Axel Nielsen

MitID, Aula og kommunen skraber bunden: Her er brugernes dom over de offentlige it-løsninger

Rørene blev opsat hvor der oftest var en meget lang privatvej der ellers skulle køres af uddeler. Normalt ender de i postkassen...

22. november kl. 21:46
Justitsministeren vil gemme fingeraftryk og DNA på sigtede i op til 20 år

Javel, Hvad med at sigtede er uskyldige, indtil andet er bevist/dømt i retten? Jeg foreslår at vi også optager og gemmer fingeraftryk/DNA-profil på samtlige politikere over byrådsniveau i DK, i 20 år. Bare for at køre videre i allerede udlagte spor...

29. marts kl. 14:20
Stort cyberangreb lammer 4G- og 5G-netværk i Portugal

Jf. artiklen er det stadig nede...

9. februar kl. 21:01
Stort cyberangreb lammer 4G- og 5G-netværk i Portugal

Efterhånden som folk "glemmer" hvad en antenne er, at broadcast dermed foregår over tele/datalinjer og telefoni alene er mobilnaseret, er det noget der skal tages særdeles alvorligt.

Man kan amputere et helt land på den måde, på meget kort tid!

Hvor mange danskere har i øvrigt en fastnettelefon...?

9. februar kl. 20:47
Koks i Kørekort-appen: Opdatering slettede brugeres data

...er ansvarlig for at have sit fysiske kørekort med sig, selvom man har Kørekort-appen installeret, og at en betjent er i sin gode ret til at udstede en bøde, hvis man ikke kan fremvise kørekort via appen.

Een ting er at det er hul i hovedet at samle så mange ID-oplysninger på een enhed...

En anden ting er så at gøre det, selvom det i sidste ende ikke gør nogen forskel på hvilke kort man alligevel skal medbringe og holde styr på.

Hvad er det lige der går galt?

9. februar kl. 11:12
Kovending for fuld skrue

Hej, Har fulgt kommentarerne og måtte slå op for at være sikker.

Jf. "Lærebog i Sømandskab", bind 2 ved G.E.C. Gads Forlag 1925 er en "kovending" at sidestille med en "Halsning" hvorved der foretages en vending med vinden agtenind. (s. 153, pkt. 90.)

Det var brugt på skibe med fuldriggede master, hvor evt. gaffelriggede sejl udgjorde en lille del af sejlarealet (ofte kun mesanmasten).

Fuldriggede skibe klarer bedst vendinger med vinden agtenind pga. relativt ringe understøtning af masterne ved belastning forfra (idet vanterne til hver mast er trukket agterover for at give plads til sejlenes vinkling til vinden ved skærende kurser). Det var også relativt nemt at nedtage de (mindre) gaffelriggede og stagriggede sejl inden vendingen, for at sætte dem igen bagefter. Skibets primære fremdrift lå i råsejlene (sejl der er spændt ud over en rå, bommen i toppen af sejlet)

Gaffelriggede skibe derimod, klarer fint vending over stag, dvs. gennem vindøjet med stævnen, idet gaffelsejl(ene) dels er den største fremdriftskraft på disse skibe, dels kan styres (skødes) så ikke de trækker førend skibet er på modsatte halse og sidst, men ikke mindst, masterne er oftest bedst (eller mindst lige så godt) understøttet af vanter og stag ift. belastninger forfra jf. sejlenes "arbejdsrum" på skibet. Store gaffelriggere vendes ofte over stag med bakkede forstagsejl mens der stadig er luft i storsejlet, for at undgå at "gå i stå" i vindøjet og dermed miste kontrollen over skibet i vendingen.

At kovende en gaffelrigger kræver yderste opmærksomhed fra besætning og rorgænger og i hårdt vejr er det en betydelig risiko. Dels er tidspunktet hvor storbommen skal gennem vindøjet kritisk, dels har man i det øjeblik hvor sejlet går over, stort set ingen fremdriftskraft da ingen af de store sejl trækker. En uventet sø kan dermed nemt forårsage utilsigtede kursændringer, med kaos og havari til følge.

At stagvende en fuldrigger er tilsvarende problematisk og risikofyldt.

Der findes (fandtes) skibe med forskellige kombinationer af gaffelriggede/fuldriggede master (Bark, Barkentine, Brig, Skonnertbrig, Barkentine), hvor det har været det enkelte skibs karakteristika der har afgjort hvad kaptajnen har haft af muligheder.

Jeg takker min salig farfar for dels at have udøst af sin viden da jeg skulle lære at sejle, dels at have gemt sine lærebøger således de kan komme til gavn for eftertiden.

23. januar kl. 12:48
Helsingør Kommune: Folkeskolen kan ikke køre uden Google

Men det kunne reelt være sjovt at få nogle tal på bordet, omkring hvad kommunerne egentlig betaler for de nuværende ordninger.

Ja, men det jeg har set, er svært gennemskueligt og den samlede udgift er ikke umiddelbart tilgængelig for Microsoft/Google i skoleregi.

17. januar kl. 09:18
Helsingør Kommune: Folkeskolen kan ikke køre uden Google

Jeg tror ikke at der køres noget via Google som ikke kunne køres på en dansk, kommunal, fælleshosted løsning...

OpenOffice + NextCloud + Linux eller FreeBSD backend.

Dem der konsekvent brokker sig over "en bunke værktøj, ingen samlet løsning" kunne evt. foretage en cost-benefit analyse og oprette en fond/kickstart som alle kommuner indbetaler til.

Pengene kan tages som en midlertidigt 10% overhead på konsulent/jurist/advokat udgifter pt. anvendt til at sikre at de aftaler man har med Google/Microsoft overholder GDPR.

Når behovet for den slags aftaler ophører, er den samlede udgift faldet til et beløb mindre end det nuværende og man har skabt en dansk cloud som kan bygges videre på til andre institutioner i samfundet og man ville være "store" nok til at give noget konstruktiv feed-back/input til OSS miljøet.

Hvis man kunne få lov at starte med én skole ad gangen, var der nok flere om buddet, men jeg kender ingen kommuner hvor man ikke har "solgt" sig selv til MS/Google og dermed udelukker alle andre muligheder.

13. januar kl. 12:24
Ny kulturminister efter Facebook-afsløringer: »Det her er den vigtigste opgave på mit bord«

Dels noget med hønen og ægget dvs at jeg ser SoMe som et spejl af (snarere end en skaber af) folkestemninger i almindelighed og grundholdninger i særdeleshed.

Ethvert spejl har forvrængning af det spejlede, hvis denne forvrængning formes (algoritme) i en bestemt retning vil spejlbilledet uværgeligt blive et ganske anderledes syn...

Sæt så to sådanne spejle overfor hinanden...

Hvor mange "spejle" er der i FaceBook? 1mia?

Nej, det du ser på FB, er ikke virkeligheden, end ikke i nærheden!

1. november 2021 kl. 17:55
Ny kulturminister efter Facebook-afsløringer: »Det her er den vigtigste opgave på mit bord«

Det burde ikke komme bag på nogen, at "platforme hvis primære indkomst genereres af reklamer" er med til at accelerere udbredelsen af de budskaber der giver den største ROI fremfor den mest korrekte gengivelse af omverden...

Derfor burde der for længst have være en langt større regulering af FaceBook m.fl., såvel fra dansk som EU's side.

Regeringen kunne passende starte med at benytte det statsfinansierede DR samt de statsstøttede danske medier til at udbrede budskaber på, frem for obskure udenlandske negativ-værdi-generatorer.

Alle offentlige instanser burde omgående strippe hjemmesider mv. for links til samme tjenester der dybest set ikke har nogen som helst relevans ift. det Offentlige Danmark.

Så jeg tænker ikke det gælder for kulturministeren at sadle hesten og ride i kamp, snarere at gribe sadlen og løbe hesten op, hvilket måske nok kan frygtes at være en moderat uoverkommelig opgave, de seneste 20 års politiske landvindinger iagttaget.

29. oktober 2021 kl. 10:45
Bekymrede sikkerhedseksperter: Client side scanning er usikkert og en trussel mod demokratiet

Hvad siger du til denne form for tvungen spionage:

"Fremmede" maskiner skal aldrig nærmere end gæstenetværket... Du ved jo dybest set ikke hvad der ligger på den maskine....

16. oktober 2021 kl. 22:51
Organisationer raser, men politikerne holder fast: Tilbageruller den digitale jobindsats

Man skulle nødig gøre noget, der indebærer en reel risiko for at mindske generne for de ledige, permanent...

Man kan undre sig over hvilket samfund det er vi har konstrueret os, når det er den slags parametre der tilsyneladende måles på.

30. juni 2021 kl. 23:26
Hjælp til el/net i nyt hus

OK - Så der er et godt stykke vej endnu til brugbare moduler...

Kunne ellers være interessant at afprøve, er træt af std.-UPS'er og div. forsyning til LV-udstyr.

24. juni 2021 kl. 12:08
Hjælp til el/net i nyt hus

Carsten, hvem forhandler Max-I systemet?

24. juni 2021 kl. 10:31
Efter kæmpe-datalæk: Facebook vil ikke underrette en halv milliard brugere

Facebook har alle muligheder - Og vælger at gøre absolut intet...

Hvorfor er det lige at de skal have mulighed for at drive forretning i EU?

8. april 2021 kl. 21:15
XGS-PON - en tresporet motorvej i din forhave

Er jeg mon ved at blive gammel? ;)

Det er det "de unge" kalder "gammel" - De "gamle" véd at det hedder "erfaring".

F.eks. kan overkomplicering af styringen af varmt vand hurtigt afstedkomme en kold frue - Og dét gider vi jo ikke...

30. marts 2021 kl. 18:22
Nye EU-anbefalinger er en bombe under cloud-markedet

GDPR er sat i verden for at øge hensynet til vort privatliv, så selvfølgeligt koster det penge.

De penge det koster, er jo primært de penge der ikke blev brugt rettidigt ift. at etablere EU-ejede & -hostede tjenester da man migrerede til cloud...

23. november 2020 kl. 17:05
Mystisk slowdown skaber mistillid: Overvåger Apple vores mindste bevægelse?

Der er sluppet løs... Eller også en hård onsdag morgen... :-D

18. november 2020 kl. 08:19
Dansk energiselskab hacket: »Det er tude, tossedummt ikke at dele viden om angreb«

Krypter!

Jaeh, og jeg havde nok tillige beholdt 2 spejlinger, ligeledes krypteret, indtil jeg havde fået bekræftet at modtager havde fået og verificeret de data han skulle modtage... Hvis altså de data var vigtige...

4. november 2020 kl. 21:44
Kommuner fravælger open-source sikkerhedsløsning mod keylogger-angreb

Tænk bare på hvorden du lukker computeren... via START knappen

Jeg har eksempler på kunder der har stor glæde af en "Sluk-knap" i taskbar, som de så trykker én gang på når computeren skal lukkes.

14. oktober 2020 kl. 11:38