Jacob Christiansen

Ny løsning fra MobilePay går i kødet på Nets' guldæg: Betalingsservice

... så prisen bliver ca. 30 kr for forbrugeren i enden, som med BS. BS er dyrt, men for dyrt for forbrugeren, da virksomhederne også vil tjene på det. Det samme kommer til at sk med MPS. Så folk vil sikkert holde sig til kreditkort betaling alligevel, hvilket de fleste virksomheder nok også hellere vil have.

3. marts 2017 kl. 09:05
Finansministeriet: Hver tredje statslige it-system risikerer nedbrud og hackerangreb

Ingen tvivl om at dette lammer de fleste offentlige institutioner ie. SKAT osv. Men det medfører ikke nødvendigvis at systemer ikke bliver vedligeholdt løbende. Manglende vedligehold af systemer er et "aktivt" valg. Løbende vedligelholdelse af systemer er sjælendt noget der egner sig godt til at komme i udbud. Prisen er oftest ublu høj, specielt med de udbudsformer og bodskrav som de offebtlige IT udbud indeholder.

30. januar 2017 kl. 11:55
Finansministeriet: Hver tredje statslige it-system risikerer nedbrud og hackerangreb

Er dette ikke en logisk følge af kun at købe nye IT-systemer via udbud og ikke have inhouse ressourcer til at stå for daglig drift og opdatering af både nye og gamle systemer??

30. januar 2017 kl. 10:48
Sikkerhedsråd: Sæt skik på CPR og fjern identifikationen
  1. De virksomheder og offentlige myndigheder der udelukket bruger et CPR-nummer til at verificerer en brugers identitet, kan ikke gøre et krav gældende mod personen med det pågældnde CPR.

... så kan alt det andet komme senerer...

9. oktober 2013 kl. 08:46
NemID 3 år: Succes eller fiasko?

Ser man overordnet på det, så vil jeg betegne NemID som en succes. Vi har nu i Danmark en samlet løsning til login, som, hvis virksomhederne vil, alle kan bruge. Det er uden side stykke en kæmpe bedrift, at man som borger i Danmark kan få adgang til alt med et samlet login.

Når det så er sagt, så er jeg enig i at selve den tekniske del af udførslen ie. Java, server setup osv. minder om Ternobyl lige før nedsmeltning. Mangel for strategisk udsigt har været en af de store hæmsko i projektet lige fra starten, som med de fleste andre offentlige IT projekter.

Det største problem, som jeg ser det med NemID, er faktisk ikke NemID, men de mere eller mindre ubrugelige offentlige hjemmesider, som bruger NemID. Stat og kommuner har simpelthen ikke fattet, hvad webben kan bruges til. Opbygningen af hjemmesider er gennemsyret af bureaukrati, total mangel på bruger design og tilgangen til selve IT delen minder om noget fra 70'erne.

2. juli 2013 kl. 08:52
DanID's support: Se bort fra sikkerhedsadvarsel

Det var dog et fantastisk råd fra DanID. God måde at opdrage brugerne på "Ignorer sikkerhedsadvarsler". Der smed de lige de sidste mange års opdragelse mod phising væk! Flot DanID.

21. marts 2012 kl. 10:22
Skoleelever fandt grumt sikkerhedshul i Københavns Kommunes software

Fedt at se at der er interesse for IT på det plan helt ned i folkeskolen. At de samtidig så får en sådan "success"-oplevelse, hvor de kan se at de kan gøre en forskel, syndes jeg er godt. Keep up the good work boys.

3. februar 2012 kl. 09:09