da det ikke kan kører Windows 11 osv.

Det er da idioti!

6. oktober 2021 kl. 08:33
Microsoft begynder udrulning af Windows 11

Nu er jeg ikke hardware super nørd, men jeg forstår ikke MS fravalg af visse CPU'er?!

Intel Atom x6200FE = GO! Intel Core i5 4570 = NO GO!

Jeg vil da til hver en tid sætte min penge på en i(et eller andet) end en Atom CPU...

Er der nogen der kan forklarer mig det? Er det bare et smart trick for at sælge nye computere med Windows 11?

5. oktober 2021 kl. 20:41
Video: Sådan kommer Windows 11 til at se ud

Hvad med bare at gøre Windows 10 færdig i første omgang inden de går i gang med endnu et elendigt styresytem?

16. juni 2021 kl. 14:19
Kina viser privatlivsvejen

Hvis dette virkeligt blev sat i verdenen, så kan Facebook, Google, WhatsApp og hvad de ellers allesammen hedder da godt vinke farvel til hele deres forretningsgrundlag :)

Jeg laver webløsninger til daglig, selvstændig erhvervsdrivende, jeg har fravalgt alle annonceringer på ALLE platforme der ikke respekterer ens privatlivs, jeg vil ikke være med til at fodrer hverken Facebook, Google eller nogen af de andre der bare er til for DERES skyld og ikke for brugernes interesse.

Personligt høster jeg INGEN data fra mine kunder, overhovedet. Det må de selv sørge for :)

17. maj 2021 kl. 09:07
Facebook til brugerne: Lad jer tracke og hold tjenesten gratis

Jeg slettede min LinkedIN konto for ca. 1 mdr. siden efter lækket. Så røg min Facebook bagefter.

Jeg synes FB har mange gode egenskaber, vedligeholde kontakt med ens bekendtskaber, familie, samt deling af ens minder osv.

Men på baggrund af at vi bruges som datakilder, vil jeg ikke være med til. Jeg betaler gerne 25 eller 50,- om måneden for et privatliv på nettet! Jeg er godt klar over at Facebook lever af reklamer osv misbrug af brugernes data og skulle de begynde at tage penge for at folk benyttede siden, så ville brugerne rasle væk. Men så kan man vende bøtten lidt og sige, hvis brugerne betalte 50,- om måneden, ville så ikke kun de seriøse være tilbage? De kæmper i forvejen med falske profiler osv. Disse vil nok ikke være der hvis det kostede penge.

Min kone og jeg opdrætter hunde og det er jo skønt at kunne følge ens hvalpe og holde kontakten med køberne, hjælpe dem med at besvarer spørgsmål og det kommer jeg da også til at savne. Jeg har sat og leget lidt med at oprette en Hunde.Social - men det er lidt op af bakke, da folk med det samme sammenligner det med Facebook!

Så det bliver nok en dødssejler, men igen, så har det kun kostet mig et par interessetimer og så bliver jeg da klogere på det område :)

Så lige nu, står jeg UDEN et SoMe... det går nok :)

4. maj 2021 kl. 12:24
LBRY: Demokratisk YouTube uden masseovervågning

Det lyder som et godt projekt. Og så længe det kan hostes på one.com eller lignende, så klarer du nok de dér ~500 kr. om året det koster.</p>
<p>Men når nu dit projekt bliver voldsomt populært og får over to milliarder brugere og du skal bruge 30.000 servere til driften, hvordan vil du skaffe penge i dén størrelsesorden uden reklamer og uden at samle data at sælge?

Tak for tilliden - 2 milliader brugere.... WOW (skal læses med et glimt i øjet) Men tvivler, siden bliver på dansk, så det begrænser allerede der, vi vil heller ikke gøre det til en kommerciel side, men bare for os der ønsker kontakt med vores hvalpekøbere og andre hundeoprættere...

Jeg har min egen server, så hostingen koster ikke noget pt.

Vi har åbnet for annonceringer på siden, så forskellige virksomheder kan få deres annoncer ind på siden (Men ikke booste, da vi ikke logger brugernes data), sådan en go gammeldagsmåde at gøre tingene på.

Vi vil åbne for "støtte" på et senere tidspunk, hvis det bliver nødvendigt.

20. april 2021 kl. 08:44
LBRY: Demokratisk YouTube uden masseovervågning

Hvis du går ind og læse selve måden Odysee eller Lbry hænger sammen på, så betaler man med virtuelle penge for indhold. Man kan så donere til producenterne og tjener lidt ved at se indhold. Det virker faktisk ret godt!

20. april 2021 kl. 08:15
LBRY: Demokratisk YouTube uden masseovervågning

Jeg bruger primært Odysee i dag, har skippet Youtube (Google), er godt på vej til at have slettet alt hvad der har med Google, Facebook og LinkedIN at gøre...

Jeg tror der er lidt en revolution på vej, føler lidt at nogen er begyndt at åbne øjnene og ser hvor vulgært de store virksomheder misbruger brugernes data.

Personligt er jeg gået i gang med et lille projekt til os hundeelskere, et frit og åbent social netværk der IKKE lurer på brugernes data. Minder meget om Facebook, bare uden overvågningen, annonceringerne osv.

20. april 2021 kl. 07:51
Microsoft vil lade dig chatte med kopier af afdøde personer

#10: Det er fandme sygt! Jeg ville aldrig ønske at mødes med nogen jeg har mistet - falske glæder og uvirkelig oplevelse. Den "døde" person kan ikke give noget "nyt" til ens liv eller minder, det er vel en form for rekonstruktion af deres tidligere liv (eller whatever...)

:)

28. januar 2021 kl. 19:48
Microsoft vil lade dig chatte med kopier af afdøde personer

Nu har jeg ikke set Black Mirror eller Westworld (endnu... det kommer).

Jeg tænker bare... hvad nu hvis "personen" man chatter med er en helt anden? Man kan vel ikke på nogen måde vide at det ER den person man gerne vil i kontakt med?

Jeg vil absolutte IKKE benytte mig af den funktion (ligesom så mange andre Microsoft tjenester). Jeg har det bedst med at have mine minder for mig selv, og huske personerne som jeg husker dem.

28. januar 2021 kl. 11:01
Digitaliseringsstyrelsen lancerer kørekort-app

Jeg er SÅ glad for at vi i disse "sparer" tid kan bruge 44 millioner på en App der er lige så vigtigt som min Sudoko app, jeg bruger når jeg sidder på tønden!

Tak Visma for at tage de danske skatteydere i røven endnu en gang.

24. november 2020 kl. 13:33
Kriminelle stjæler cpr-numre fra bibliotekscomputere: »Det er et organiseret angreb«

Hvorfor ikke lave en Live-Session, så man genstarter computeren hver gang nogen har været henne og pille ved den. Så er man da over at nogen har lagt et eller andet ind på den, til den næste i rækken.

8. september 2020 kl. 18:50