Bent Vistoft

Fejl i supercomputers backup-system sletter 77 terabyte forskningsdata

HP Japan har taget det fulde ansvar for data-tabet som følge af en fejl i en opdatering af deres backup-script: https://www.iimc.kyoto-u.ac.jp/services/comp/pdf/file_loss_insident_20211228.pdf

Mon ikke der er lagt op til et par kasser kvaje-Sapporo :-)

7. januar kl. 11:38
Rejsekort-bøder for millioner kan være ulovlige

... til at udskrive en bøde på 50 kroner til DSB hver gang mit tog eller S-tog er forsinket eller aflyst pga. af manglende lokofører, togfører, dårligt føre eller lign.

Det er nemlig nødvendigt for at kunne regne mit ankomsttidspunkt ud, så jeg ved om jeg kan nå tilsluttende bus/tog fra min ankomststation, skal aflyse møder osv..

Jeg synes at det er juridisk i orden og er sikker på at det vil opdrage DSB til at drage mere omsorg for deres passagerer.

21. august 2014 kl. 16:18
Telenor udskifter servermiljø efter mail-fadæse

Jeg har ROFL'et af præcist det samme - indtil jeg så at Peter Glüsing er pressechef.

Så gav det mening ...

7. juni 2013 kl. 12:00
Fejlen fundet: Firewalls lagde Post Danmarks netværk ned i 11 timer

Mon ikke også de fik firewallen/-sene op igen ved at restore deres sidste gode konfiguration...

Men når man ikke ved hvorfor det gik galt til at begynde med, virker det ikke urimeligt at bruge noget tid på at finde fejlen før man åbner for trafik igen.

30. maj 2013 kl. 16:51
Vil virus og ustabilitet til livs: Rumstation skrotter Windows til fordel for Linux

Digital Trends har postet følgende update:

[Update 5/10/13 9 p.m. EST: We heard from Kieth Chuvala below who said his comments with the Linux Foundation have been misconstrued. The ISS does use Linux as well as Windows, and has no plans to ditch Windows any time soon. This story has been updated to reflect Chuvala's correction.]

Read more: http://www.digitaltrends.com/computing/international-space-station-ditches-windows-for-linux/#ixzz2SybjSKSL

11. maj 2013 kl. 12:00
Vil virus og ustabilitet til livs: Rumstation skrotter Windows til fordel for Linux

Man tager ikke bare en tilfældig laptop med op til rumstationen. Godt nok bruges der "off-the-shelf" ThinkPads, men de er alligevel tilpasset ISS's miljø med bl. a. væsentligt forbedret køling og tilpasning til 28 volt DC.

Til gengæld er ISS WAN'et måske ikke voldsomt godt sikret, afstanden til nærmeste nabo taget i betragtning :-)

BTW: "If they take out Windows, how will they keep the air in?" - første kommentar på ExtremeTech :-)

11. maj 2013 kl. 11:48
UDB

telnet towel.blinkenlights.nl

13. februar 2013 kl. 13:15
Fejl i Googles synkronisering får Google Chrome til at crashe overalt

Jeg har en Chrome kørende i baggrunden på min PC for at kunne skrive ud fra min Nexus 7 gennem Google Cloud Print - den er gået ned ca. hver anden time siden i mandags.

"Hold da op! Google Chrome er gået ned." som der står i dialogboksen - humor har de i hvert fald :-)

12. december 2012 kl. 16:47
Serverfejl sender Københavns Universitet i sort hele dagen

Nu svarer gratisdns jo ikke på DNS opslag hvis f.eks. din firewall eller internetforbindelse er gået død - men mon ikke Peter og Mogens har ret :-)

9. januar 2012 kl. 17:18
Nu får Nato danskudviklet Outlook på slagmarken

"NATO's anerkendelse af softwaren får ikke betydning for Systematic nu og her..." og "Der står ikke en stor ordre og venter på os ..." ?

28. januar 2011 kl. 09:59
Windows - prøv at reinstallere ...

Du kender ikke hr. Hammerschmidt særligt godt, kan jeg forstå. Eller Claus, for den sags skyld.

Nej, det gør jeg ikke. Jeg gider sjældent læse så meget af disse saglige og sobre debatter at jeg lærer folk og deres meninger/kompetencer at kende. Tak fordi du husker mig på hvorfor...

6. maj 2010 kl. 19:29
Windows - prøv at reinstallere ...

CPU'en i C64 kom bare ikke længere end til C64.

Det skal jeg ikke kunne bekræfte. Jeg er i øvrigt ligeglad.

Unix-implementation på Z80 (fra 80'erne)

Se ovenfor

Men ok da, back on track:

Min egen baggrund er bl.a. third-level OS support i en virksomhed med 6000+ WinXP klienter og et par håndfulde Linux.

Når man så ikke lige svarer på en henvendelse som Peters fejlfinding på WindowsXP, så er det fordi at så mange debatter her på Version2 oftest ret hurtigt bliver til noget uinteressant Linux kontra Windows mudderkastning med små-religiøse undertoner fra stort set de samme prædikanter. Lidt ligesom den her.

Christian og Ask m.fl. har nævnt det vigtigste:

  • Man tjekker Application- og System-event loggen, og sætter filtre på, så det uvæsentlige sorteres fra. Det kræver man ved hvad der er uvæsentligt.

  • Sysinternals værktøjer er Windows-supporterens Leatherman, og Mark Russinovich's blogs og webcasts er skoleeksempler på hvordan man bruger dem.

  • Man tager et snapshot af filer og registry, re-installerer applikationen, snapshot'er igen og sammenligner.

  • Man bruger sine Google skills og tror ikke på alt hvad man læser, så som at man skal være i Administrator-gruppen for at kunne anvende Communicator på WinXP.

  • Man sørger for at vide noget om hvad applikationen integrerer med - mht. Communicator kunne problemet skyldes en Outlook-relateret fejl (hvis man bruger det)

  • Man tjekker Microsoft Knowledgebase, og ringer evt. til sin gamle skolekammerat fra LUnix-tiden, som nu sidder i Redmond og har adgang til den ikke-så-offentlige del af Knowledgebasen :-)

Det er stort set samme måde som når jeg en sjælden gang fejlfinder på Linux, det er bare andre logs, værktøjer og mennesker (og ikke så meget Knowledgebase).

Og i øvrigt: God debat-stil dér med at spille sagligheds-kortet efter indspark som "barnlige øgenavne", "overtroll'en Claus", "Axel Hammerschmidt - var det ikke..." og min Z80-er-bedre-end-din-6510 m.m. ;-)

6. maj 2010 kl. 18:33
Windows - prøv at reinstallere ...

Hvis du bruger det til hverdag er du nok ikke helt fulgt med tiden ...

LUnix aka Little Unix var i slut-90'erne et projekt omkring et *nix-lignende OS til Commodore 64 og 128. Nu på Sourgeforge under navnet LNG for LUnix Next Generation (http://lng.sourceforge.net). Kønt og effektivt var det ikke, men sjovt, og for mit eget vedkommende første intro til Unix kommandoer.

Spectrum - C64 kampen er forlængst ovre, den kan vi roligt lade ligge.

Men god debat-ide dér med at lade din sarkasme overstråle din uvidenhed/Google-skills ;-)

6. maj 2010 kl. 14:54
Windows - prøv at reinstallere ...

@Jesper: Nu er vi rent faktisk et par stykker der har prøvet at lege med LUnix engang :-)

Man skulle dog nok have være opflasket med en C64 (og gemt den) for at kunne se det sjove i det.

6. maj 2010 kl. 14:06
Dansk IT: Oracles milliongebyr for navneskift er absurd

IBM's Processor Value Unit licensmodel kan også sagtens give en indkøbsansvarlig nervøse trækninger: https://www-112.ibm.com/software/howtobuy/passportadvantage/valueunitcalculator/vucalc.wss

10. januar 2010 kl. 11:21
Suspenderet it-chef i forsvaret: Det bedste forsvar er et angreb

Når man snakker internet-connectede servere er direkte DOS-angreb eller lign. uhensigtsmæssigt, da det umiddelbart er nemt at opdage og omgå.

Angreb, hvor man overtager servere/web-sider og ændrer informationer på disse uden at modparten opdager det er meget mere effektivt.

1. oktober 2009 kl. 16:50
Skat dropper Internet Explorer 6

...vores kundeoverbliksværktøj, Remedy...

Kunne de ikke bare bruge folkeregisteret? - det indeholder både SKATs nuværende OG (de fleste) fremtidige kunder :-)

11. juni 2009 kl. 16:36
Usandsynligt uheld lammede TDC's forbindelse til USA

Nu skriver HV jo at en reparation typisk tager 3-4 timer, så hvis man bruger 3 timer i stedet for 4, passer tallet da meget godt (men hov, retableringen i torsdags af den første fiber tog 5t10m - prøv at sætte den værdi ind ;-)

Generelt mener jeg at der mangler en journalistisk måleenhed for sandsynlighed - a la areal måles i antal fodboldbaner og tryk som G-påvirkning af Formel 1 chauffører...

11. maj 2009 kl. 14:57
Videnskabelige tidsskrifter afviser formler i Word 2007

Arh, nu var jeg jo så nødt til at bruge lidt firmatid til at kigge på hvorfor Science afviser Word2007. Problemet er kort at Word2007s DOCX-format ødelægger deres interne workflow - altså i bund og grund et opgraderingsproblem.

Man kan stadig foretage en initial submission hvis man skriver sit DOCX incl. formler ud i PDF-format, men det kan ikke komme videre i Sciences system.

http://www.sciencemag.org/about/authors/prep/docx.dtl

Automatisk konvertering af formler er efter min mening et minor issue her - formlerne kan og bliver redigeret/kvalitetschecket bagefter. Hvis artiklens videnskabelige værdi er stor nok, scanner de gladeligt ind fra stentavler.

15. juni 2007 kl. 16:05
Videnskabelige tidsskrifter afviser formler i Word 2007

... så undrer det mig såre at ingen andre i stedet studser over at to så væsentlige formidlere af videnskabelige forskningsresultater afviser artikler udelukkende på grund af tekst- og formelformatet? Især når Office2007 dog har en vis udbredelse i markedet.

15. juni 2007 kl. 14:21