Jan Wiberg

Version2 og Mediehuset Ingeniøren udsat for hackerangreb

I burde nok invalidere alle passwords, eller som minimum informere folk per mail (hvis ikke allerede gjort selvf.). Det er ikke sikkert at jeres brugere når at se denne artikel.

24. oktober 2014 kl. 13:23
FBI kan frit aflytte Google, Facebook og Skype

Det bør selvfølgeligt ikke komme som en overraskelse at myndigheder kan få en eller anden form for adgang til data gemt på en server, men omfanget af dette her virker noget større i graden af brug og automatisation.

Der er selvfølgeligt mange åbne spørgsmål, både politiske, praktiske og tekniske men hvis folk og kunder får den opfattelse at de amerikanske myndigheder har en snabel direkte ned i samtlige teknologi giganter så giver det nok en del incitement til at (specielt offentlige myndigheder og firmaer med personfølsomme oplysninger) skal holde sig væk fra cloud apps.

8. juni 2013 kl. 00:04
Flame giver røde ører i antivirus-industrien

Anekdotal men stadig:

  1. Nu holder produkterne selv statistik med antallet af hits de har fundet, og for mig har det stået på et rundt 0 ihvertfald de sidste 4 år. Muligvis en kombination af held og gode vaner? ;)
  2. Jeg har ret dårlige erfaringer med at adskillige af de største produkter på markedet er meget invasive og det kan godt mærkes i dagligt brug. Symantec specielt kan være helt håbløst at fjerne igen. Noget af dette er per design for at kunne detektere sofistikeret malware, andet er dårlig kvalitet.

Som Mikko selv påpeger, så er AV produkter næsten per definition altid bagud. Så må man selv afveje risikoen vs omkostningerne. Personligt er min erfaring at de ikke er værd at betale for.

7. juni 2012 kl. 19:34
Flame giver røde ører i antivirus-industrien

Jeg har 99% opgivet AV produkterne nu, ihvertfald dem der koster penge eller i det hele taget har en betalt udgave.

Jeg blev/bliver ofte spurgt om råd ifm. AV software og det er simpelthen ikke holdbart for mig at anbefale sådan software når folks computere alligevel bliver inficeret. Godt nok er dem der spørger ofte meget langt fra at være ekspert brugere men det er jo netop dem der har mest brug for dem.

Hvis situationen kræver det, så kan man evt. køre Microsofts egen udgave hvis det er til Windows, eller bruge ClamAV. I det mindste plejer de ikke at reducere computeren til et langsomt-kørende vrag med vildt farvede splashscreens ;)

7. juni 2012 kl. 14:22
Apple Mac OS X 10.8 Mountain Lion kommer til sommer

Min opgradering fra Leopard til Snow Leopard var næsten uden problemer hvis jeg husker rigtigt, men desværre så ja, der har været en del uhensigtsmæssigheder efter jeg installerede Lion. Jeg måtte opgive at bruge den opgraderede udgave og starte med en clean install istedet. Det var måske også lige ambitiøst nok at bruge den samme base-install som startede på Leopard ;)

16. februar 2012 kl. 21:46
Brancher, der hader kunder

Som en kurios sidehistorie har jeg prøvet at hente film og TV-shows over nettet via både ITunes og Xbox-live mens jeg har boet i Spanien. De har så gjort det ekstra svært at være lovlydige hernede ved decideret at rive det engelske lydspor ud.

Lidt en oplevelse at høre Ben Affleck tale catalansk.

(Dertil kom så en del problemer med streaming- og lyd-kvaliteten som var under al kritik, specielt på Xboxen)

30. januar 2012 kl. 12:29
Bruttolønsordning slagtes: Du risikerer massivt skattesmæk for din billige iPad

Det ændrer da ikke på at folk baserer deres beslutninger på gældende regler. Det lugter lidt af skadefro at rykke ansvaret over på medarbejderen når det har været fuldstændigt legalt i første omgang. Præcist det samme er gældende (dog i noget større skala) når folk bosætter sig langt fra arbejdspladsen og regner med et transportfradrag, eller rentefradraget osv osv.

Jeg siger ikke at landets love skal være sat i sten, men folk tager nu engang beslutninger ud fra hvordan reglerne er udformet, og det synes jeg ikke man bør klandre dem for. Personligt synes jeg det er værd at miste lidt indtægter men til gengæld indføre større regelændringer over lidt tid så der er mulighed for at justere. Om denne her så er for lille til kvalificere...

4. november 2011 kl. 21:37
Digitalt udsyn? Nej tak, ikke i Danmark

Jeg ville ikke blive overrasket hvis kommunerne kun har en licens til ihvertfald dele af de data, og ikke bare må give dem væk.

23. september 2011 kl. 19:34
occur - smart grep under Emacs

Jeg synes det er værd at bemærke at det nok tog Peter 10 år at finde den kommando i Emacs, mens os andre med lavere ambitioner for vores editor fandt den på 10 min ;D

30. juni 2011 kl. 08:26
CSC vinder over Prosa i Arbejdsretten: Nu er overenskomsten tabt

Det er ihvertfald ret tydeligt at PROSA er blevet played fra starten af. Igen uden at have sympati for PROSA/CSC, så er det totalt umulige vilkår at kæmpe under - CSC kunne lock-out'e fra starten af og måtte træne vikarer op, mens PROSA pænt må vente og så blive vist porten når det passer CSC.

23. juni 2011 kl. 15:22
Igen: Ukendt fejl tvang Billetlugen.dk i knæ til Prince-salg

Nu kender jeg ikke Queue-Its teknologi men hvis Billetlugens egen DB gik ned (under lav belastning!), så ville det undre mig hvis det var Queue-It's fejl.

20. juni 2011 kl. 15:35
Det er samfundets skyld!

så tror jeg at bureaukrati, skat, osv, effektivt har en hæmmende effekt. Det kan sagtens lade sig gøre at skære igennem, ja, og hvis vi virkeligt skal teoretisere kan man måske også begynde at se lidt darwinistisk på det... "only the strong survive the bureaucracy".

Du kan sagtens have ret i at danskere er tryghedsnarkomaner, men det følger ikke automatisk at vi ikke kan gøre det nemmere at tage springet.

9. juni 2011 kl. 11:29
Miracle-direktør vil køre sin bil tværs gennem demonstrerende Prosa-folkemængde

@Christian vedr indlæg kl 09:59:

Det gælder vel også modsat? Nu har politiet behandlet inder sagen i hvad...et år eller mere? uden at komme til en konklusion. Arbejdsretten er 3-4 måneder om at komme til en afgørelse når PROSA har indsigelser (vikar spørgsmålet), osv.

Jeg synes ikke nogen af parterne opfører sig sympatisk, men jeg synes for det første at det er rimeligt drastisk at begynde at tale om at bevidst legemsbeskadigelse og værre fordi man ikke kan komme forbi i sin bil. Jeg undrer mig så også over at man ikke lader til at holde CSC til samme standard (altså at lov skal overholdes).

Hvorfor er folk blevet så vrede på lige PROSA? CSC opfører sig da heller ikke hverken pænt eller ærligt IMO.

8. juni 2011 kl. 10:45
Sony hacket igen: Én million passwords er stjålet

Om sikkerhedsaudits: sandheden ligger nok lidt i mellem. Hvis Sony er ligesom et typisk firma kan det godt ske at de får lavet deres websites ude i byen, og til laveste bud. En ting er så hvad det gør for kvaliteten (det er ikke nødvendigvis dårligt), men det betyder også at Sony måske ikke har nogen som helst in-house viden om deres løsninger. Jeg kunne også godt, ud fra erfaring, frygte at dokumentation er et lav prioritets område.

Jeg har også set eksempler hvor selve hovedsitet er én løsning på platform X og diverse kampagne sites kan så være lavet på platform Z, Y, ... (lige her burde det dog være åbenlyst at de ikke skal dele DB permissions ;)

Alt andet lige gør det audits til en noget mere tidskrævende affære, og jeg tror Sony har rigtigt mange eksterne systemer. Der skal også afsættes tid til at rette problemerne.

Det er ikke for at undskylde Sony overhovedet - jeg har ikke på fornemmelsen at de rigtigt interesserer sig for deres kunder.

6. juni 2011 kl. 16:00
Ekspert: Sonys arrogance årsag til sværm af hackerangreb

@Jan: Der er der nok flere forklaringer på. Det virker lidt som en trend der startede med Anonymous gruppen men anekdotalt så virker det som om at det bliver mere og mere almindeligt at angribe diverse gruppers webservere når man ikke kan lide dem.

Lige præcist Sony er nok blevet et mål fordi de er store, har generelt dårlig sikkerhed og har lagt sig ud med et specifikt segment...jeg tror ikke greenpeace pisser helt de samme typer af.

Hvis din holdning er at det er en ufed trend der er ved at udvikle sig? så er jeg for så vidt fuldstændigt enig. For lige at indskyde noget vigtigt: Jeg har overhovedet ikke ondt af Sony, kun af deres kunder som bliver most mellem to grupper. Uenigheder bør løses på en civiliseret måde, for så vidt muligt, og i et forum hvor størrelse burde være irrelevant.

@Nicolai: Du bad i din post kl 10.08 om et eksempel på at lovbrud == forkert. I snart sagt samtlige af dine posts vælger du også at tolke videre på det folk rent faktisk har skrevet så det passer dig, jfr. diskussionen om "har godt af" -> billiger som må stå for din egen regning, samt "karma" i din post fra 00.13 i nat.

6. juni 2011 kl. 12:17
Ekspert: Sonys arrogance årsag til sværm af hackerangreb

@Nicolai,

Du prøver bevidst at misrepræsentere andres argumenter i denne her sag, hvilket er både usympatisk og nemt at gennemskue. For det første kan man sagtens mene at Sony selv er ude om alle deres problemer, og at de iøvrigt er gennemført usympatiske, uden at man dermed automatisk støtter hackergruppen de jour (Lulz i denne uge?) .

For det andet burde det være åbenlyst at der ikke automatisk er noget link mellem en given lov og hverken etik, retfærdighed eller almindelig sund fornuft. Du kan finde eksempler på det i alle lande. Bemærk at fordi jeg konstanterer dette åbenlyse faktum betyder det dermed ikke at jeg billiger anarki.

Mao., verden er ikke sort/hvid.

6. juni 2011 kl. 10:47
Nyt forslag til CSC-overenskomst ? men strejken fortsætter

Det var som respons til Jette der var vred på de overbetalte prosa medlemmer.

Men jeg kunne faktisk godt tænke mig at vide det - kald det et datapunkt på linie med så meget andet.

1. juni 2011 kl. 13:57
Datatilsynet kritiserer Irmatorvet for læk af 35.000 kunders kodeord

Jeg er efterhånden ret træt af der bliver taget så lempeligt på dette her. Simpelthen for ringe af Irma.

1. juni 2011 kl. 13:49
Nyt forslag til CSC-overenskomst ? men strejken fortsætter

Gad vide hvad CSC ledelsen får af løn, bonuser, aktier, fryns osv :}

1. juni 2011 kl. 13:42
Prosa-debattører skuffede over ny CSC-overenskomst: 'Stem nej!'

Jeg var en af dem der downvotede dig oprindeligt. Det gjorde jeg fordi jeg er træt af PROSA/CSC ansatte der poster usubstantierede angreb både her og på Computerworld.

Det gælder iøvrigt også den modsatte side selvom, hvis de overhovedet astroturfer, så er det lidt mindre åbenlyst.

Og jeg arbejder iøvrigt ikke for Kraft & Partners, og har aldrig haft noget med CSC at gøre. Hvis du skulle være i tvivl.

30. maj 2011 kl. 16:18