Claus Andersen

Humor i IT

Det her er ved at udvikle sig til en "greatest" list. Så skal dem her fra NRK da også lige med:Middelalder Helpdesk

Og den kyniske opfølger hvor de malker successen:Helpdesk 2.0

Af de bedre tegneserier, så er der perler imellem på Monkeyuser - hvor den mest rammende for min hverdag er: Focus

Og så er der Data security vs. Dave, som jeg altid har liggende fremme. En dag skal det nok også lykkes at få den i ramme.

16. november 2018 kl. 11:12
Humor i IT

Nu er flere af de gode nævnt, men hvis vi kigger lidt længere ned af listen, så ramte Jeb T. Sausagefreak ikke helt ved siden af skiven (for ca. 10 år siden).

Ellers er Lenny "still going strong". Du kan ringe til ham på +1-347-514-7296. Se mere på Reddit eller Youtube

15. november 2018 kl. 12:43
Iværksættere har udviklet mini-pc til studerende i udviklingslande

Ikke helt. Raspberry Pi var meget inspireret af ideerne bag BBC Micro. Altså stadig med et rimeligt I-lands fokus.

Til gengæld syntes jeg det ligger tæt op af One Laptop Per Child OLPC. Det fik i starten meget omtale. Om den så kan regnes som en success kan jeg ikke helt gennemskue.

29. august 2018 kl. 15:33
Efter GDPR: Nyhedssider sætter færre tredjepartscookies inden samtykke

Helt så simpelt er det nu ikke vil jeg mene. Moderne teknologier giver nye muligheder. Marketingsafdelingerne er i visse tilfælde gået amok med dem. Prøv at tale etik med en der sidder i en markedsføringsfunktion. I min egen lille empiri så er de fleste klar til hvad som helst blot det understøtter deres arbejde.

Jeg betaler pt. for Ingeniøren for at støtte Version2. Regnestykket gik op, da Ingeniøren også har en værdi for mig. De overgår nu til "plus" artikler. Men for at kunne læse dem skal man have en konto hvor man accepterer følgende:

"Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere."

Det er en klokkeklar vej rundt om markedsføringslovens §6 om opsøgende salg. Deres svar i ramme alvor var "Vi gør det for at forbedre vores tilbud til dig". New-speak af den skuffe får mig blot til at løbe skrigende væk.

På Berlingske forsøger de det samme. De er så både værre og bedre. Værre, da de ved sign-up får det til at se ud som om, at man skal acceptere det for at komme videre. Men bedre, da man kan lukke vinduet, og man så senere på "min side" kan se at man har fravalgt opsøgende salg.

Hos Politiken har de på sober vis delt accept af vilkår og markedsføring op i 2 særskilte valg. De mener dog at "E-Avis" skal være en del af alle abonnementer og har dermed prissat sig selv ud.

Alle de store medier har haft en utrolig gammeldags tilgang til deres forretning. Kerneområdet at formidle nyheder og baggrund ender så lidt med at tage bagsædet. Kunne de nu nøjes med at sælge det jeg som forbruger gerne vil have - uden konstant at skulle mer- eller opsælges. Så kunne de måske kigge videre på hvordan de formidler de "rigtige" artikler videre i "netudgaven", så vi kan slippe for de PDF agtige e-Aviser. På samme måde som med den offentlige digitalisering, så glemmer de at gøre det mere attraktivt end det bestående.

Lad blot gratisterne betale for det i reklamer og tracking. Men vær ærlige omkring det, og giv os andre et artigt produkt vi kan betale for. Gerne som hos Information hvor man helt kan slippe for støjen med annoncer.

For selvfølgeligt skal der betales for det.

29. august 2018 kl. 12:39
Invitation: Kom til protesten imod ulovlig logning imorgen fredag

Bedre varsel næste gang. Var gerne mødt op, men læser først dette nu.

1. juni 2018 kl. 12:06
Nyt udseende, nyt indhold: Her er den nye Firefox

Kan vi ikke hæve niveauet bare en lille smule? Fair nok at man henter artikler fra andre medier, men kunne man ikke bare gøre en minimal indsats?

I en sådan artikel ville det være klædeligt med et par billeder til at illustrere forskellen. Ligeledes var det forvirrende at læse "i hvert fald hvis man skal tro videoen nedenfor."

Kigger man så på den oversatte kilde-artikel, så er begge dele faktisk til stede, og det giver lidt mening igen.

Hvis ambitionen ikke er højere, så ville jeg faktisk foretrække at I droppede den slags fyld artikler. Ellers få lidt mere hjerte med i det.

28. september 2017 kl. 14:43
Undersøgelse: To ud af tre under 30 år streamer ulovligt

vi er trætte af at vi skal have 10+ konti,

Og nu en mere.... Disney vil selv, så de trækker rettighederne fra Netflix.

https://news.ycombinator.com/item?id=14962634

9. august 2017 kl. 10:46
Microsoft smider omstridte certifikatleverandører på porten

StartCom er på vej tilbage igen hos de andre. Deres ansøgning er ved at blive behandlet.

Kan følges på:https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1311832#c12

Diskussionen på HN kan også have interesse:https://news.ycombinator.com/item?id=14900272

Tilgengæld undrer det mig hvor lidt omtale Symantec's implosion har fået på v2 (måske jeg har overset det)

For de HN interesserede:https://news.ycombinator.com/item?id=14914553

9. august 2017 kl. 10:38
Undersøgelse: To ud af tre under 30 år streamer ulovligt

Jeg har ingen respekt for dem der siger "jeg syntes de har tjent nok, derfor får de ikke mine penge".

Men dem der har kopieret for at få fat i ellers utilgængeligt materiale eller i bedre kvalitet kan jeg forstå. Her har industrien været lang tid om at følge med, men er endnu ikke på omgangshøjde.

Der er en glimrende forretningsmodel bag streaming. Man kan endda gøre det på den gammeldags måde. Se nu f.eks. Blockbuster.dk. Her har Yousee lavet den klassiske udlejningsforretning - blot på nettet. De sparer omkostningerne til fysisk distribution og butikker, men har så streaming omkostningen. Alligevel, så presser de citronen mest muligt fordi den almindelige bruger accepterer at leve med det. Alle film sendes nemlig i stereo. Så kan mit fine DTS anlæg ellers stå og samle støv. Og så er jeg slet ikke begyndt at pive over billedkvaliteten. Dette er profit maksimering af værste skuffe. Den almindelige forbruger ved ikke han er blevet snydt for det er jo "godt nok" til "de fleste".

Eller tænk på problemet med at finde den film du gerne vil se. Du finder ud af at det er Netflix der har rettighederne til den film du gerne vil se. Netflix vil gerne sælge dig et abonnement, men vil ikke fortælle om netop den film du gerne vil se er tilgængelig i netop din region før du har betalt. Det er direkte provokerende.

Forretningen er der. Der er op til flere modeller der kan fungere. Men man glemmer at sætte forbrugeren først og se hvad det er de gerne vil have. Forbrugerne har jo igennem de seneste år tydeligt bevist de gerne vil lege med. Tror du ikke på den, så tal med de gamle flow TV stationer og se hvordan de ryster i bukserne. Ikke at jeg tror de alle helt vil uddø, men man kan ikke påstå at markedet ikke er der endnu.

Så for mig er det ikke et spørgsmål om piraterne ikke forstår forretning eller er forblændet af teknologien. For mig er det et spørgsmål om, at rettighedshaverne i mere end 30 år har haft mere travlt med hvad andre gør - end hvad de selv gør. Foretningsforståelse burde ellers diktere, at det var dem der gik foran, men fokus har igennem årene primært været på "rent seeking".

8. august 2017 kl. 12:14
Undersøgelse: To ud af tre under 30 år streamer ulovligt

Peter Lundtofte rammer sømmet på hovedet med "Mange lovlige, men tåbelige tjenester", men der mangler endnu en vinkel:

Den ret trættende retorik Charlotte Enevoldsen fører til torvs igen er nemlig noget ensidig.

Hun mener der er "mange lovlige løsninger med let adgang til musik og film". Men ønsker ikke at forholde sig til kvaliteten af dem. Når nogen fremhæver Popcorn Time eller lignende, så bliver der skreget TYVERI, og enhver fornuftig samtale falder til jorden.

Så lad os tage det den anden vej rundt. Derhjemme kan vi godt lide Game of Thrones. Så derfor har vi som Charlotte ønsker tegnet et abonnement på HBO Nordic. I går aftes (mandag) skulle man så se det nye afsnit. Men nej - servicen havde problemer igen igen. Der var mange flow stop og deres app holdt helt op med at hente indhold, så du kunne ikke vælge andet materiale. DR og Youtube havde ingen problemer i samme periode.

HBO informerer ikke selv om problemer hverken på net eller app, så man må stole på andre værktøjer som:http://downdetector.dk/problem-fejl/hbo-nordic

Mine oplevelser med HBO Nordic er:

  • Ingen information
  • Ofte driftsproblemer
  • Dårligt UX - Svært at finde materiale der passer til mig
  • Perlerne gemt imellem store mængde skrammel.
  • For få perler

En service der derfor skulle leve af vores løbende abonnement mister os som kunde når sæsonen er slut. Jeg har ingen planer om at hejse sørøverflaget - vi sparer pengene (og tiden). Men finder det samtidig interessant, at Game of Thrones skulle være en af de mest piratkopierede serier nogensinde. Kunne der være andre årsager end at man ønsker at tage brødet ud af deres mund?

Pirateri er en total unfair konkurrent, men kan man ikke mønstre en score på mere end 1,6 på Trustpilot, så er det vist tiden at finde tudekiksene frem.

8. august 2017 kl. 11:15
Undersøgelse: To ud af tre under 30 år streamer ulovligt

kommer man til at tænke:"hvad forhindre Jer i at starte den service?"

Rettighedshaverne. Det er et brutalt marked, hvor de store slås med de store.

Det vil derfor ikke være nok for dig, at lave den geniale service. Du skal også komme med en meget stor pose penge før der er nogen der gider snakke med dig.

Med det antal store spillere der pt. er på markedet, så vil du have svært ved at finde pengene.

Og når du har pengene, så er rettighedshaverne så glubske, at det er pænt op ad bakke. Se Harry Potter eksemplet lidt længere oppe.

Jeg mener på ingen måde at pirateri er vejen frem - omvendt så ligger dem der har kortene på hånden som de har redt.

Nu er jeg så også så håbløst gammeldags, at jeg godt kan undlade at forbruge. Vi larmer ikke så meget som "piraterne", men hvis den kapitalistiske mølle skal fungere, så burde man nok også interessere sig for det.

8. august 2017 kl. 10:36
Hov, hvor blev CSC af? Dansk hovedpine slået sammen med HP's dyre fejltagelse

DXC betyder ikke noget i sig selv. Men det har ikke afholdt folk fra at tolke hvad det betyder :-)

Den del af HP der fusionerer med CSC er tilsyneladende resterne af Ross Perot's EDS som HP spildte $14 milliarder på i 2008.

Om marketingsdrengene havde googlet sig frem til, at DXC også bruges som forkortelse for "Deathcore" musik ved jeg ikke...

11. maj 2017 kl. 11:18
DSB ramt af omfattende nedbrud

Alvorligt problem - ja! Men er den relevant?

Fejlmeldt 26-04-2017 07:57

Omkring 12:00 havde DSB svjv. ingen problemer.

26. april 2017 kl. 20:56
DSB ramt af omfattende nedbrud

Samme oplevelse i bussen. Chaufføren havde end ikke hørt der skulle være problemer. Han var usikker på hvordan han skulle forholde sig, da han ikke havde oplevet det før. Helt unormalt havde jeg heldigvis kontanter, så det nemmeste var bare at købe en billet. Så deres nedbrud kostede mig "kun" 9 kroner ekstra.

Men hvordan kan de overhovedet komme i tanke om ikke straks at orientere alt personale? De har jo radio kommunikation til busserne.

Og værst: Der burde ligge beskrevne nødplaner for netop sådan et scenarie: Hvem der skal informeres og hvordan man skal forholde sig.

Hvad jeg læser andre steder, så er deres tanke at man bare tager imod en kontrolafgift og så "bare lige" får den refunderet igen hvis man ikke har mulighed for at købe kontantbillet.

Et system der sikrer netto profit i tilfælde af nedbrud. Det er da ret smart.

I den offentlige transport står det som vanligt bøjet i neon, at det ikke er os kreaturer, der er de faktiske kunder i butikken.

26. april 2017 kl. 19:41
Er 1 Gbps nok?

Men igen, du har jo tydeligvis heller ikke sat dig ind i tingene. Det var vist det med "Den kloge forbruger - en illusion?"......

Jens,

Den var meget langt under lavmålet.

Skal vi ikke lige gøre en indsats for, at holde salon tonen?

24. april 2017 kl. 11:02
Er 1 Gbps nok?

Skal vi ikke lige få 4K ud i handlen og installeret i stuen hos folk, før at 1 Gbit/s er nødvendigt for at kunne bruge 8K ?

Ole stillede spørgsmålet hvad der kunne trække et behov større end 1 Gbps.. Det var det jeg forholdt mig til.

Din argumentation har gennem hele tråden som jeg har læst den været hvad du mener folk har behov for nu.

Selvfølgeligt er 4K ikke mainstream, da det stadig er de færrste der har 1 Gbps.

Personligt ville jeg være glad hvis bare HD blev sendt ud i ordentlog kvalitet.

Ole ser (måske) 1 Gbps som en naturlig øvre grænse. Og som jeg tolker dine svar så er du i samme lejr.

Jeg mener ikke behovet flader ud allerede ved 1 Gbps. Det er de levende billeder der driver det.

22. april 2017 kl. 12:03
Er 1 Gbps nok?

Og hvem gider optage sig selv og sende den modsatte vej ?

Den sætning afslører en del om din alder ;-)

22. april 2017 kl. 11:34
Er 1 Gbps nok?

Kan I ikke lokkes til at komme med eksempler, hvor I regner tallene igennem?

Ahh - så er det nok her vi snakker forbi hinanden. Båndbredde forbruget er langt større end du umiddelbart giver udtryk for. Du har allerede brugt halvdelen af din kapacitet med kun 1 stream i super duper UHD (Super Hi-Vision). Og så snakker vi end ikke VR.

At 120 frames per second (UHD allows for 24, 25, 50, 60, and 120 fps), a raw 7680×4320 video feed clocks in at 48 gigabits per second (Gbps). The Super Hi-Vision spec (SMPTE 2036) supports 22.2-channel sound, too, which comes in at around 50Mbps. After compression (NHK has developed a special codec for Super Hi-Vision), the entire stream clocks in at around 500Mbps. To put this into perspective, a 1080p TV channel signal (over the air) is around 10Mbps.

https://www.extremetech.com/extreme/130238-8k-uhdtv-how-do-you-send-a-48gbps-tv-signal-over-terrestrial-airwaves

Om det så er et legitim behov...

Knap så super 8K med lavere framerate kan klares omkring 100Mbps. Så hvis du har gang i 5 "almindelige" streams til din husstand, så har du igen brugt halvdelen. Og husk lige du skal tage 15% fra til overhead. Så du er ikke langt fra at have brugt kapaciteten allerede nu.

Indholdsleverandørerne vil have mere end svært ved at følge med :-) Helt almindelig HD er stadig ikke på omgangshøjde.

Øjet kan se 7.000.000 farver - derfor var det en naturlig øvre grænse.

Naturtro VR, tror jeg, bliver der, overliggeren kommer til at være.

21. april 2017 kl. 15:32
Er 1 Gbps nok?

For ca. 20 år siden var 11 Mbps mere end rigeligt!

https://www.information.dk/debat/1997/12/tor-nettet

Men hvis vi lige glemmer IT vittighederne om hvad "nok" er, så håber jeg faktisk at der kommer et push imod endnu højere hastigheder. For det er jo kun de priviligerede der kan få 1 Gbps i dag.

Vi går stadig og sløser med vores infrastruktur. Dem der tjener på det allerede nedgravede kobber er lykkedes med at overbevise folk om at det er "godt nok".

Imens er min landlige svigerfamilie lige blevet opgraderet fra ustabile ca. 5-8 Mbps til 12-16 Mbps med pair bonding. Dette til deling for 3 husstande.

Jammen så bor de jo langt ude? Ikke længere end der faktisk er fiber i vejskabene. Men ikke noget som man vil sælge af.

Så jo - jeg drømmer om højere hastigheder. Det driver den generelle opgradering af infrastrukturen. Når det regner på præsten....

Kunne vi dog bare forstå et Internet er gået hen og blevet kritisk infrastruktur, som er I vores alles interesse. Men desværre så har vi sat os selv uden for indflydelse og lader de store malke kobbernettet til sidste dråbe.

Killerapp'en kommer når båndbredden er generelt til rådighed. Så der er en grad af hønen og ægget over det. Men skulle jeg gætte, så ser det ud til, at det er VR der kommer til at drive båndbredde ræset den næste tid.

Endelig så syntes jeg også at vi glemmer lidt, at det er rart at have båndbredde til at kunne klare "spikes". Vandhanen behøver ikke altid at løbe på fuld tryk :-)

21. april 2017 kl. 13:00