Allan Olsen

HP programmerer falsk fejlmelding ved brug af uofficielle printerpatroner

Gammelt tricks - Windows 3 lavede en "fejl meddelelse", hvis man brugte DR-DOS og ikke MS-DOS

20. september 2016 kl. 15:57
Windows 10 kan nu opdateres a la BitTorrent

De fleste Windows brugere ANER IKKE hvordan deres PC opdateres, så det er naivt at tro, at man bare "deaktiverer bit torrent" Update metoden. Det er kun dem der læser version2, der ved hvad der foregår.

4. september 2016 kl. 10:25
Mere matematik i gymnasierne?

Igen kan man læse i medierne at " nu skal gymnasieelever har mat på A niveau" osv. Alt sammen for at få flere til at vælge Naturfaglige fag. Og så kommer alle kravene - højere adgangskrav, mere naturvidenskab i Gym, mere matematik til alle. Er nogen egentlig klar over, hvor LIDT vores elever kan når de tropper op i Gym fra Folkeskolen. Hvor lidt de kan, ikke kun af Matematik men også Biologi, Kemi og Fysik? Eleverne ved ikke engang om de har haft fagene!!! (Fagene hedder jo ofte noget andet). Og HVIS eleverne kan huske de feks har haft biologi, kan de ikke huske (ved de ikke) hvad det handlede om. Mange kan ikke det mest simple i REGNING. Vi taler ikke om matematik her, men om brøker.....uha og procent regning uha uha. Jo de er så sandelig "klædt" på til Gymnasiet. I fremtidens gymnasiet er det ikke tid til forsøg. Glem det, det er old School. Kommende Besparelserne gør, at man som biologi/bioteknologi underviser, nok skal regne med at få mindst 5 hold med ca 30 elever i hver klasse. Det giver mellem 3 og 4 moduler om dagen af ca. 2 timers varighed. Lige pt har jeg 120 1.g elever og et lille hold med 12 3G elever. Tro mig der er INGEN tid til understøttende faglige øvelser, med apparatur opstilling, blanding af enzymer, kolber og glas. Alt det der skulle gøre vores elever interesserede i naturvidenskab. Og så har man jo lige SRP, AT og almindelige møder ved siden af. Hvordan kan nogen tro (DI eller andre) at man ved at "tvinge" elever til mere matematik kan gøre elever til naturvidenskabelige "bæster" (som mine børn kalder gode fodboldspillere), når der INGEN tid er til undervisning, hjælp til elever, samtale med elever og ikke mindst praktiske øvelser. Vores Gym elever mangler i den grad basale førfagligefærdigheder og man har ingen mulighed for at hjælpe dem ( og det bliver værre i fremtiden). Selvom man reducerer fagrækken i gymnasiet skal man ikke regne med at der kommer flere "Niels Bohr" typer ud at det. Det kræver et langt træk i folkeskolen, hvor man skal introducerer eleverne til meget mere naturvidenskab, end man gør i dag. Og så skal man have TID til undervisning, når man skal lave øvelser. Læser man folkeskolens biologi bekendtgørelse, vil man opdage at man let kunne springe biologi C over i gymnasiet. Det er HELT det samme stof eleverne skal kunne. Men alligevel er de helt blanke og man starter forfra i Gym. PS jeg var ikke egnet til Realskolen, måske egnet til Gym, kom på KU efter 5 år i militæret og "sprøjtede" igennem to studier på Uni, så jeg havde SU tilbage, da jeg var færdig. OG der var IKKE matematik på Biologistudiet på KU da jeg begyndte..........tankevækkende.

23. februar 2016 kl. 21:58
Jeg har ingen anelse om ...

Generelt ved "folk" ingenting! Og hvad så? Er det et problem? Tjaaaa.... Folk aner intet om deres bil - det med diesel og benzin er en joke - da "røret" ikke passer i begge biler. Så det kan alle finde ud af. Men har en motor tændrør eller ikke? Tjaaaa og går ens bil itu, sendes den på værksted. Kun "bil nørder" laver deres bil selv. Og sådan kan man blive ved. Det interessante er at brugen af IT (PC/Mac) forventes alle at kunne mestre. Men folk aner intet om deres PC og af en eller anden grund er folk flove når deres PC "går ned". "Jeg burde jo vide noget" hører man som IT mand. Men hvorfor det? Bilen sendes på værksted når den går itu. Og selvom vi har haft biler i århundrede er INGEN flove over det. Og alt muligt andet skiftes bare ud når det går itu. Problemet er, at de der laver vores IT, NemID, SKATs EFI, Amanda (OS/2) er specialister. Så enten tager de "røven" på ledere i Skat og Rejsekortet, som INTET ved om IT, eller også laver de systemer som INGEN kan finde ud af. Feks installere "Tilmelding til Firma NemID" osv. Så derfor - Lær noget IT - for der kommer IKKE mindre i fremtiden og du risikerer at blive snydt eller falde ud af "systemet", hvis du ikke passer på.

6. oktober 2015 kl. 17:45
Jeg har ingen anelse om ...

Generelt ved "folk" ingenting! Og hvad så? Er det et problem? Tjaaaa.... Folk aner intet om deres bil - det med diesel og benzin er en joke - da "røret" ikke passer i begge biler. Så det kan alle finde ud af. Men har en motor tændrør eller ikke? Tjaaaa og går ens bil går itu, sendes den på værksted. Kun "bil nørder" laver deres bil selv. Og sådan kan man blive ved. Det interessante er at brugen af IT (PC/Mac) forventes alle at kunne mestre. Men folk aner intet om deres PC og af en eller anden grund er folk flove når deres PC "går ned". "Jeg burde jo vide noget" hører man som IT mand. Men hvorfor det? Bilen sendes på værksted, selvom vi har haft biler i århundrede INGEN er flove over det. Og alt muligt andet skiftes bare ud når det går itu. Problemet er, at de der laver vores IT, NemID, SKATs EFI, Amanda (OS/2) er specialister. Så enten "røver" de almindelige ledere i Skat og Rejsekortet, som INTET ved om IT, eller også laver de systemer som INGEN kan installere eller finde ud af. Tilmelding til Firma NemID osv. Så derfor - Lær noget IT - for der kommer IKKE mindre i fremtiden og du risikerer at blive snydt eller falde ud af "systemet", hvis du ikke passer på.

6. oktober 2015 kl. 17:35
Mobil-app skal råde bod på udskældt rejsekort-feature

Hold nu op. HVOR svært kan det mon være? Tjek dog bare ud, når man er "færdig med at rejse". Stop den "tuden". Har lige være i London, hvor 1000 vis af mennesker åbenbart godt kan finde ud af "at tjekke ud" af Tuben. Helt ærligt, kan det virkelig være rigtigt, at Danskerne er så dumme, at de ikke kan vænne sig til dette? Alt skal åbenbart være automatisk i Danmark. Vi enden med at blive en befolkning af "lallende" mennesker, som intet kan selv eller aner hvad der foregår. Med venlig hilsen Allan

24. januar 2015 kl. 14:15