Lars Gregersen

brevstem.dk - så er vi i luften

Det virker ikke som om siden kører med https:// Det må vist være en forglemmelse :-(

15. marts 2019 kl. 11:02
Skal en arkitekt kode? (Skal en murer male?)

Nu har jeg muligvis fuldstændig misforstået hvad en softwarearkitekt skal lave, men så vidt jeg kan se, er det eneste arkitektur jeg kan se på dagens program fra 14:30 til 14:32 og selv om nogle kan skrive hurtigere end andre er det vel begrænset hvor meget arkitektur, der kan komme ud af de 2 minutters arbejde.

Projektledelse er selvfølgelig vigtigt, men det synes jeg ikke er det samme som arkitektur. I min verden er softwarearkitekter meget tættere på de folk der koder og har selv fingrene i en server, applikation eller prototypekode en gang imellem.

7. november 2016 kl. 11:04
Den mærkelige SWITCH-statement og hvorfor jeg holder af den

C# 7 skulle efter sigende tillade ting som dette:

 1. object obj;
 2. // ...
 3. switch(obj) {
 4. case 42:
 5. // ...
 6. case Color.Red:
 7. // ...
 8. case string s:
 9. // ...
 10. case Point(int x, 42) where (Y > 42):
 11. // ...
 12. case Point(490, 42): // fine
 13. // ...
 14. default:
 15. // ...
 16. }

hvilket da ser meget sjovt ud!

25. oktober 2016 kl. 13:11
Tabulator eller mellemrum? Silicon Valley-serien rammer et ømt punkt

Fordi du naturligvis har sat din editor til at indsætte 4 mellemrum hver gang du trykker TAB.

6. juni 2016 kl. 11:03
Top fem sprog til Machine Learning

Det er en utrolig ringe oversættelse af en i forvejen utrolig dårlig tekst.

12. april 2016 kl. 04:27
Post Danmark og de tabte pakker

Med mindre I har utroligt stort besvær med at sende vha. forskellige leverandører så tilbud PostDK, GLS og DAO og lad kunderne selv bestemme. Der kan være meget store forskelle på hvor godt de enkelte selskaber servicerer forskellige områder og folks præferencer mht. afhentningssted og -tidspunkt.

Jeg fravælger gerne en onlineshop, hvis den ikke kan levere en pakke med et selskab, jeg har tillid til.

11. april 2016 kl. 11:19
IBM søger indlysende patent til webformularer

Nu mener jeg jo heller ikke at det er et patent eller en nobelpris værdigt at lave et script, der kan fjerne bindestreger i personnumre eller mellenrum i telefonnumre, men det er ikke det samme som at man bare automatisk skal fjerne alt hvad man ikke lige kan genkende.

Man skal i hvert fald sørge for at brugeren har mulighed for at se hvad man har genkendt af det indtastede. Hvis ovenstående udtryk anvendes på et input, hvor brugeren har brugt o istedet for 0 (nul) o.lign. kan det være svært at fortælle brugeren præcis hvad der er gået galt - og hvor.

28. maj 2009 kl. 09:09
Flere fejl i Excel - nu med timer og minutter

Det er da helt utroligt at man hos Microsoft ikke umidelbart kan afvise denne type "fejl", som værende en artefakt fra Excels interne format: double precision - og at den dermed ikke har noget at gøre med den "gamle" fejl hvor nogle tal i nærheden af 65535 vises som 100000.

Om det er en egentlig fejl afhænger vel om man noget sted kan påvise at Microsoft har lovet at beregningerne foregår med nogen som helst form for præcision.

For mig er det nok at vide at beregningerne og lagring foretages i double precision. Dermed kan jeg selv tage højde for de problemer der måtte optræde - ligesom hvis jeg havde skrevet et program i C eller et andet sprog.

Man kan naturligvis som udvikler af et regneark eller et programmeringssprog vælge at lagre datoer og tidspunkter som heltal, hvor beregningerne kan udføres, så man får de forventede resultater, men det kan til stadighed undre mig at personer der anvender Excel ikke umiddelbart forstår at tolke disse afrundingsfejl (og tage hånd derom). Der er jo utroligt mange andre situationer, hvor sådanne afrundsfejl optræder og er vigtige.

1. oktober 2007 kl. 14:08