Thomas Poulsen

Kommuner går sammen om at løse Chromebook-problemerne

Dansk sky? Kan vi genopfinde andelsbevægelsen som "sky-leverandør"? Hvad skal der til for at lave et "minimal viable product", som kan løse skolernes problem, og hvordan får vi økonomien til at hænge sammen?

9. august kl. 06:47
Derfor har vi brug for statsautorisation for IT-sikkerhed

God ide. Er der et borgerforslag man kan støtte?

16. november 2021 kl. 14:15
Nu får vi endelig tid!

Allerbedst ville det være hvis man i hele verden brugte samme tidszone.

Det ville være genialt. Samtidig kan man så passende overgå til "decimaltid": https://en.wikipedia.org/wiki/Decimal_time

4. marts 2021 kl. 12:40
1984, Ghostbusters og ...

Det var også året for Apple Macintosh: https://youtu.be/VtvjbmoDx-I

22. oktober 2020 kl. 15:28
Negative skudsekunder i sigte

Hvorfor ændret man UTC i stedet for at lægge det ind i timezone databasen og håndtere det på samme måde som sommertid?

13. juli 2020 kl. 14:17
Schrödingers Motherboard

"Trusted Computing Platform" i normal server-styrke findes ikke mere.

Der er da nogen, som prøver:https://www.raptorcs.com/content/TL2SV2/intro.html

The Talos™ II mainboard is the first modern (post-2013), owner-controllable, workstation- and enterprise-class mainboard. Built around the brand-new IBM POWER9 processor, and leveraging Linux and OpenPOWER™ technology, Talos™ II allows you to secure your data without sacrificing performance. Designed with a fully owner-controlled CPU domain, you can audit and modify any portion of the open source firmware on the Talos™ II mainboard, all the way down to the CPU microcode.

Performance er tilsyneladende ikke helt i skoven: https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=power9-epyc-xeon

10. oktober 2018 kl. 06:06
Apple blåstempler Danmark - men vi skal ikke forvente flere kæmpedatacentre

Har vi i Danmark den arbejdskraft der skal til? Hvilke uddannelser er relevante, og mangler vi nogen?

24. februar 2015 kl. 06:37
Hvem var Apples Eve ?

Adam Langley forklarer fejlen og linker til kildeteksten på sin blog:https://www.imperialviolet.org/2014/02/22/applebug.html

24. februar 2014 kl. 22:10
Finans-it-kæmpe droppede Windows: Linux lettere at vedligeholde

På den del af virksomhedens systemer, der håndterer transaktioner, autentifikationer og internet-relaterede aktiviteter. Eksempelvis e-commerce-håndtering, anvender Worldline enten Linux eller en Unix-affart.

Jeg synes at kunne huske engang det var en nyhed, hvis nogen brugte Windows på deres serverne.

16. december 2013 kl. 16:30
Dansker udgiver spil til Amiga - og forhandler med Walmart

Testede lige deres demo under wine på Ubuntu 13.10. Den kører fint. Sjovt at være tilbage :-)

24. november 2013 kl. 21:01
Pensionsmodne skole-pc'er genoplivet med SSD og Windows 8: Starter på 30 sekunder

Når nu de alligevel skifter interface og taber deres gamle programmer, havde der da været mere perspektiv i at gå på Ubuntu.

9. januar 2013 kl. 11:15
skat.dk elsker Adobe - men (næsten) ikke Linux

Jeg har skrevet flg til Skat.dk:

Kære Skat,

Jeg er sædvanligvis meget glad for jeres tast-selv service. Det har altid stået for mig som et foregangseksempel på offentlig service over internettet. Jeg er derfor ekstra skuffet over at jeg i dag ikke kan læse min forskudsopgørelse, som jeg plejer.

Dette er ikke et teknisk spørgsmål om installation af Acrobat Reader. Det kan jeg godt finde ud af. Det handler om princippet i at skat.dk vil bestemme hvilke programmer jeg skal have installeret på min computer. PDF er et velbeskrevet dokumentformat, og der findes utallige implementationer til rendering af PDF – både frie og kommercielle. Offentlig service over internettet bør så vidt muligt være leverandørneutral og benytte åbne standarder frem for at kræve specifikke programmer fra specifikke leverandører.

I skriver at ændringen skyldes specifikke problemer med Windows 8, men det script I har på https://www.tastselv.skat.dk/fskskmp2/Forskudsopgoerelsen.aspx tester om man har Acrobat Reader installeret på alle platforme. Vær venlig at ændre scriptet, så det først tjekker om klienten er Windows 8, og derefter lader alle os andre være i fred*.

Som jeg har forstået det, er problemet at InternetExplorer på Windows 8 har en PDF-læser, som cacher dokumentet på en måde, der ikke er velegnet til flerbruger-situationer. Det er et validt hensyn, da der kan være borgere som benytter offentlige PC'er på biblioteker etc til at printe forskudsopgørelsen. Men den rigtige løsning er, at bibliotekerne sætter deres maskiner op, så alle brugerinformationer slettes mellem sessioner, samtidig med at man informerer folk om hvordan de sikrer sig at private informationer slettes, når de forlader en offentlig computer.

Med venlig hilsen, Thomas Poulsen

  1. * if(!(navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf("windows nt 6.2") > -1)) pdf_view_valid = true;

11. november 2012 kl. 15:56
Nu begynder Ubuntus retning at give mening...

Hej Peter,

Der er helt klart potentiale i det.

HUD gør det mere naturligt at holde fingrene på tastaturet hele tiden. Den har ikke kun adgang til menuerne i applikationen i fokus, men også til det som ligger i taskbaren. Så mens jeg skriver dette, kan jeg trykke Alt og taste "system", for at få systemindstillinger fra system-menuen. Alt og "recent" fanger "recently changed files" på Dropbox. Jeg har ikke haft det længe nok til at den kender mine præferencer, men det virker allerede nu som en produktivitetsforbedring. Det er stadig lidt som at huske genvejstaster - specielt når lokaliseringen kun er delvis, så man skal huske om en given funktion er dansk eller engelsk. Meget komplekse applikationer, fx som gimp, kan godt få den til at hænge, men de er jo også kun lige startet.

Precise er i øvrigt ganske brugbar allerede.

28. januar 2012 kl. 20:53
Ubuntu 11.04 - dag 4... og stadig i problemer

Jeg installerede 11.04 (alpha) i påskeferien på en gammel laptop. Det tog ca ½ time og spillede fra starten.

Man skal lige vænne sig til Unity, men jeg synes det fungerer godt på en laptop. Det udnytter skærmen godt, da man sparer vindues-dekorationen i toppen og ofte også menu-linjen.

Bruger man "classic" er der ikke meget nyt - tilgengæld virker det bare.

1. maj 2011 kl. 22:44