Karsten Nielsen

Pas på med cloud-leverandørerne: Du kan miste data og blive lænket fast

I rigtig mange standard kontrakt til cloud-levereandørene, er det faktisk dig der står for ansvaret hvis noget sker med dine data i skyen, og de ikke er ansvarlig for noget som helst. Det undre mig at firmaer ligger deres data i de skyer, men det gør de og i stor stil.... Tror ikke novo nordisk ligger deres seneste forskning op i nogen sky..... Af oplagte grunde

10. februar 2016 kl. 14:25
Teknologisk arbejdsløshed bliver massiv

I DR's arkiv er der en fremtidsforsker, det forudsiger netop dette, blot at det skulle ske sidst i 80erne... Fremtiden har altid været usikker, og spørgsmålet er, at når det sker, så er det jo mulighed for at danne fuldstændig anderledes samfund end det vi kender i dag. Og Her mangler jeg virkelige visionære politikker, der ikke tænker i gammeldags termer som udbud og efterspørgsel.... For hvad betyder det, når man kan gå hen til en maskine bede om mad og tøj, lidt ligesom star Trek... :)

4. februar 2016 kl. 14:49
Aftale om iPads for 50 millioner til Rigspolitiet granskes i bestikkelsessag

I stedet for follow the Money, så follow the ipads! Der er jo en del kommuner hvor de er blevet uddelt til højre og venstre !

25. juni 2015 kl. 12:23
Skoler dropper iPads

Giv dem papir og blyant, køb evt en klassesæt af ipad, som man kan tage frem... For de ældre klasser indfør en fag der hedder IT og socialemedier, hvor de for introduktion til hvad kode, social medier er og hvad de gør ved et samfund/mennesker/firmaer ect.... Jeg ved at de også er ved at indføre ipads i vuggestuer og børnehaver, og det er jo såååå dumt. At opleve verden i den alder i 2 d ifht 3 d uden at kunne røre føle ect ved tingene duer bare ikke!!!! Så væk med det, og brug det hvor det er relevant

12. juni 2015 kl. 13:59
Drop iPad i skolerne

IT-indignation

"Den computerløse læringsform er født i en følelse af afmagt og indignation. 3.t’s lærere, Peter Brøndum og Sebastian Gullmann, var blevet trætte af at se deres elever falde hen ved computeren, mens der samtidig fra centralt hold blev brugt større og større summer på computere og iPads. De mener ikke, at der er bevis for, at IT forbedrer elevernes evner.

»Jeg anerkender, at unge i dag er født ind i den digitale tidsalder. Men jeg synes, det er et problem, at ingen er kritiske over for, hvorvidt IT øger læringen. IT er et redskab, ikke en læringsplatform, og et led i den digitale dannelse er simpelthen at fjerne redskabet nogle gange,« siger samfundsfagslærer Peter Brøndum."

Se mere her:

http://www.b.dk/nationalt/naar-man-ikke-har-sin-computer-er-man-jo-noedt-til-at-foelge-med

21. maj 2015 kl. 13:55
Derfor undgår fremtidens hardware skyen

Enig i at det ikke er enten eller men et både og. Seneste sad jeg og forhandlede med en cloud leverandør. Jeg læste SLA'en igennem... Det skulle jeg aldrig have gjort. Basic så handlede det om data. De sørge for at data lå i en sky, og fungerede som en del af deres sky. Ifølge SLA'en havde vi selv ansvaret for data, og hvis der sket noget med de data, så var det også vores ansvar. Derudover var der ingen mulighed for, at få taget en backup til en 3 part, da deres system ikke havde mulighed for det.... Hvis den sky gik ned, og data forsvandt ville det betyde, at hele vores værdikæde ville smuldre og vi kunne ligeså godt lukke biksen.. Og de havde massere af kunder, men jeg nægter at tro på, at de havde læsten SLA'en ordentlig igennem :)

21. maj 2015 kl. 13:08
Drop iPad i skolerne

videomlaesnings undersøgelse:

På denne baggrund kan man spørge, hvor stort udbyttet af et hjælpemiddel skal være, før det giver mening at bruge det? Ser man på de mellemgode læ- sere i Projekt Pc-læsning, gik de fra 21 til 24 rigtige af 30 mulige i prøven FST-læsning, når de fik adgang til højtlæsning (Arendal m.fl., 2010, side 25). Er denne fremgang stor nok til, at hjælpemidlet kan anbefales til denne gruppe? Det er jeg ikke overbevist om. Det er næppe heller nogen god ide, at personer med et mindre bevægelseshandicap sætter sig i en kørestol. Hvis man holder op med at gå selv, risikerer man at blive endnu dårligere til det.

Men børn med særligt behov, gør computer, ipad eller whatever noget godt, og det handler i høj grad om hvordan deres hjerne fungere!

20. maj 2015 kl. 19:54
Derfor undgår fremtidens hardware skyen

Rene jeg køber ikke din analogi, at sige at data er det samme som el og vand er ikke korrekt! El og vand er et meget ens artet produkt og nem at erstatte, hvorimod data er meget unikt fra virksomhed til virksomhed. I de mange virksomheder jeg har arbejdet i, er de forskellige systemer blevet brugt og anvendt meget forskellig. Man kan sige at Data i dag for mange virksomheder også er arbejdsgange, dens kultur, altså summen af værdier normer og holdninger der ligger deri ! Igen at cloud som udgangspunkt er meget billigere er ikke altid sand, bare se på Adobes cloud løsning eller office 365 hvor det viser sig, at det er en rigtig rigtig god forretning for leverandørerne...

20. maj 2015 kl. 08:41
Drop iPad i skolerne

Enig, jeg har læst en artikel omkring de digitale indfødt. Det jeg synes var interessant er, at det i følge denne forskning viser sig at kun 15 procent af en årgang kan kalde sig for digitale indfødte. Dvs. at Dette betyder, at 85 % af de såkaldte digitale indfødte, er digitale indfødte af navn og ikke af gavn! De har således ikke de teknologiske færdigheder, det kompetence- og anvendelsesniveau, som forventes af en digitale indfødt, hvilket står i stærk kontrast til påstandene, som ellers fremstilles.... Jeg mener at man skulle bruge ipadsene som klassesæt, noget en lærer kan hive frem af og til, når de skulle bruge det til noget konkret. Forskning har faktisk også vist, at når man læser på en skærm, så går man mere op i form end i indhold, måske er det derfor at facebook er blevet så populært :) I stedet for at bruge penge på Ipads eller what ever, så skulle de oprettet et fag i skolen, som kunne hedde: Informationsteknologi og socialmedier.... Deri kunne man give børnene en introduktion til begreber og teknologier, så de faktisk kan tage stilling og måske tænke sig at arbejde med det på et højre plan når de kommer ud af folkeskolen.......

18. maj 2015 kl. 12:09
Derfor undgår fremtidens hardware skyen

"Ha ha ,verdensklasse kommentar. Den var sgu god.

Jeg husker med gru den tid, hvor mindre virksomheder havde deres egne servere, som typisk var gemt godt af vejen i et støvet lager lokale eller en kælder. Den tilhørende tape station manglede altid plads og backuppen blev aldrig tjekket. Det var bare så håbløst"

Eller man havde lagt det hele i skyen og ikke læst SLA'en ordentlig igennem, og finder ud af, at når uheldet er ude, at det faktisk er dig selv har ansvar for backup af data osv osv :).... Sjovt at skyen blev introduceret i 80 erne! den blev typisk tegnet når man ikke vidste hvor ens data røg hen :)... :)

18. maj 2015 kl. 11:57