Mickey Rasmussen

Flere SSD-modeller fejler efter nøjagtig 32.768 timer

At bruge diske med forskellige produktionsdato, anses mig bekendt som best pratice.

Det lyder dog ikke til at have løst problemet her, da hvis de er installeret samtidig, jo stadig har kørt lige lang tid.

1. december 2019 kl. 13:32
Google Chrome-'eksperiment' fik faner hos virksomheder over hele verden til at crashe

Prøv og læs artiklen ingen - så vil du nok forstå..

Og i strengt kontrollerede virksomhedsnetværk, hvor de ansatte ikke har muligheden for at skifte browser, har det forhindret dem i at udføre deres job, skriver ZDNet, der har samlet en række svar ind fra Googles supportforum.

17. november 2019 kl. 10:18
Digital Post 2 er landet - understøtter meddelelser på 99,5 megabyte i stedet for 200

Det må være nogen store sagsakter, specielt hvis vi snakker ren tekst? Iflg. WiKipedia, svare 100 MB til en meterfuld bøger?

Omvendt, hvis det er formateret tekst, billeder etc. løber det jo hurtigt op

23. juni 2016 kl. 00:19
Bør du gøre som Mark Zuckerberg og sætte et klistermærke for webcamet?

Må jeg ikke kopiere det, og sende i en mail til min gamle farmor på et par og 80? Så er vi da helt sikre på hun kradser af..

Almene IT brugere, aner ikke en klap om hvad du snakker om!

23. juni 2016 kl. 00:08
JPEG får måske indbygget kopibeskyttelse

Prøv med knappen PrtSc :) Det behøves der vist ikke de vilde programmeringskundskaber til :)

18. oktober 2015 kl. 18:42
Erhvervsskolerektor om statsligt it-system: Det får mine ansatte til at gå ned med stress

Det må simpelthen være muligt for en gangs skyld at nedsætte et kompetent projektteam, som kan tænke hele arbejdsprocessen igennem, så der bliver udviklet ET system i moduler til skolerne.

Hele systemet udvikles med samme bagvedliggende kode, og de enkelte moduler programmeres op mod modtagerens API.

Modul 1 til bl.a. undervisere: Fraværsregistrering, elevjournaler, afleveringer etc. Modul 2 i stil med fronter Modul 3 til administrationens fraværsregistrering, som er programmeret op mod undervisningsministeriets (?) API så de kan indberette til dem.

Når modulet skal opdateres, udvikles opdateringen, testes og evt. rulles ud. Måske brugertests.

Ja, det er et kæmpe projekt, men kan man for en gangs skyld ikke bare prøve at lave det ordentligt fra starten af?

9. september 2015 kl. 19:58
Android-telefoner vil fremover indeholde mindre præinstalleret ragelse

Det gør der den dag forbrugerne konsekvent går uden om de producenter. Ikke et sekund før. (Medmindre noget lovgivning blander sig)

Men eftersom som de alle, mig bekendt, gør det, kan du lige så godt gå hjem og slå i en dyne - det giver samme resultat..

Det er det samme med pc'er - det er dælme ikke småting der bliver smuglet ind. På en Lenovo kan du snildt starte med at fjerne 6-10 gb

24. august 2015 kl. 22:07
Kodefejl lækker 10.000 CPR-numre på elever fra førstehjælpskurser

Et cpr nummer er altså bare ikke så hemmeligt og personligt som det bliver gjort til! Der er så mange folk der i forbindelse med deres erhverv har adgang til dit personnummer - endda matchet op med adresse etc.

Virksomheder kan købe sig adgang til cpr registret hvis nødvendigt. Hvis du ved hvornår folk har fødselsdag - kender du størstedelen af deres CPR - Derudover ved du også om det sidste er lige eller ulige.

Du skal altså "beregne" dig frem til 3½ tal - det svært, men langt fra umuligt!

Vejen frem er at et personnummer fortæller hvem der ejer CPR nummeret - det er ikke hemmeligt, men kan bruges til identifikation i forlængelse af billede ID.

Derimod skal der udvikles en metode til at identificere sig selv, i telefon, online (Nemid) ETC. Gerne noget med en variabel af en art. Eksempel: Jeg ringer til mit teleselskab, for at ændre mit abonnement. Den søde dame beder om min identifikationskode, som jeg kan genere f.eks. med en nøgleviser, online whatever.

Idag virker teleselskabet ret lige glade med hvem der er i den anden ende hvis bare du kender adresse, cpr eller lign. Nogen gange er telefonnummeret nok!

Banken er - for det meste - lidt mere kritiske, og stiller nogen kontrol spørgsmål, f.eks. om sidste transaktioner, lån/kreditter, antal konti etc.

CPR nummeret er DØDT som identifikationsmodel, og kunne i virkeligheden gøres offentligt tilgængeligt.

23. maj 2015 kl. 08:18
Derfor undgår fremtidens hardware skyen

Det er klart at politiets systemer skal virke hurtigt og gnidningsfrit - uafhængigt af eksterne master etc.

Men derfor bør der da ikke først uploades nye data ved fyraften?

Hvorfor ikke fortsætte med den lokale søgning, men at der bagvedliggende kan "pushes" nye data ud i databaserne f.eks. en gang hver time via det mobile netværk? Er bilen så uden for forbindelse, kommer dataene jo bare lige så snart forbindelsen opnåes?

Dertil bør der være "speed push", der giver vagthavende mulighed for at smide nyligt eftersøgte køretøjer ind i databasen straks?

12. maj 2015 kl. 18:47